• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Här är höstens snyggaste shearlingjackor

  Här är fyra snygga jackor.

  Philip: Här är höstens snyggaste shearlingjackor

  När det kommer till snygga jackor som samtidigt håller värmen kan utbudet ofta vara aningen skralt. Självklart är en rock i ull både snygg och elegant men inte alltid tillräckligt varm. Väljer man istället en dunjacka håller man sig garanterat varm men är sällan särskilt elegant. Ni förstår vart vi vill komma, den klassiska shearlingjackan är ett av få ytterplagg som både känns lyxig och elegant men samtidigt håller värmen.

  Givetvis finns det många varianter av den klassiska shearlingjackan, både vad gäller färg, kvalité och design. Vad som däremot sällan skiljer sig är den typiska kragen och insida utav lammskinn som med säkerhet får dig att både hålla värmen och stilen de kallaste av dagarna av året.

  Gant

  Jackan som jag bär på första bilden.

  Vi börjar med ett mycket tidlöst alternativ från Gant i en grå ton med svart krage. Modellen kommer med dubbeldragkedja vilken gör att jackan enkelt kan hållas stängd och behålla sin smalare siluett och passform. Jackan matchas perfekt till en skräddad byxa av ull men likväl till ett par avslappnade jeans eller chinos.

  Ni hittar jackan här.

  Lexington

  Det svenska företaget Lexington är kända för att tillverka smakfulla ytterplagg och höstkollektionen är verkligen inget undantag. Den mellanbruna shearlingrocken med vit krage är verkligen en personlig favorit som har alla attribut man önskar sig. Perfekt att matcha med både jeans, chinos, manchesterbyxor och flanellbyxor beroende på tillfälle.

  Ni hittar jackan här.

  Schott

  Det amerikanska företaget Schott startade redan 1913 och har mer än 100 års erfarenhet av att tillverka jackor av bland annat shearlingmodell. Modellen jag valt idag heter Type N-5A och är en kopia på hur jackan först såg ut när den tillverkades till amerikanska piloter under andra världskriget. Den bruna shearlingjackan från Schott blir bara snyggare med några års slitning i bagaget.

  Ni hittar jackan här.

  Rag & Bone

  Ett inte klassiskt men mycket tilltalande alternativ är shearlingjackan i denim överdrag från Rag & Bone. Den typiska kragen blir en skön kontrast till modellen som i övrigt mest påminner om en klassisk jeansjacka med en modern twist. Jackan är fodrad på insidan vilket gör den gångbar många månader om året och kan enkelt dressas upp med ett par flanell- eller grövre byxor av ull.

  Ni hittar jackan här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!