• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: Att tänka på när du köper flanellbyxor

  Här är mina bästa tips.

  Ett av de viktigaste underdelarna för hösten är flanellbyxan. Givetvis är både jeans, chinos och manchesterbyxor plagg som är gångbart för hösten men när det kommer till ett mer formellt och samtidigt väder anpassat alternativ är byxan i flanell det självklara valet.

  Passform

  Flanellbyxa från Italienska Canali(Mr. Porter).

  Vad gäller passform finns det egentligen inga rätt och fel, den generella stilbildningen har under många år varit väldigt smal, vilket sällan är gynnsamt mot flanellbyxan då friktionen vid insida lår gör att byxan enkelt spricker. Men det sagt gör sig flanellbyxan otroligt bra i en smal siluett men däremot inte tight. Under de senaste säsongerna har det generella byxmodet blivit rakare, likaså flanellbyxan vilket känns helt rätt i tiden. Se till att byxan sitter ordentligt vid midjan då flanell tenderar att töja sig efter bara en kort tids bärande.

  Materialet

  Flanellbyxa i den perfekta ljusgråa färgen i 100% ull.

  Flanell kan produceras i olika tjocklekar men när det kommer till byxor är en grövre flanell att föredra. Däremot gör sig en tunnare flanell otroligt bra i skjortor som får då ett lättare utryck. Flanell är i grund och botten ull men förekommer även i bomull. Det karaktäristiska med flanellbyxan är den ruggade ytan som verkligen ger ett elegant men samtidigt lagom formellt utryck. Bär flanellbyxan som ett komplement till sommarhalvårets tunnare kostymbyxa i ull eller linnebyxan.

  Färg

  Flanellbyxa i antracitgrått.

  Klassisk marinblå flanellbyxa.

  Vad gäller färger finns egentligen inga rätt och fel. Däremot är ofta färger som ljusgrått och antracitgrå tillsammans med brunt, beigt och olivgrönt snygga alternativ som samtidigt är enkla att matcha. Generellt gör sig flanell väldigt bra i jordnära toner som inte blir alltför utstickande. Givetvis är även marinblått en klassisk färg som bör finnas med som en kandidat när beslutet skall fattas.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!