• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip tipsar: Så klär du dig på första dejten

  Här är tre alternativ på hur du klär dig snyggast på första dejten.

  Philip tipsar: Så klär du dig på första dejten

  Det är ofta många frågetecken gällande vad man skall bära på första dejten, uppklädd eller nedklädd, skjorta eller t-shirt, kavaj eller inte kavaj? Det viktigaste är att du själv alltid känner dig bekväm i det du bär och att du inte slänger på dig något du egentligen inte hade burit bara för att. Trivs du bäst i t-shirt och jeans är det alla gånger det du skall satsa på.

  Att klä upp sig till tänderna på första dejten är sällan en bra idé då det kan ge ett stramt och tillknäppt intryck. Trivs du bäst i kostym och skjorta gör du rätt i att bära det, men lämna slipsen hemma och knäppt upp en extra knapp på skjortan. Trivs du istället bäst i t-shirt och jeans är kavajen förmodligen inget plagg som prioriteras. Då kan istället en overshirt, cardigan eller rundhalsad tröja vara ett ypperligt alternativ som du enkelt kan slänga av dig väl på plats.

  Avslappnat med jeans och t-shirt

  Den första sammansättningen är den enklaste och samtidigt mest avslappnade. De klassiska blå jeansen gör sig alltid ypperligt till en enfärgad vit t-shirt oavsett säsong och tillfälle. Eftersom vi fokuserar höstsäsong kan en overshirt vara ett ypperligt lagerplagg att bära under rock eller jacka som är enkel att slänga av sig om det väl skulle hetta till.

  Overshirt från A Day's March.

  T-shirt från J.Lindeberg.

  Jeans från Levis.

  Polotröja & udda byxa

  För hösten är polotröjan ett lagom klätt och framförallt komfortabelt plagg att möta dejten i. Tillsammans med en udda byxa i tunn ull eller flanell ger du ett medvetet men inte överklätt intryck. Matcha med ett par chinos eller jeans för en ännu ledigare framtoning som du, likt flanellbyxan, kan matcha till både en rock eller sportigare jacka. En polotröja av tunnstickad karaktär kan även bäras under kavaj tillsammans med flanellbyxa, jeans eller chinos.

  Polotröja från Oscar Jacobson.

  Uddabyxa från NN07.

  Uppklätt med kostym och skjorta

  Kommer man till dejten direkt från jobb är den klassiska marinblåa kostymen ett säkert kort. Är dejten däremot på en helgdag kan kostym många gånger upplevas alltför uppklädd. När kostymen väl bärs bör slipsen exkluderas och en extra skjortknapp öppnas upp, det är trots allt en dejt och inte ett möte med banken.

  Kostym från Polo Ralph Lauren.

  Skjorta från Stenströms.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!