• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip guidar: Sno stilen av James Dean

  Här är tre looks att inspireras av.

  Philip guidar: Sno stilen av James Dean
  Foto: GettyImages.

  En av tidernas mest uppskattade och välkända stilikoner är den amerikanska skådespelaren James Dean. Under sin korta tid i livet (han gick bort i en bilolycka redan vid 24 års ålder) har James inspirerat stilintresserade män världen över enda fram till idag. Han har under åren hyllats för sin ansträngningslösa och nonchalanta stil som samtidigt känns elegant, tidsenlig med en rockigare twist. På grund av sin tidiga bortgång har James Dean blivit en symbol för hans ungdomliga stil som än idag är lätt att ta till sig för den medvetna mannen.

  Stickad tröja och chinos

  Den stickade tröjan med ribbstickad krage och ärm var ett utmärkande plagg som ofta bars till en skjorta med bred krage och raka chinos. Kombinationen är ett lysande exempel på hur sportiga plagg kan bäras med dressade vilket ger en skön kontrast och samtidigt medvetet uttryck. Färgerna var ofta av ljusare skala som beigt, grått och krämvitt som ofta kan ge vardagliga plagg en lyxigare och exklusivare känsla.

  James Dean under inspelningen av "Rebel without a cause" 1955. Foto: GettyImages.

  Tröja från Rag & Bone.

  Chinos från Barena.

  Den dubbelknäppta rocken

  Ett ytterligare viktigt plagg är den dubbelknäppta skepparrocken som ofta kombinerades med en grovstickad polotröja. Idag har den dubbelknäppta rocken verkligen fått ett rejält uppsving och känns helt rätt i tiden. Den dubbelknäppta skepparrocken är fortsatt inte mest populär, men samtidigt ett ikoniskt och stilrent plagg med brett användningsområde. Skepparrocken kännetecknas av sin tydliga knäppning om ofta 8 knappar istället för den klassiska fyrknäppta i kombination med breda slag i kompakt ullkvalité. Färgmässigt är det marinblåa alternativet minst lika gångbart som det svarta.

  James hade stil. Foto: GettyImages.

  Skepparrock från Gloverall.

  Den vita t-shirten

  Förmodligen det mest signifikativa plagget med James Dean var den vita tight sittande t-shirten. Allt som oftast bars den nerstoppad med ett par raka jeans eller chinos, ett par retrobrillor och cigg i mungipan. Få män har någonsin burit upp den vita t-shirten på samma självklara och smakfulla sätt.

  Foto: GettyImages.

  T-shirt från Sunspel.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!