• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip guidar: Så knyter du flugan – i sex steg

  Att bemästra att knyta flugan är inte lätt och kräver både tålamod och envishet. Däremot är det väl värt då en handknuten fluga alltid är snyggare än en färdigknuten oavsett tillfälle. I dagens artikel tänker vi helt enkelt reda ut hur du knyter en fluga som tvärtemot slipsen endast har ett korrekt sätt att knytas på.

  Philip guidar: Så knyter du flugan – i sex steg

   

  1. Startpositionen är att placera den högra änden aningen längre än den vänstra.

   

  2. I nästa steg lägger du den högra änden över den vänstra.

   

  3. För sedan den högra änden av flugen igenom öglan och dra åt. Låt den vänstra änden hänga ner på höger sida.

   

  4. Forma sedan den vänstra änden till en fluga genom att vika den på flugans bredaste punkt. Se till att hålla den vikta änden nära halsen med vänster hand.

   

  5. Använd sedan höger hand för att föra över den andra änden över den vikta änden och knuten som du håller med vänster hand.

   

  6. Sista momentet är det absolut knivigaste då du skall föra in den hängande delen där den är som bredast från vänster till höger genom öglan som skapats mellan knuten och den vikta delen.

  Sist men inte minst dras knuten åt genom att dra i den vänstra öglans inre halva samtidigt som du drar i den högra öglans yttre halva. Du kan behöva dra till i flera omgångar för att få den form du önskar. Ta din tid tills flugan känns perfekt och jämn på båda sidor.

   

  Och vi är redo!

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!