• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Philip: 5 Chelsea boots att tackla vintern i

  Mina bästa val.

  Philip: 5 Chelsea boots att tackla vintern i

  Det går inte att underskatta funktionaliteten och bekvämligheten i ett par klassiska Chelsea boots. Den höga skomodellen är utan tvekan en av de mest populära vinterskorna över tid som ständigt känns aktuella inför varje säsong. Den mycket ikoniska modellen kan bäras både formellt och avslappnat till både, jobb, vardag och fest.

  Historien kring den mycket populära vinterskon sträcker sig hela 200 år tillbaka och sägs ha först tillverkats av J. Sparkes-hall skomakaren till drottning Victoria. Under perioden var de mer kända under namnet "Paddock stövlar" för dess syfte att användas för ridning och promenader. Det var först flera år senare som namnet Chelsea boots uppkom då skorna bars av framgångsrika artister och designers som huserade i områden kring Chelsea i London.

  Här är mina 5 favoriter för säsongen i klassisk stil:

  RM Williams

  Ett av de mest välkända varumärkena på marknaden när det kommer till Chelsea boots är det Australiensiska varumärket RM Williams. I sortiment finns ett otroligt brett utbud i både mocka och läder och modellen vi valt är den aningen grövre modellen Comfort Turnout med rund tå. Ett perfekt alternativ för de ledigare tillfällena tillsammans med jeans eller chinos.

  Ni hittar skorna här. 

  Mermin

  Det mest prisvärda alternativet i dagens artikel kommer från spanska Mermin i ett aningen nättare utförande. De svarta Chelsea bootsen är både tidlösa och eleganta och kan med enkelhet bäras till kostym under vinterhalvåret när skor med lädersula inte klarar av det ruggiga vintervädret.

  Ni hittar skorna här.

  Crockett & Jones

  En personlig favorit kommer från brittiska Crockett & Jones. De mörkbruna Chelsea bootsen kommer i en otroligt kvalitativ mockakvalité i en nätt och elegant läst som funkar för varje tillfälle.

  Ni hittar skorna här.

  Myrqvist

  En av få svenska tillverkare heter Myrqvist som på väldigt kort tid gjort en spännande resa. Det ursprungliga sortimentet innefattade fyra modeller men har på bara drygt ett år utvecklats till en hel kollektion. En av mina favoriter från kollektionen är den mörkbruna Chelsea bootsen i modell Granhult.

  Ni hittar skorna här. 

  Loake

  En Chelsea i mocka blir generellt sett alltid mindre formell än ett par i läder. Med det sagt är alternativet i mocka minst lika gångbart som det i läder. Vårt andra mockaalternativ kommer från Loake 1880 i ett mörkbrunt utförande med aningen högre insteg. Den mörkbruna Chelsea bootsen bärs med lätthet till både jeans och chinos men likväl till ett par skräddade byxor i flanell eller tunn ull.

  Ni hittar skorna här. 

   

  Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.* 

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!