• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så rockar du den grovstickade cardiganen i höst

  Philips tre favoriter inför vintern.

  Cardiganen kan ha många olika skepnader och bör anpassas efter tillfälle. Skall cardiganen bäras under kavaj eller kostym bör en tunnstickad cardigan föredras. Idag skall vi däremot slå ett slag för den grovstickade cardiganen och gå djupare in på hur den snyggast matchas beroende på tillfälle.

  Under de senaste åren har den grovstickade cardiganen inte riktigt fått den uppmärksamhet den förtjänar. Under de kallaste månaderna om året är den ypperligt att tackla kylan med och kan bäras både formellt och informellt. Formellt bärs den snyggast med flanellbyxor, skjorta och slips som ett komplement till uddakavajen. Informellt gör den sig otroligt bra med ett par jeans eller chinos och en ledigare skjorta i exempelvis denim eller flanell.

  Här är mina tre favoriter för vintern:

  Morris Heritage

  Vår första kandidat kommer Morris premiumlinje Heritage i ett kabelstickat utförande med ribbstickad ärm och plaggslut. Den gråa cardiganen är tillverkad i så kallad virgin wool, benämningen för den finaste och mjukaste formen av ull. Matcha tillsammans med en skräddad byxa i ull eller till jeans och chinos beroende på tillfälle.

  Ni hittar cardiganen här.

  Club Monaco

  Det New York baserade företaget Club Monaco är mästare på att tillverka klassiska plagg med en modern och nutida design för den välklädde mannen. Från höstkollektionen hittar vi den perfekta grovstickade cardiganen i ett mycket sober beige färg som fördelaktigt matchas med ett par gråa eller bruna flanellbyxor.

  Ni hittar cardiganen här.

  Polo Ralph Lauren

  Varumärke som alltid har minst en grovstickad cardigan i kollektion är den amerikanska jätten Polo Ralph Lauren. I dag har vi valt ett mellanbrunt alternativ i mjuk alpacka och merino som enkelt kan bäras både formellt och avslappnat.

  Ni hittar cardiganen här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!