• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fem måsten i kostymgarderoben

  Här är kostymerna alla män bör äga.

  En kostym kan ha många skepnader och bör anpassas efter tillfälle. Därför är det sällan tillräckligt att bara ha en. Det finns ett stort utbud av både formella och informella kostymer vilket ibland gör det svårt att veta vad man ska fokusera på. I dagens artikel har vi därför valt ut de fem viktigaste kostymerna i garderoben som var och en fyller sin individuella funktion vid olika tillfällen.

  Den marinblå kostymen

  Den mest klassiska och utan tvivel mest gångbara för nästintill alla tillfällen är den enkelknäppta marinblå kostymen. Bär den för jobbintervjun, festen eller som jobbuniform utan att behöva känna dig över- eller underklädd. Satsa på ett alternativ i tunn ull som funkar året om då en alltför grov kostym i ull blir på tok för varm under sommarsäsongen.

  Ni hittar kostymen här.

  Sommarkostymen

  Det som är signifikativt med en sommarkostym är dess material. Bomull och linne är de två mest typiska, ypperliga under samtliga sommarmånader eftersom de andas på ett mycket tacksamt sätt. I dag har vi valt en kostym från Suitsupply i ett kombinerat linne-, bomulls- och silkestyg där linnet ger struktur, bomullen stabilitet och silket lyster till plagget.

  Ni hittar kostymen här.

  Flanellkostymen

  Under hösten och vintern är flanellkostymen det ultimata plagget att hålla både värmen och stilen i. Den ljusgrå flanellkostymen har ett brett användningsområde och kan samtidigt bäras som udda, det vill säga byxa och kavaj för sig. Matcha med skjorta och slips eller avslappnat med grovstickad polotröja.

  Ni hittar kostymen här.

  Den dubbelknäppta kostymen

  De senaste åren har den dubbelknäppta kostymen verkligen fått den uppmärksamhet den förtjänar. Den dubbelknäppta kostymen ett mer formellt uttryck men behöver nödvändigtvis inte bäras med skjorta och slips, trots att det är otroligt snyggt. Matcha i stället med en tunnstickad rundhalsad tröja i samma ton som kostymen för en mer lättsam framtoning.

  Ni hittar kostymen här.

  Smokingen

  Trots att smokingen har ett förhållandevis smalt användningsområde är det ett plagg som varje man bör ha i sin garderob. Satsa på ett alternativ i svart eller midnattsblått i en aningen rakare modell som inte går ur tiden. Lägg märke till kavajens sjalslag med sin typiska rundade form som ger ett mjukt och elegant intryck.

  Ni hittar smokingen här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!