• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Klubbkavajen – inte bara för gubbar

  När den bärs på rätt sätt är klubbkavajen ett väldigt användbart plagg, skriver Philip Conradsson.

  Klubbkavajen – inte bara för gubbar
  Ralph Lauren visar hur du rockar den dubbelknäppta klubbkavajen tillsammans med ljusa jeans. Foto: Mike Coppola/Getty Images

  Klubbkavajen är för många förknippat något som bärs med röda manchesterbyxor av framför allt äldre herrar, gärna en eller två storlekar för stor. Den bilden är utan tvivel i många avseenden korrekt, men inte något att sträva efter.

  Klubbkavajen är (när den bärs rätt) ett av det mest mångsidiga plaggen i den manliga garderoben. Den traditionella klubbkavajen kännetecknas av sitt enkelknäppta utförande i marinblått med knappar i mässing eller metall. Ska du investera i en "klubba" är det just dessa komponenter du ska leta efter.

  Klubbkavajen har ett otroligt brett användningsområde och kan bäras både formellt och informellt. Formellt bärs klubbkavajen med uddabyxor i ull, förslagsvis av grövre ullkvalitet för vintern och tunnare för sommaren tillsammans med en vit skjorta och mönstrad slips. Ska klubbkavajen i stället dressas ner gör den sig bäst tillsammans med ett par beigea chinos eller ljusa jeans med en ledigare oxford- eller linneskjorta.

   

  Dubbelknäppt kavaj från Ralph Lauren med eleganta guldknappar.

  Mycket klassisk klubbkavaj i marinblått från svenska varumärket Morris i ett enkelknäppt utförande.

  Kavajen är utrustad med klubbknapp i metall med varumärkets typiska franska lilja.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!