• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Denimskjortan – ett måste i vårgarderoben

  Kings modeskribent tycker att alla borde skaffa sig minst en jeansskjorta.

  Denimskjortan – ett måste i vårgarderoben

  Denimskjortan har under de senaste säsongerna varit omåttligt populär och är ett ypperligt plagg att komplettera de dressade skjortorna med. Denimskjortor kan egentligen delas upp i två kategorier, den klassiska jeansskjortan och skräddade jeansskjortan.

  Den klassiska varianten känns igen av sin grövre denimkvalitet och mindre krage som bärs avslappnat till ledigare byxa. Skjortan är ofta utrustad med tryckknappar i stället för de traditionella skjortknapparna. Den klassiska denimskjortan kommer ofta i mer traditionellt jeanstyg.

  Den skräddade denimskjortan är istället en hybrid mellan denimskjorta och klassisk businesskjorta. Mycket på grund av att skjortan tillverkas i en tvättad bomullskvalitet som färgas in i rätt nyans. Denna typ av skjorta ses oftast i en bredare button-down- eller cutawaykrage och lämpar sig ypperligt under uddakavajen eller kostymen.

  Här är fyra favoriter som demonstrerar de olika modellerna:

  Ett perfekt exempel på den klassiska och avslappnade denimskjortan från J.Crew i sin grövre kvalitet med snygga slitningar. Perfekt för våren till ett par ljusa chinos och sneakers. Den grövre jeansskjortan kan också bäras uppknäppt med en vit enkel t-shirt.

  Ni hittar skjortan här.

  Den ultimata denimskjortan från 100 Hands tillverkad i japansk selvage denim för bästa tänkbara kvalitet med en alldeles fantastisk rullande button-down-krage. Det mörka tyget ger skjortan en aningen mer formell karaktär och lämpar sig därför under den marinblå businesskostymen.

  Ni hittar skjortan här.

  Ljusare tvättad skjorta från brittiska Drake's med en bred cutawaykrage som kan bäras både formellt och informellt, oavsett säsong.

  Ni hittar skjortan här.

  Popover-skjortan i denim är ett mycket trevligt alternativ till den klassiska denimskjortan. Karakteristiskt för modellen är dess halva knäppning som påminner om en piké. Skjortan kan enkelt bäras avslappnad utanpå byxan men även stoppas ner för ett mer klätt utseende.

  Ni hittar skjortan här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!