• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är vårens fem bästa pennyloafers

  Philip Conradsson listar fem stilsäkra varianter av den ultimata sommarskon.

  Få skomodeller är lika förknippade med sommarhalvåret som loafers. I kategorin loafer finns det givetvis mängder med utföranden och den vi valt att fokusera på i dagens artikel är den kanske mest diskreta och möjligen mest formella, pennyloafern.

  Modellen introducerades under 1950-talet när den amerikanska preppystilen var som mest framträdande. Namnet penny sägs komma ifrån att ungdomar som bar skon placerade ett mynt i skons glipa, vid plösen. Att myntet placerades där sägs ha varit för att i en nödsituation kunna använda myntet till att betala ett samtal hem i närmsta telefonkiosk.

  Här är fem av våra favoriter för säsongen.

  G.H. Bass

  Den absolut mest klassiska och också en av de första modellerna på marknaden. Modellen Weejuns från G.H. Bass är verkligen unik i sitt slag och med sina mycket typiska detaljer och design. Det svarta alternativet är det mest formella men bärs fördelaktigt till en ledig eller semiformell klädsel.

  Ni hittar skorna här.

  Crockett & Jones

  Crockett & Jones modell Harvard i mörkbrunt cordovanskinn kommer i ett ofodrat utförande för bästa tänkbara komfort som samtidigt gör skon mindre varm under sommarsäsongen.

  Ni hittar skorna här.

  Mermin

  Spanska Mermin erbjuder ett mycket trevligt alternativ i mocka och polo brown. Den ultimata loafern att bära till en ledigare byxa såsom chinos eller jeans.

  Ni hittar skorna här.

  Morjas

  Det svenska varumärket Morjas lanserade förra året sin första kollektion. I kollektion såg vi bland annat deras Penny i grain leather som innebär att skinnet har en "räfflad" struktur. En perfekt sko att bära under våren och sommaren men även en bra bit in på hösten.

  Ni hittar skorna här.

  O'Keeffe

  Sist men inte minst har vi valt ut en loafer av ljusare ton med alla detaljer på rätt ställe. Den ljusare loafern i mocka gör sig bäst till ett par ljusa jeans, krämvita byxor eller beige linnebyxor.

  Ni hittar skorna här.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!