• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ursnyggt: 8 klassiska kostymklockor

  Ingen kostym är komplett utan en matchande klocka. Här är åtta stilfulla alternativ.

  1. A. Lange & Söhne, Saxonia Thin

  Tyska Langes mest minimalistiska klocka kommer från Saxonia-serien. Två visare för timme och minut, lövtunn profil och en smakfull storlek på 37 millimeter gör den till en perfekt kostymklocka.
  148 200 kr.

  2. Tissot, Ballade

  Tissot är kända för att producera prisvärda kvalitetsklockor och modellen Ballade är inget undantag. Här får man en automatisk klocka med en teknik som man vanligtvis hittar i ett betydligt högre prissegment. 
  8 450 kr.

  3. Vacheron Constantin, Heritage American 1921 Mid-Size

  En av våra favoritklockor från Vacheron är deras hyllnings­modell till chaufförsklockan från 1921. Nu lanserar företaget en något mindre version på 36,5 millimeter som ger ett mer dressat intryck.
  303 000 kr. 

  4. Zenith, Elite Classic

  Elite-serien är Zeniths absolut mest eleganta, med en avskalad design och  återhållsam storlek. Modellen Elite Classic mäter 39 milimeter och finns med en urtavla i svart, silver eller blått. 
  41 900 kr.

  5. Longines, Flagship Heritage

  Longines är en klassisk tillverkare av prisvärda kostymklockor. Vår favorit är modellen Flagship från Heritage-serien som har en gräddvit urtavla med datum­visning klockan sex. Stålboetten på 38,5 mm hyser ett automatiskt urverk.
  13 550 kr.

  6. Grand Seiko, SBGW253

  Grand Seiko är den japanska klockgigantens premiumlinje vars kvalitet står sig väl mot sina schweiziska konkurrenter. Här i form av hyllningsmodellen till företagets första klocka från 1960-talet.
  57 000 kr.

  7. Cartier, Americaine

  När Cartiers ikoniska modell Tank fyllde 100 år i fjol lanserade man den avlånga versionen Americaine för första gången i stål. Klockan drivs av ett automatiskt urverk och kommer med ett blått alligatorband.
  54 600 kr.

  8. Corniche, Historique Automatic

  Svenska Corniche har främst fokuserat på att erbjuda snygga klockor med quartzverk för överkomligt pris. Nyligen lanserade man sin första automatiska klocka under namnet Historique Automatic. 
  4 195 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!