• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ursnyggt: Sommarens snyggaste klocknyheter

  King listar sommarens snyggaste klocknyheter från årets Baselmässa – Baselworld. Det är är en av världens största klockmässor, med cirka 100 000 besökare per år. Mässan äger rum en gång om året i Basel, Schweiz. På plats finns världens mest prestigefulla klockvarumärken. Och King, så klart.

  1. Tudor, Black Bay Fifty Eight

  Tudor har rönt stora framgångar med sin dykarserie Black Bay sedan den lanserades första gången 2012. Nya modellen Fifty Eight är en något mindre version som mäter 39 mm, som en hyllning till referens 7924 från 1958. Klockan är tillgänglig på stållänk, läder- eller natoband.
  30 540 kr.

  2. TAG Heuer, Monaco Gulf

  Den ikoniska racingklockan Monaco, som bars på Steve McQueens högra handled i fimen Le Mans, har nu släppts i en limiterad version, i samarbete med Gulf Oil International. Inuti tickar kaliber 11 som möjliggör för placering av kronan på väns­ter sida, precis som på originalet från 1969.
  58 500 kr.

   

  3. Omega, Seamaster Professional Diver 300M

  Omegas populäraste dykarur fyller 25 år. Klockan, som i decennier refererats till som "Bondklockan" efter att den gjorde sin debut på Pierce Brosnans handled i Goldeneye, har fått en aningen större boett på 42 mm och både en keramisk tavla och krans.
  43 300 kr.

  4. Bulgari, Octo Finissimo Automatic Tourbillon

  Bulgari lanserade sin första version av serien Octo Finissimo 2014 och serien har blivit
  prisad för nytänkande design och supertunn profil. I år följde man upp med världens tunnaste automatiska tourbillon med en tjocklek på endast 3,95 mm. Modellen är limiterad till 50 exemplar.
  1 200 000 kr. 

  5. Casio, G-Shock GMW-B5000

  Casios klassiska G-Shock fick i år för första gången ett utförande i stål. Modellen finns i såväl silverfärgad som guldpläterad version och har alla de smidiga komplikationer som man förknippar med modellen.
  5 999 kr.

  6. Victorinox, I.N.O.X. Carbon Limited 

  Den senaste modellen i Victorinox I.N.O.X-familj är den kanske tuffaste hittills. Den extremt rep- och vattentåliga klockan är gjord av kol som är 50 procent  lättare och fem gånger mer motståndskraftigt än stål. 9 995 kr.

  7. Tissot, Heritage Petite Second

  Tissot tillhör segmentet av mekaniska kvalitetsklockor till ett rimligt pris. I Heritage-serien lanserade man modellen Petite Second, en hyllning till en av företagets historiska modeller från 1943.
  9 250 kr.

  8. Breitling, Navitimer 8

  Utöver den klassiska Navitimern (som nu går under namnet Navitimer 1) lanserades en ny version av den ikoniska kronografen. Urtavlan har försetts med arabiska siffror, och inspirationen kommer från instrumenten i flygplanets cockpit.
  68 350 kr.

  9. Patek Philippe, Aquanaut

  Patek Philippe lanserar för första gången en kronograf i den sportiga serien Aquanaut. Modellen följer förra årets utveckling, mäter 42,2 mm och levereras med både svart och orange gummiband som matchar
  inslagen i tavlan.
  420 000 kr.

  10. Rolex, GMT Master II

  Rolex lanserade äntligen den efterlängtade "Pepsin" ur GMT-serien i stål och för första gången på den nya Jubilee-­länken. Smeknamnet "Pepsi" härrör sig från den blå/röda ringen som påminner om loggan på den berömda läsken. 
  82 300 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!