• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vinexperten: Här är 4 viner som får mig att älska Australien

  Kings dryckesexpert Daniella Illerbrand har en nyfunnen kärlek för landet down under.

  Här kommer en mening jag aldrig trodde för några år sedan att jag skulle skriva: Jag älskar verkligen vin från Au­­stralien. Den senaste tiden har jag med spänning följt landets vinutveckling, och det är spännande att se hur snabbt det går framåt. Tunga klassiker som shiraz och cabernet spelar fortfarande en viktig roll för Australien som vinland, men de mest intressanta vinerna är de som produceras av den nya generationens vinmakare.

  Nya områden utforskas, nya druvsorter planeras och de traditionella druvorna blir vin på helt nya premisser. Naturvinsvågen är på framfart i landet, men den mest intressanta australiensiska vintrenden är de lätta och eleganta vinerna med lägre alkoholhalt, där klimatet fått styra slutresultatet. Må­nadens urval tycker jag representerar det nya Australien på ett utmärkt sätt. 

   

  Bäst just nu:

   

  Fluus, Barossa

  "Detta vin, gjort på 55 procent grenache, 26 procent mataro, 15 procent syrah och 4 procent cinsault, dricks med fördel lätt kylt. Ett lättsamt men samtidigt otroligt smakrikt vin med mycket karaktär och känsla."

  Nr 71711, 299 kr.

   

  Foto: Magnus Kvandal

   

  Tre andra "aussie"-viner värda att kolla in

   
  Tim Adams,  Semillon, Clare Valley

  Ett av de mest klassiska vinerna från Australien som fortsätter att hålla hög nivå, år efter år. 

  Nr 96101, 159 kr.

   
  Ministry of Clouds, Shiraz, Mclaren Vale

  Som en shiraz, fast ändå inte. Ett utmärkt exempel på hur fantastisk denna druva är. Drick den till en stor tallrik med grillade grönsaker.  

   Nr 79858-01, 239 kr. 

   
  Ocean Eight, Verve Chardonnay, Mornington Peninsula

  Det svala klimatet i Victoria gör denna chardonnay frisk och god. Perfekt kompanjon till en god fiskrätt en varm sommarkväll.

  Nr 71807, 299 kr.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!