• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob

  Skjortan är alltid en otroligt viktig byggsten i garderoben, och det är lätt att snöa in sig på en specifik modell eller kvalitet som man känner sig bekväm i. Tänk på att investera i skjortor i varierande utförande för att alltid ha en redo oavsett tillfälle. King handplockar 5 klassiska skjortor som bör finnas med i varje mans garderob.

  King kröner: 5 måsten i din skjortgarderob
  Foto: Getty Images

  *Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Läs mer här.

  Oxfordskjortan

  Det är möjligt att det skrivs mycket om den klassiska oxfordskjortan och att den ibland kan upplevas som lite enformig och tråkig. Däremot är den otroligt tacksam då den lämpar sig för nästan alla tillfällen, oavsett om du vill klä upp eller ner. I sin grövre bomullskvalitet och typiska button-down krage är den gångbar både till en marinblå uddakavaj och en ledigare kostym i linne, bomull eller grövre ull.

  För våren passar den både som ett nerstoppat alternativ i dina chinos eller jeans men likväl till ett par badbyxor påväg till stranden på semestern.

  Drake's

  Den vita skjortan

  En vit skjorta med en bredare cut-away krage är ett måste. Det finns självklart mängder av alternativ på marknaden men det man bör vara extra noggrann med är valet av tyg, passform och hur skjortans krage ser ut. 

  Kragen får gärna vara i ett bredare utförande för att med enkelhet hamna under kavajens slag, gärna i en mjuk och inte uppbyggd känsla. Passform är alltid det absolut svåraste när det kommer till mer dressade skjortor då man vill åt den smala silhuetten som inte blir tajt och gör att skjortan stramar åt. Prova er fram bland olika märken och hitta er passform.

  Morris Heritage

  Denimskjortan

  Blir bara bättre med några år på nacken. Ett gott tips är att köpa en mörkt tvättad denimskjorta som över tid slits in efter bärarens användande och ger en helt personlig tvätt. Kragen i detta utförande är en bredare cut-away och går därför att bäras med slips till kostymen eller kavajen. Självklart är en cut-away krage i denimskjortan verkligen inget måste, men ett trevligt alternativ för den som vill kunna bära både uppklätt och mer casual.

  Stenströms

  Linneskjortan

  En säsongsbetonad skjorta som framförallt bärs under sommarhalvåret, men ack så viktig. Linnet ger tydlig struktur och en härlig avslappnad känsla. Linneskjortan bör kunna bäras både instoppad och utanpå. Därför är längden på skjortan otroligt viktig då den inte får bli för lång, var därför noggrann med att prova innan du investerar.

  J.Lindeberg

  Den rutiga-/randiga skjortan 

   

  Till en enfärgad kostym är en rutig eller randig skjorta en grymt val. Vi ser mer och mer rutigt trots att randigt historiskt sätt varit mest populärt. En rutig skjorta är snyggt att bära ton i ton med din uddakavaj eller kostym för ett sobert intryck men likväl i kontrasterande färger för rätt tillfälle.

  Eton

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!