• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny serie: "Modellpojkar"

  Fem svenska killar i den hårt konkurrerande modevärlden – på torsdag börjar SVT:s nya serie "Modellpojkar". Medverkar gör bland annat toppmodellen Oscar Spendrup.

  Foto: Mathias Nordgren/Stureplan.se. Modellen Oscar Spendrup medverkar i nya SVT-serien "Modellpojkar".

  Ytan är förförande och vacker men bakom kulisserna finns stenhård konkurrens, tuffa krav och hårt arbete. I SVT:s nya dokumentärserie Modellpojkar får vi följa killarna som direkt efter gymnasiet kastat sig in i en värld långt hemifrån.

  – 
  Vi har inte sett unga manliga modellers verklighet skildrad tidigare och det känns självklart för SVT att berätta om den, säger projektledare Patrick Bratt på SVT. 

  I Modellpojkar får vi följa killarnas vardag i nedslitna hotellrum och ändlösa castings. Hemlängtan, kärleksbekymmer och ångest skildras närgående, men även lyckan över att vara ung och på resande fot.

  – Modebranschen är bra för människor som vill hålla på med konst men dålig för de som söker status. Det var viktigt för mig att vara med i serien och visa en annan bild av modebranschen än den man vanligtvis ser i media, säger medverkande toppmodellen Oscar Spendrup.

  Serien är producerad av produktionsbolaget Nanushka för Sveriges television. Sändningstart 18 april SVT1 23.15 samt 17.00 på SVT Play.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!