• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 10 serier du gör bäst i att bingewatcha 2017

  King har valt ut tio tv-serier som du måste se 2017.

  Bröderna Mark och Jay Duplass är aktuella med nya tv-serien Room 104.

  1 The Deuce (HBO)

  I HBO:s The Deuce porträtteras den raskt stigande porrindustrin i New York City i början av 1970-talet. James Franco spelar tvillingbröderna Vincent och Frankie Martino, som såg till att maffian kunde kontrollera den inte helt otippat skumma porrindustrin. Även Maggie Gyllenhaal, Margareta Levieva och Michael Rispoli är klara för serien som är skapad och skriven av David Simon, som ligger bakom The Wire, vilket definitivt öppnar upp för The Deuce att bli mörk, dramatisk, smutsig och närgången. 

  Premiär: ej fastställt. 

  2 The Punisher (Netflix)

  Frank Castle/The Punisher har ända sedan han introducerades i Marvels universum i februari 1974 varit självutnämnd rättsskipare. Till skillnad från Daredevil, som, likt Batman, gjort till sitt signum att aldrig döda någon av brottslingarna han bekämpar sparkar The Punisher in dörren till varenda buses tillhåll han stöter på och fullständigt slaktar allt i sin väg. Med ett brokigt förflutet har Frank Castle inget att förlora, han har bara ett mål: att straffa. Med sin egna serie på Netflix kanske vi äntligen kan få se en rättvis och riktigt hårdkokt skildring av allas favoritantihjälte. 

  Premiär: november.

  3 Atlanta (säsong 2, FX)

  Donald Glover kommer antagligen ha fullt upp under det kommande året, då han ska porträttera den unge Lando Calrissian i Disneys Star Wars-spinoff om Han Solo. Därför kan vi inte hoppas på för mycket när det kommer till den andra utlovade säsongen av Atlanta. Glover har varit tydlig med att han velat porträttera afroamerikansk kultur så som den aldrig porträtteras på tv och film, det vill säga så som den är i verkligheten. "Twin Peaks with rappers" har vid flera tillfällen varit seriens ledord, och den första säsongen var på alla sätt och vis lika revolutionerande som bisarr. 

  Premiär: ej fastställt. 

  4 The Terror (AMC)

  Dan Simmons roman tog det faktiska försvinnandet av fartygen HMS Erebus och HMS Terror i Arktis i mitten av 1800-talet och skrev om historien till en fylld av myteri, svält, kannibalism och ett arktiskt monster som förföljer den överlevande besättningen. I stort sett alla karaktärer är faktiska medlemmar ur den riktiga besättningen. Det icke-linjära berättandet i romanen gör tv-projektet extra spännande och att AMC – bolaget bakom Mad Men, The Walking Dead och Breaking Bad – har beställt tio avsnitt av serien tillåter en viss förväntan på The Terror. Ridley Scott har presenterats som en av seriens exekutiva producenter. 

  Premiär: ej fastställt. 

  Foto: Gettyimages

  5 Big Little Lies (HBO)

  Regissören bakom två av de senaste årens mest unisont hyllade filmer, Dallas Buyers Club och Wild, Jean-Marc Vallée, återvänder under 2017 med miniserien Big Little Lies. Serien har en nästan overklig rollista, där namn som Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Zoë Kravitz och David Monahan tillhör toppskiktet. Seriens förlaga är romanen av Liane Moriarty med samma namn; boken balanserar både allvarliga ämnen som misshandel i hemmet och relationsproblem, samtidigt som den hyllats för balansen mellan allvar och humor. 

  Premiär: februari.

  6 Twin Peaks (Showtime)

  Den tredje säsongen blev aldrig av när Twin Peaks sändes för första gången i början av 90-talet. Av olika anledningar tyckte tv-bolaget ABC att en tredje säsong inte riktigt behövdes, trots att det ryktades om att David Lynch och Mark Frost i stort sett hade visionen av en tredje säsong klar för sig. När nyheten då kommer 25 år senare att Twin Peaks faktiskt får en tredje säsong med Lynch och Frost som show runners jublar en hel värld. Att man dessutom ser ut att låta majoriteten av originalensemblen reprisera sina roller bådar mycket gott. Det är alltid en chansning att återvända till något som länge varit begravet, men är det någon som kan göra det så är det Lynch.

  Premiär: maj. 

  Foto: Gettyimages.

  7 Room 104 (HBO)

  Trots att bröderna Mark & Jay Duplass arbetat isär som skådespelare de senaste åren — Jay i rollen som Josh Pfefferman i Amazons Transparent, Mark som Brett Pierson i HBO:s nu nedlagda relationskomedi Togetherness — är det som en duo något magiskt händer. Cyrus (2010) och Jeff, Who Lives At Home (2011) visade att komedi i dag kan vara något mer än kiss och bajs-humor med obligatoriskt sexistiska skämt. Bägge filmer blandade allvar med humor — där allvaret fick ta något större plats — vilket ytterligare bevisade att Duplass-bröderna gärna sticker ut. Med sin nya serie Room 104, som utspelar sig i ett enda hotellrum och varje avsnitt presenterar nya karaktärer, förväntas storverk. 

  Premiär: ej fastställt. 

  Björn Finér, chefredaktör tvdags.nu, tipsar om sina favoriter: 

  8 Legion (FX) 

  "Noah Hawley, manusförfattaren som häromåret gjorde guld av tv-adaptionen av Fargo, ger sig in i Marvels universum med Downton Abbey-favoriten Dan Stevens i huvudrollen. Här spelar Halle  antihjälten David, en mutant som lider av dissociativ identitetsstörning, där hans olika persona kontrollerar olika superkrafter. Jag har inte läst många seriealbum där Legion är med men längtar ändå oerhört efter att få se Hawleys vision förverkligad."

  Premiär: februari 

   

  9 Mindhunter (Netflix) 

  "När House of Cards hade premiär 2013 revolutionerade David Fincher och Netflix tv-världen genom att släppa hela säsongen på ett bräde. Nu är det dags för deras nästa samarbete: tv-serien Mindhunter, baserad på boken med samma namn. Serien utspelar sig 1979 och handlar om två FBI-agenter som intervjuar fängslade seriemördare för att lösa brott.. Lovande var ordet."

  Premiär: ej fastställt. 

   

  10 Halt and Catch Fire (C More) 

  "Alltför få tittare har hittat till en av senaste årens bästa dramaserie, Halt and Catch Fire. När serien börjar har 1980-talets pc-boom precis börjat. Den magnetiska före detta IBM-chefen Joe MacMillan söker upp ingenjören Gordon Clark och it-snillet Cameron Howe för att utmana datorgiganterna genom att tillverka framtidens dator.

  Premiär: sommar 2017 

   

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!