• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Behåll ansiktet!

  Har du redan hunnit bränna dig? King har ett hett tips till dig som har flugit för nära solen.

  Proderm solskydd, 200 kr.

  Solskyddsfaktor är en av de många saker i livet man "borde" men så ofta struntar i. Men det röda, svidande ansiktet gör sig hastigt påmind om att solen inte alltid är att leka med. UV-strälning är nämligen den enskilt mest skadliga faktorn för huden följt av rökning. För att inte nämna cancerrisken skadar solen också hudens struktur och gör den både torr och rynkig.

  Traditionellt sett är dock många solkrämer både flottiga och kletiga vilket kan leda till ännu mer oönskade bieffekter såsom glansig hy och finnar. Ett välkommet påfund är därmed svenska Proderm som inte bara råder bot på ovannämnda problem men också ger ett särskilt pålitligt skydd. Konsistensen av Proderm är nämligen en fettfri mousse som snabbt går in i huden utan att lämna en flottig vit hinna efter sig.

  Hur starkt skydd behöver svenskar egentligen?
  SPF 15 är det minimum som de flesta hudläkare rekommenderar då den blockerar 94 procent av uv-strålningen. För den extra känslige är SPF 30 med 97 procent skydd att rekommendera. 

  Men hur ska man då få färg?
  De få procenten som faktiskt tränger igenom är tillräckligt för att huden ska skapa melanin och bli brun – om än långsammare. Fördelen är dock att den sitter längre och inte flagnar som bränd hud gör.

  Proderm säljs i styrkorna SPF 10, 20 och 30. Priset för 150 ml ligger på cirka 200 kr och finns att köpa på bland annat Naturkompaniet, Stadium och på www.proderm.se.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!