• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hyllade svenskar gjorde David Bowies otäcka sista video

  Tre dagar efter att videon till David Bowies nya låt släpptes dog världsstjärnan. Videon tolkas nu som Bowies sista farväl – bakom den står två svenskar.

  Johan Renck regisserade David Bowies sista musikvideo. Foto: Getty Images/Youtube

  Så sent som i fredags – på sin födelsedag – släppte David Bowie sin tjugofemte platta Black Star. Två dagar senare somnade han in efter en längre tids sjukdom. I torsdags släpptes musikvideon till nya låten Lazarus vars handling nu har hamnat i ett helt annat ljus sedan världsstjärnans bortgång.

  Videon inleds nämligen med att David Bowie ligger i en sjuksäng och sjunger raderna "Look up here, I'm in heaven, I've got scars that can't be seen" och slutar med att han backar mot ett skåp, för att till slut gå in i det och stänga dörren.

  Bakom videon står regissören Johan Renck och filmfotografen Crille Forsberg.

  Renck jobbade med Bowie i ett halvår inför nya albumet och beskrev världsstjärnan som "den mest briljanta människa jag någonsin träffat" när han intervjuades av SVT nyligen.

  Värmlänningen Crille Forsberg, som jobbat med allt från artister som Bruno Mars och Drake till sportstjärnor som Neymar och Zlatan, beskrev mötet med David Bowie så här, för NWT:

  – Jag upplevde David Bowie som fantastiskt ödmjuk. Han har inget att bevisa. Och eftersom att han var så trevlig och dedikerad bidrog det till att hela teamet ställde sig på tårna och ville leverera lite extra. Han ville träffa mig innan vi började arbeta, han tog sig tid till exempel för att tacka för att jag kunde komma med så kort varsel. När arbetet var klart bjöd Bowie in mig till hans loge och gav mig en bamsekram och sa "tusen tack".

  David Bowie blev 69 år. Se den omtalade videon här.

  Läs mer:

  16 bilder på stilikonen David Bowie

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!