• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så smakar världens dyraste köttbit

    Vad smakar egentligen en köttbit för 1000 dollar styck? Här kommer svaret.

    Gött kött matchas bäst med en Rolex Sea-Dweller.

    Wagyuköttet (uttalas "veggu") är bland det dyraste och mest exklusiva köttet i världen. Du har kanske hört talas om kobebiff som är köttrasen Wagyu som lever i området Kobe i Japan.

    I senaste avsnittet av aptitretande webbserien The Meat Show besöker programledaren Nick Solares restaurang Mu Ramen i New York. Där serverer kocken Joshua Smookler wagyukött som har fått torka i 400 dagar, det torkas vanligtvis i 28 dagar. Lyxigare blir det inte.

    Här är biten som ska tillagas, värd 1000 dollar mellan tummen och pekfingret

    När den är rå (!) smakar den "aprikos"

    Tillagad sous vide (i vakuum) har den en "furry, funky flavor" som täcker hela smakpaletten

    På sushiris – mycket umami och extremt saftig

    Se hela avsnittet här

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!