• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu kan du hyra David Bowies svenskdesignade lyxvilla i Karibien

  Inga planer i sommar? Bränn då en bättre årslön på en vecka i David Bowies tidigare semesterparadis i Karibien.

  Bo som en rockstjärna. Foto: Pha Media

  David Bowie var inte bara en av vår tids största musikala begåvningar utan är även en av pophistoriens största stilikoner. I slutet av 1980-talet byggde stjärnan ett eget lyxretreat värt 20 miljoner dollar (cirka 165 miljoner kronor) på den privata ön Mustique – en karibisk dröm med glamourösa villor och stränder som omges av turkost vatten.

  Foto: Pha Media

  Andra celebriteter som brukar husera på ön är Mick Jagger, Jeremy Clarkson och de brittiska kungligheterna prins William och hans Kate.

  Designen på villan lät David Bowie svensken Arne Hasselqvist stå för. Den framlidne svensken var väl anlitad av öns framstående invånare och ritade förutom Bowies hus även Tommy Hilfigers lyxvilla och Mick Jaggers Stargrove – som också går att hyra.

  Foto: Pha Media

  Ungefär 90 villor finns på den kändistäta ön som är belägen i södra Västindien. Sångaren tyckte att ön var en så "fridfull plats" att han hade svårt att skriva musik här. Platsen tillhör St Vincent och Grenadinerna men drivs som ett aktiebolag och är självstyrande.

  Foto: Pha Media

  Bowie ägde fastigheten som är döpt till Mandalay Estate fram till 1995. Inredningen är dock i stort sett fortfarande densamma, förutom några möbler som har blivit utbytta, skriver Daily Mail. Efter Bowie ägdes den av poeten Felix Dennis, och efter att fastigheten nyligen bytte ägare på nytt går det nu att hyra villan för första gången.

  Foto: Pha Media

  Pris för en vistelse i Mandalay Estate börjar på ringa 28 000 pund, eller cirka 327 000 kronor för en vecka under lågsäsong.

  Läs mer:

  Tony Montanas lyxhus i Scarface sålt för 200 miljoner kr

  Han har byggt Batmans garage från Dark Knight under huset

  Lyxvillan i Uddevalla slog Zlatans rekord

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!