• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • De är svenskt herrmodes 100 mäktigaste 2016

  Varsågod, för 10:e året i rad bjuder King traditionsenligt på listan över Herrmode­sveriges 100 mäktigaste personer. Kvinnorna och männen med störst inflytande över en av världens viktigaste herrmodescener, tillika personerna med störst inflytande över hur du klär dig.

  100. Niklas Magnusson (ny) [handskmakare, Hestra]

  Som hand i handske, lyder det ordstäv som sedan urminnes tider definierat god passform. När Hestra lanserade sin bespoketjänst – som låter dig måttbeställa handskar efter egna fingrar, varpå du kan gå vidare till att välja foder, material, sömnadsmetod med mera – tog man ännu ett steg mot ambitionen att bli ett så heltäckande företag handskvärlden någonsin skådat. Det finns många som skräddarsyr saker, men få som besitter en kompetens bred nog att samtidigt utrusta det nationella skidlandslaget. Handsken är kastad.

  99. Olof Lundh (100) [fotbollsexpert, TV4]

  Efter sin placering på listan i fjol var Olof, yr av framgången, snabb att utmana Zlatan inför nästa års lista, och vi kan med facit i hand konstatera att det inte riktigt räckte hela vägen, men att det i den här takten kommer att lösa sig inom loppet av ett knappt sekel under förutsättning att både Olof och Zlatan förblir ungefär lika snygga och inflytelserika i relation till varandra. I sanningen en match i matchen värd att följa för den återkommande läsaren. Som tröstpris i år vill vi framhålla det faktum att Olof åtminstone inte blev stämd av Zlatan för sitt uttalande, vilket ju händer lite då och då nuförtiden.

  Olof Lundh. Foto: Fredrik Etoall

  98. Niklas Berglind (ny) [stylist]

  Metro Modes storsatsning på en helgjuten blogg­rulle fick i fjol en rejäl uppsving då man lockade över Niklas Berglind från TV4, där han ofta synts till som modeexpert enligt Lex Börjesson (se paragraf 90 lite längre ner). Medan bloggens upplägg kretsar kring välbeprövade framgångsrecept såsom närbilder av nyserverad mat, menyer, pressinbjudningar, erhållna gratisprodukter och utsiktspanoraman från Yasuragi i Nacka, fick vi även se Niklas begå debut som resereporter i Kapstaden under Metrovinjetten "We Have A Plan".

  97. Patrik Löf (97) [vd, Skoaktiebolaget]

  Med fokus på Carmina, Carlos Santos, Gaziano & Girling, Enzo Bonafé och Saint Crispin's har Skoaktiebolaget på kort tid etablerat sig som en betydande aktör i den svenske premiumskokonnässörens värld, ständigt uppskattade för ett bemötande lika inkluderande som produkterna är exklusiva, och ett hjärta för skohantverk som står i omvänd proportionell storlek till lokalens yta i kvadratmeter.

  96. Susanne Ljung (92) [modeskribent, sr]

  Det är inte lätt att välja en favorit bland alla de avsnitt av Stil i P1 som sändes i fjol: Oktobers Brionispecial? Kanye West-intervjun? Rick Owens-avsnittet? Programmet är och förblir en folkbildande pärla i tablån med en aldrig sinande ström av ämnen du inte visste hur intresserad du var av, och Susannes röst en lika pålitlig följeslagare som en kanariefågel i kolgruvan.

  95. Anders Timell (95) [krögare och medieprofil]

  När tomten delade ut begåvningar julen då Anders föddes blev det ett stort paket: Lika slängd i käften som han är som radiopratare är han som sidekick i Gladiatorerna, och i sin ordinarie krögartjänst går han inte heller av för hackor. 112 000 följare på Instagram gör heller inte hans makt mindre. En tungt vägande medieprofil, även jämfört med etablerade namn som till exempel Pontus Gårdinger.

  94. Gorjan Lauseger (98) [stylist]

  Zara Larsson är ett namn som inte lär ha passerat obemärkt förbi någon, I synnerhet inte dem som sköter sin omvärldsbevakning via kingmagazine.se, då Zara där är en av många kända kvinnor som tipsat om att bära jeans och T-shirt till Conversen. Själv bär hon en desto mer utstuderad garderob, tack vare utmärkt stylisthjälp från Gorjan, som har fler strängar på sin lyra än så: När ditt habegär väcks av en kostym i NK:s kundmagasin Stil är det Gorjans förtjänst.

  93. Bosse Hylander (81) [presschef, Didriksons]

  Hipstern är programmerad att ständigt jaga det ursprungliga, originalet, förlagan. Därför var det föga förvånande att alla som häromåret dömde sig själva till långvarig nudeldiet genom att köpa en regnrock av Stutterheim omsider insåg att det minsann gjorts galon förr, och fick upp ögonen för 102-åringen Didriksons. Att detta skedde berodde till betydande del på det fina arbete som utförs av Bo Hylander.

  92. Sara Sadeghi (85) [stylist]

  En av Sveriges mest flitiga stylister låg inte på latsidan heller under året som gått. När hon inte överser modereportagen i publikationer som Damernas Värld och Plaza tar hon hand om garderoben för märken som Eton och Oscar Jacobson eller för Melloaktuella artister som Ola Salo och Martin Rolinski.

  91. Vigor Sörman (59) [vd, Splay]

  Vigor hamnade i blåsväder efter ett uttalande om att Youtube-tillvända galan Guldtuben hade fler visningar online än vad tv-sända tv-galan Kristallen hade tittare, men efter att ha sonderat en mängd nytagna bilder kunde vi konstatera att stormen inte rufsat till framgångsfrisyren det minsta lilla och att Speedmastern tickar sig allt närmare en framtid där uttalandet inte kommer att vara vare sig kontroversiellt eller möjligt att säga emot. Vigors Splay styr dessutom några av de mäktigaste svenska Youtube-kontona. Och jo, Youtube är som bekant makt, oavsett om det handlar om basebollkepsar eller trekvartsbyxor.

  90. Jesper Börjesson (75) [programledare, TV4]

  Genom fingertoppskänsliga val av inbjudna experter på området har Nyhetsmorgon utvecklats till en modemässig folkbildnings­institution. Jesper själv bemästrar konsten att se både bekväm och proper ut i skjorta och kavaj, och i fjol åkte minsann smokingen på i och med programledarskapet för Polarprisutdelningen. Inget ont om Idris Elba, men är det inte dags för en smålänning att axla rollen som James Bond? "Shaken, not stirrrred."

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!