• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så långt går Sverige i fotbolls-EM – enligt svenska folket

  Sverige tar sig vidare från gruppen men åker ut i kvartsfinal. Zlatan blir mästerskapets bästa spelare och England blir EM:s största flopp. Så tror de svenska fotbollsfansen, visar en ny undersökning.

  Zlatan dominerar hela fotbolls-EM, enligt svenska fotbollsfans. Foto: Getty Images

  I undersökningen som SvenskaFans.com genomfört i samarbete med Carlsberg har 697 personer svarat på hur långt de tror att Sverige kommer ta sig i mästerskapet. Av de svarande tror 36 % att Sverige tar sig till kvartsfinal och 7 % tror att Sverige kommer åka hem med EM-bucklan.

  Det är tydligt vem som är fansens EM-favorit. Nästan en av fyra (22,75 %) tror att Zlatan Ibrahimovic blir turneringens bästa spelare, före Paul Pogba (17,44 %) och Christiano Ronaldo (15,71 %).

  – De svenska fotbollsfansen tror inte på ett EM-guld, men däremot att Sverige tar sig till kvartsfinal och att kung Zlatan blir mästerskapets bästa spelare. Det är också tydligt att de svenska fansens hjärta klappar extra starkt för Lasse Lagerbäcks Island som fansen tippar som mästerskapets största överraskning, säger Louise Eckerbom, Brand Activation Manager på Carlsberg.

  Majoritet av fotbollsfansen (67 %) uppger att de brukar dricka öl medan de tittar på en match. Allt fler väljer dock ett alkoholfritt alternativ. Hela 64 % uppger att de självklart kan tänka sig att dricka alkoholfritt öl när de kollar på fotboll.

  Undersökningen visar också att:

  Zlatan regerar även utanför planen. Över hälften av svenskarna (55 %) skulle vilja ta en öl med honom.

  Erik Niva är klar favorit när fansen väljer vilken fotbollsjournalist de helst tar en öl med (34%). På andra- och tredjeplats kommer Lasse Granqvist (13,7%) och Johanna Frändén (10%).

  Mästerskapets största överraskning blir Island, medan stornationerna England och Spanien floppar.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!