• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dagens mest otippade: Italiens sista prins säljer pasta från en food-truck i LA

  Om du vill äta kungligt nästa gång du reser till Los Angeles kan du checka in menyn på den rullande restaurangen Prince of Venice. Ägaren av foodtrucken är nämligen den italienske prinsen Emanuele Filiberto di Savoia.

  Kungligt god pasta kan man få i L.A. Foto: Prince of Venice Facebook

  Tronprendenten och prinsen Emanuele Filiberto av Savojen, prins av Venedig är sonson till Italiens sista sittande regent Umberto II och son till Vittorio Emanuele – den sista kronprinsen av Italien. 

  När Italien avskaffade monarkin 1946 landsförvisades samtliga manliga medlemmar i furstehuset av Savojen som fram tills 2002, då lagen avskaffades, tvingades leva i exil.

  Emanuele Filiberto, 44, har dock inte legat på latsidan utan har många strängar på sin lyra. När han inte går på modevisningar eller andra sociala tillställningar har han bland annat kunnat ses posera i byggarbetarkläder, skrivit memoarer och vunnit säsong fem av italienska versionen av "Let's Dance." 

  Extremt oklar posebild från prinsens hemsida. Foto via emanuelefiliberto.eu.

  Prinsens senaste prestation är lanserandet av en restaurang på hjul med fokus på italienska råvaror och färsk pasta. 

  Foodtrucken håller till i krokarna kring strandpromenaden Venice Beach. På menyn står gourmeträtter som tryffel-linguini och skaldjursfettuccine för cirka 16 dollar styck, skriver Daily Mail.

  Men den som hoppas att bli serverad pasta av Emanuele Filiberto i egen hög person kommer att bli besviken. Han bor i Monte Carlo och för tillfället befinner han sig på Korsika på semester tillsammans med sin fru Clotilde Courau och deras två döttrar.

  – Jag lagar inte tillräckligt med bra mat för att stå i foodtrucken. Men jag kommer att komma tillbaka i augusti eller september för att titta till den. Den är min lilla skapelse, säger Emanuele Filiberto till tidningen The Guardian.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!