• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Sveriges bästa pizza är korad – här kan du äta den

    Den innehåller lammkorv, sparris, ramslök och citronkräm.

    Sveriges bästa pizza är korad – här kan du äta den
    Foto: Mikael Gustavsen

    Sveriges bästa pizza bakas av Amir Bozaghian på restaurang Vezzo i Umeå. Detta enligt juryn i det årliga sverigemästerskapet i pizzabakande, som arrangerades i slutet av april.

    Den vinnande pizzan har namnet Estate, det italienska ordet för sommar. Bottnen är gjord på surdeg, och toppingen består av mozarella, lammkorv, vindelrökt sidfläsk, sparris, ugnsbakad lök, ramslök, citronkräm och krasse.
    – Sommar för mig är sparris, potatis och lammsalsiccia på grillen. Jag ville att den skulle smaka som när du sitter ute i trädgården och äter, men på en pizza i stället för en tallrik, sa Amir Bozaghian till TT efter tävlingen.

    Han började baka pizza när han öppnade sin restaurang i Umeå för fem år sedan. Han visste vilken typ av pizza han ville göra, men inte hur han skulle baka den, berättade han för TT.
    – Hemligheten är att testa sig fram och våga misslyckas. Degen är viktigast, det är där du sätter din prägel, sa han.

    Övriga finalister i årets tävling:
    2:a plats: Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping
    3:e plats: Giorgio Paoli, Vallentuna
    4:e plats: Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna

  • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!