• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Leif GW: "Har druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna"

  Leif GW: "Har druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna"
  Foto: Pressbild

  Kriminologen och författaren Leif GW Persson har släppt ett eget vin – GW:s röda. Men han tycker inte det ska jämföras med andra kändisviner, som han i en intervju med Expressen oblygt avfärdar.
  – Många av de där kändisvinerna går det ju inte ens att tvätta bilen med. De är gräsliga. Den där Per Morberg. Jag undrar hur han är funtad alltså som kan sätta sitt namn på sådant, säger han till tidningen. 

  Hannah Widells och Amanda Schulmans vin får en liknande smocka.
  – Det har de väl dödat råttor med förmodligen, säger han.

  Att han har högre trovärdighet än de andra på den långa listan av kändisar med egna viner ser han som självklart.
  –  Ja, det har jag ju naturligtvis. På ett helt annat sätt i och med att jag druckit mycket mer vin än de där pellejönsfigurerna tillsammans. Det är objektiv fakta, säger han, och berättar att han själv är förtjust i Rhône-viner som kostar flera hundra kronor flaskan och att han har druckit viner som kostar tiotusentals kronor – även om han inte rekommenderar det till "den breda menigheten".

  I Expressen-intervjun riktar Leif GW Persson också skarp kritik mot att Zlatan Ibrahimovic nu är storägare och frontfigur för ett spelbolag.
  – Det är ungefär som om jag skulle sälja vapen, ammunition och horor.  Jag tror det skadar din trovärdighet inför konsumenten, säger han.

  GW beskriver sitt vin som drickvänligt, men med karaktär. Det finns i Systembolagets beställningssortiment, har numret 72193, och kostar 109 kronor.

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!