• Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är de ultimata chinosen - för alla tillfällen

  Tänk att slippa sitta på jobbet en hel dag med byxor som stramar i midjan eller över knäna. Tänk att få kunna gå från kontoret direkt på den där festen eller AW:n utan att behöva oroa sig för oklädsamma knän på byxorna. Nu har Dockers löst de problemen!

  Här är de ultimata chinosen - för alla tillfällen
  Med fyrvägsstretch får du både en bekväm byxa och slipper oklädsamma knän. Foto: Dockers

  Att kombinera löst och ledigt med stil och uppklätt kan nära nog ses som en omöjlighet. Få besitter förmågan att få ihop en outfit som är lika snygg och proper på jobbet, som bekväm i sommarstugan eller i båten.
  Problematiken, eller snarare en lösning på problemet, presenterades av klädmärket Dockers år 1992 när de lanserade boken "The guide to casual business wear". Guidens huvudfokus var att visa på att vardaglig klädsel inte var detsamma som slapp eller sjaskig. Allt illustrerades i både bild och text med manualer där man beskrev tydligt hur man till exempel matchar kläder med accessoarer eller håller skjortan skrynkelfri.

  Boken skickades ut till 25 000 HR-chefer i USA och tre år senare hade antalet företag som tillät sin personal klä sig mer avslappnat på arbetstid gått från 20 % till 90 %. Succén var ett faktum. 

  I samband med att guiden spreds började också ett nytt uttryck ta sig in i arbetsplatslingot – Casual Friday. Begreppet har kommit att bli det vi kanske mest associerar med en fri och ledig, men samtidigt välklädd, arbetsmiljö. Och inte bara på fredagar utan alla dagar i veckan. 
  Dockers är med andra ord starkt bidragande till ett kulturellt skifte inom stil och klädval på jobbet, och till vad vi idag anser uppklätt. 

   

  Chinos 2.0

  Trots att tiden för casual Friday har passerat, har Dockers fortfarande siktet mot att kombinera bekvämlighet med stil. Senast i den nya kollektionen Smart 360 Flex: återuppfinnandet av chinos. Här ingår tre olika byxmodeller, alla med funktioner för att underlätta i vardagen och som dessutom är både välskräddade och bekväma. Med andra ord; byxor för alla tillfällen. 

   

  Med elastisk linning och fyrvägsstretch är dina chinos bekväma och håller passformen. Foto: Dockers

  I chinos från Smart 360 Flex finns smarta säkerhetsfickor. Foto: Dockers

 • Få kingmagazine.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!