Artiklar

Skribent: Joel Ågren


Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Så gör du säsongens svalaste sommardrinkar
Friskt, fräscht och frestande. Teamet bakom Årets bar – Bar Hommage – lär dig blanda säsongens svalaste sommar­drinkar, skräddarsydda för King.
Björn Frantzén: "Kockarna drog kola för att orka med"
Björn Frantzén: "Kockarna drog kola för att orka med"
Trestjärniga Michelinkrögaren Björn Frantzén berättar för King om sin tid på Londons topprestauranger i början av 00-talet, där fysisk och psykisk misshandel av kockarna var helt normaliserat.
King kröner – månadens måsten
King kröner – månadens måsten
Fem stilfulla prylar som väcker obotligt habegär hos redaktionen just nu.
Hur Ben Gorham erövrade parfymindustrin
Hur Ben Gorham erövrade parfymindustrin
Ben Gorham är basketspelaren som vände upp och ned på en hel parfymvärld och satte svenska dofthuset Byredo på världskartan. För King berättar han om den långa vägen från soffsurfare till mångmiljonär, om doften av drömmar och stanken av misslyckanden.
22 anledningar att resa till Lissabon
22 anledningar att resa till Lissabon
Billigare än Barcelona, trendigare än Paris, roligare än Berlin. King ger dig (ytterligare) 22 anledningar att boka en vårweekend i Europas hetaste huvudstad.
King kröner: månadens måsten
King kröner: månadens måsten
Här är sakerna som väcker starkast habegär hos redaktionen just nu.
King kröner: Månadens prylar
King kröner: Månadens prylar
Här är sakerna som väcker starkast habegär hos redaktionen just nu.
Här är allt du behöver veta om champagne – från a till ö
Här är allt du behöver veta om champagne – från a till ö
Bubblor, brats och blanc the blancs. Kings champagneparlör från a till ö innehåller allt du behöver veta om bubbligt vin.
King möter Oskar Linnros: "Många av personerna jag växte upp med dog unga"
King möter Oskar Linnros: "Många av personerna jag växte upp med dog unga"
Efter fyra års frånvaro bryter Oskar Linnros tystnaden med några av sina bästa låtar i karriären. King tar rygg på Sveriges stilsäkraste soulkung under två intensiva dygn på hemmaplan på Södermalm för att prata stökiga relationer, hycklande kollegor, våldsamma tonår och konsten att bli vuxen. Intervju: Joel Ågren. Foto: Sanna Dahlén. Styling: Selam Ghirmay Fessahaye.
King kröner: Bästa klapparna till drinkälskaren
King kröner: Bästa klapparna till drinkälskaren
King utser de fem bästa julklapparna till den som tycker om att slappna av med en riktigt god drink. En bra bourbon går alltid hem, eller varför inte ett set med whiskyglas i kristall?
Gastronomiska giganter: Sjötunga Walewska
Gastronomiska giganter: Sjötunga Walewska
De är lite godare, lite mer betydelsefulla och har en given plats på alla restaurangmenyer värda namnet. De är recepten som gått i arv i generationer och som fortsätter att inspirera kockar till stordåd. Restauratören Daniel Crespi och råvarufetischisten Mikael Einarsson, författare till boken 30 odödliga rätter, lär dig laga några av mat­historiens riktiga klassiker. Bon appétit!
Gastronomiska giganter: Spaghetti Vongole
Gastronomiska giganter: Spaghetti Vongole
De är lite godare, lite mer betydelsefulla och har en given plats på alla restaurangmenyer värda namnet. De är recepten som gått i arv i generationer och som fortsätter att inspirera kockar till stordåd.Restauratören Daniel Crespi och råvarufetischisten Mikael Einarsson, författare till boken 30 odödliga rätter, lär dig laga några av mat­historiens riktiga klassiker. Bon appétit! Recept: Daniel Crespi och Mikael Einarsson
Bli King i köket: Gör en grym Lasagna Al Ragù
Bli King i köket: Gör en grym Lasagna Al Ragù
De är lite godare, lite mer betydelsefulla och har en given plats på alla restaurangmenyer värda namnet. De är recepten som gått i arv i generationer och som fortsätter att inspirera kockar till stordåd. Restauratören Daniel Crespi och råvarufetischisten Mikael Einarsson, författare till boken 30 odödliga rätter, lär dig laga några av mat­historiens riktiga klassiker. Bon appétit! Denna vecka: Lasagna Al Ragù Recept: Daniel Crespi och Mikael Einarsson.
Gastronomiska giganter: Coq Au Vin
Gastronomiska giganter: Coq Au Vin
De är lite godare, lite mer betydelsefulla och har en given plats på alla restaurangmenyer värda namnet. De är recepten som gått i arv i generationer och som fortsätter att inspirera kockar till stordåd. Restauratören Daniel Crespi och råvarufetischisten Mikael Einarsson, författare till boken 30 odödliga rätter, lär dig laga några av mat­historiens riktiga klassiker. Denna vecka: Coq Au Vin. [b]Recept: Daniel Crespi och Mikael Einarsson.[/b]
Så gör du Myllymäkis Waldorfsallad  – inspirerad av New York
Så gör du Myllymäkis Waldorfsallad  – inspirerad av New York
Matmeckat New York är mycket mer än T-bone steaks och impossible burgers. Sveriges bäst klädde kock Tommy Myllymäki lär dig bygga fyra grymma N.Y-sallader från grunden.
Kings stora New York-guide: Här ska du dricka
Kings stora New York-guide: Här ska du dricka
Få saker är lika romantiserade som barlivet i New York. En drink är ald­rig godare än vid en bardisk på Manhattan. Här är Kings New York-guide över barer.
Så gör du Myllymäkis cobbsallad – inspirerad av New York
Så gör du Myllymäkis cobbsallad – inspirerad av New York
Kings stora New York-guide: Här ska du bo
Kings stora New York-guide: Här ska du bo
Det är snuskigt dyrt med hotell i New York. Men det finns rimliga alternativ och om pengar inte är en trång sektor är du in for a treat. Här är Kings New York-guide.
King stora New York-guide: Här ska du shoppa
King stora New York-guide: Här ska du shoppa
Oavsett om du är ute efter limiterade sneakers från Japan eller handgjorda slipsar från Toscana kommer du att hitta det här. Här är Kings guide till den bästa shoppingen i New York
Så gör du Myllymäkis caesarsallad – inspirerad av New York
Så gör du Myllymäkis caesarsallad – inspirerad av New York
Matmeckat New York är mycket mer än T-bone steaks och impossible burgers. Sveriges bäst klädde kock Tommy Myllymäkilär dig bygga grymma N.Y-sallader från grunden. Denna vecka: Caesarsalladen.

Filtrering

Kategori










Tagg


Skribent