Lindbergs stil

5 x Collegetröja

2014-11-26 11:00 2 kommentarer
Kategori: Stone Island, Nowgone Pioneers, Norse Projects, 5 x, The Real McCoy's

I samband med hösten blir det mycket fokus på stickat. Men collegetröjan är förstås även den aktuell under hösten och vintern och det är ett av mina mest användbara klädesplagg. Ibland tycker jag att finstickade tröjor kan bli lite formella och därför är collegetröjan det perfekta vardagsplagget. Den kan kombineras på många olika sätt och finns i extremt många olika tappningar. Vanligast är de enfärgade modellerna och framför allt den gråmelerade collegetröjan är väldigt populär men det finns också mycket snygga varianter med olika prints och mönster.

palace-palazzo-crewneck-white-1.jpg
Charmigt vintageprint från skatemärket Palace.
2896.jpg
The Real McCoy's gör, enligt mig, den perfekta gråmelerade collegetröjan. (Superdenim)
41396-1.jpg
Nowgone Pioneers erbjuder en rad snygga jerseyplagg. (Oi Polloi)
40431-1.jpg
En variant i fleece från Norse Projects. (Oi Polloi)
13294_si-jkt-blue-sweat-d3.jpg
Stone Island har tagit fram den här tröjan med skölpadsinspirerat mönster. (Present)

Gabriel von Essen

2014-11-26 11:00 2 kommentarer
Kategori: Stone Island, Nowgone Pioneers, Norse Projects, 5 x, The Real McCoy's

5 x Deck Jacket

2014-11-25 10:32 Kommentera
Kategori: 5 x, Carhartt, Neighborhood, The Real McCoy's, Universal Works, Visvim

Söker man efter en kort vinterjacka är det egentligen endast Deck Jackets som kan konkurrera med dunjackan. Detta klassiska militärplagg är ett mer klassiskt, mindre sportigt alternativ än de många dunjackor som marknaden har att erbjuda. Till en mer heritage-betonad stil gör sig dessa jackor utmärkt. Karakteriserade av sin korta passform, pälskrage samt ofta vaxade bomullstyger, är dessa jackor dessutom ofta fodrade med päls- eller syntetiskt teddyfoder.

Nedan hittar ni fem starka alternativ. Flera av jackorna går att hitta i kompletterande storlekar i andra nätbutiker.

3600.png
The Real McCoy's, (www.superdenim.com), 5 200 kronor.
40647-1.jpg
Carhartt, (www.oipolloi.com), 1 900 kronor.
7218_72ddd31e1d-ag6a0799-zoom.png
Universal Works, (www.nittygrittystore.com), 2 000 kronor.
11-11-2014_neighborhood_n1djacket_navy_jm_1.png
Neighborhood, (www.endclothing.co.uk), 4 500 kronor.
457918_mrp_in_xl.png
Visvim, (www.mrporter.com), 14 161 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-25 10:32 Kommentera
Kategori: 5 x, Carhartt, Neighborhood, The Real McCoy's, Universal Works, Visvim

Med Camper-skor

2014-11-24 10:32 Kommentera
Kategori: Our Legacy, Margaret Howell, Inspirationskollage, Gosha Rubchinskiy, Camper, Beams+

Camper har nyligen öppnat en butik i hörnet av Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan i Stockholm. Den spanska skokedjan, som nått enorma framgångar utomlands, öppnar därmed dörrarna till sin i dagsläget enda butik i Sverige. Skorna från märket brukar beskrivas som ergonomiska med mjuka sulor och bekvämt uppbyggda bakkappor. Vad gäller skorna är de, i min mening, ofta designmässigt plastiga i känslan och känns snarare som att de skrivits ut av en 3D-skrivare än sytts. Det finns dock enstaka spännande skor i det enorma utbudet, något jag tycker skorna i dagens kollage är ett exempel på. De är designade av kläddesignern, fotografen och filmmakaren Gosha Rubchinskiy för Camper.

Skorna utgör här ett modernt inslag i en utstyrsel som i övrigt präglas av en heritage-känsla med matta naturmaterial i en nedtonad gråskala.

graayy.png

Cardigan: Margaret Howell. Byxor: Our Legacy. T-shirt: Margaret Howell. Skor: Gosha Rubchinskiy x Camper. Mössa: Beams Plus.

Hugo Lindberg

2014-11-24 10:32 Kommentera
Kategori: Our Legacy, Margaret Howell, Inspirationskollage, Gosha Rubchinskiy, Camper, Beams+

Bildinspiration: Grönt

2014-11-21 10:31 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, James Perse, Margaret Howell, Our Legacy, Stone Island, Tommy Ton for GQ

Grönt är en viktig del av herrgarderoben oavsett årstid. Medan solblekta gröna toner blandas med exempelvis krämvitt sommartid, är mörkare nyanser av grönt ett självklart inslag i höstmodet år efter år.

Personligen ser jag grönt som en av de mer lättmatchade färgerna då det gör sig bra till såväl brunt och andra "naturtoner" samtidigt som det fungerar väldigt bra med svart.

Nedan hittar ni inspiration samt guidande ord till att bära grönt.

style07b.jpg
Klargrönt ur Margaret Howells höstkollektion.
CP_-Ovadia_-OBalou_-OL8210_ed46eb57-834e-48cf-b675-6a1dc183c2d4_1024x1024.jpg
Grön-brun-grå utstyrsel direkt plockad från Gentrys webbshop. Detta är enligt mig det bästa sättet att bära en monokrom utstyrsel med gröna inslag. Blir det enbart grönt och dessutom i precis samma nyans, blir uniformskänslan snabbt lite för påtaglig.
4.jpg
Mockajacka samt gröna chinos från Our Legacy samt jacka från tyska arméns överskottslager.
1410358213924_street-style-spring-summer-2015-new-york-7-10.jpg
Solblekta färger gör sig fantastiskt bra under sommarhalvåret. Grönt tillhör de färger som fungerar allra bäst. Foto: Tommy Ton.
500775_mrp_fr_xl.jpg
Mörkare, mer för årstiden anpassad jerseypiké med raglansömmar signerat James Perse. (Mr Porter). Pris: 1 482 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-21 10:31 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, James Perse, Margaret Howell, Our Legacy, Stone Island, Tommy Ton for GQ

5 x Coach Jacket

2014-11-19 11:03 Kommentera
Kategori: TSPTR, Très Bien, Palace, Neighborhood, Bedwin & the Heartbreakers

Coach jacketen har under de senaste säsongerna letat sig in i modesfären. Från att ha varit förknippad med en sunkig sportkultur har den blivit extremt omtyckt och just nu erbjuds det många snygga varianter. Bäst beskriver man kanske plagget som en slags hybrid mellan jacka och skjorta vilket gör den perfekt som vårjacka. Men den funkar även att använda som lager-på-lager-plagg vilket gör den aktuell under vintern också.

BEDWIN_Jill_Chambray_Coaches_Jacket.jpg
Vanligast är att en coach jacket kommer i något slags syntetmaterial. Den här jackan från Bedwin & The Heartbreakers är gjord i chambray. (Union)
13-11-2014_palace_jawstogocotchjacket_black_1_dl.jpg
Skatemärket Palace erbjuder den här varianten. (End Clothing)
NEIGHBORHOOD_Brooks_Coaches_Jacket-9.jpg
De färgstarka alternativen ger ofta ett mer sportbetonat intryck. Här ser ni ett exempel på det från Neighborhood. (Union)
30_2.jpg
Trés Bien släppte nyligen sin egna kollektion. Där ingår bland annat den här jackan. (Trés Bien Shop)
13034_trsp-coach-navy-d1.jpg
Fårskinnsfodrad modell från TSPTR. (Present)

Gabriel von Essen

2014-11-19 11:03 Kommentera
Kategori: TSPTR, Très Bien, Palace, Neighborhood, Bedwin & the Heartbreakers

Svart bälte

2014-11-18 10:32 1 kommentar
Kategori: Whitehouse Cox, H&M, Filson, Anderson's

Nej, det kommer inte handla om kampsport idag heller. Alla ni som dagligen hoppas får dessvärre fortsätta vänta.

Jag har ofta varit mer för brunt när det kommer till läder och framförallt läderaccessoarer. Detta har baserats mycket på det faktum att jag ofta tyckt att blått och svart inte bör kombineras. Jag, och många med mig, bär blått var och varannan dag och valet av läderaccessoarer har följaktligen blivit brunt. Nu har jag dock kommit över detta och plötsligt framstår det svarta bältet som avsevärt mer lättmatchat. Det enda egentliga undantaget då brunt passar avsevärt bättre, är förmodligen i kombination med gröna byxor.

Nedan hittar ni en handfull svarta bälten i diverse olika utföranden. Välj mellan smala, avskalade bälten och mer blankpolerade klassiska kostymskärp.

FW14-Looks_008-4.jpg
Inventorys senaste uppsättning looks inkluderade denna bild på ett svart läderbälte från Whitehouse Cox Co. Jag uppskattar kontrasten mellan ett mer dressat bälte och den råbarkade arbetarbyxa som jeans ändå är.
5653_a9ff704d52-zoom.jpg
Nitty Gritty erbjuder detta skärp från Anderson's vilket, likt det ovan, har synliga sömmar i kanterna och är något mer blankpolerat. Pris: 850 kronor.
big-_dsc0742_1881.jpg
När det kommer till spännen vill jag utan tvekan rekommendera att gå åt det mer klassiska hållet och undvika iögonfallande spännen med blaffiga logotyper. Bältesspännet kan dock få ha lite karaktär och på så sätt bli mer än bara funktionellt, men då skulle jag snarare föreslå ett lite större spänne med mer hästsko-känsla och Texas-vibbar. Bilden är tagen ur Our Legacys lookbook för våren 2012.
IMG_2424_9321.jpg
Filson gör detta entums-skärp i sadelläder. Det är med andra ord något smalare. Notera också den mattare ytan, hur avskalat bältet är från sömmar samt det platta, raka lädret. Pris: 599 kronor.
hmprod.jpeg
H&M:s minisatsning "PREMIUM QUALITY" har bjudit på en rad billiga skinnprodukter. Detta lite mer polerade och "konvexa" bälte saknar också det synliga sömmar längs sidorna och utgör såtillvida ett mellanting mellan det från Filson ovan och de från Anderson's och Whitehouse Cox Co. Bredden ligger på 3 cm. Pris: 199 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-18 10:32 1 kommentar
Kategori: Whitehouse Cox, H&M, Filson, Anderson's

Läsvärt i höst

2014-11-17 10:31 Kommentera
Kategori: Dapper Dan, Apartamento, Inventory Magazine

Frågor om vilka bloggar vi läser dyker upp titt som tätt i mailboxen och kommentarsfälten. Sanningen är dock att vi läser väldigt få om några bloggar alls. Inspirationen kommer normalt från diverse onlinebutikers utbud och svaret på dessa frågor blir sedermera inte speciellt hjälpsamt. Något som dock ger väldigt mycket inspiration och som jag värdesätter väldigt högt i form av underhållningsvärde utan att direkt påverka innehållet på bloggen, är diverse magasin.

Nedan hittar ni några av höstens sannolikt mest läsvärda magasin. De kan alla inhandlas på Papercut på Krukmakargatan men också i deras webbshop.

DAPP876858-NU.jpg

Dapper Dan Issue 10
Grekiska magasinet Dapper Dan är spännande på så sätt att personerna bakom det ställer sig på ett lite annorlunda sätt till mode och yta. Fantastiskt fotografi och inställningen att man ska klä sig för sin egen skull snarare än någon annans, utmärker magasinet. Dapper Dan lyckas erbjuda inspiration till den som inte känner ett behov av guidning och att matas med de senaste trenderna, och lägger såtillvida ribban på en högre nivå.

Släpps: 18 november.

Pris online: 129 kronor.

Inventory-Magazine-Issue-11-Visvim-Hiroki-Borthwick_1024x1024.jpg

Inventory Magazine Issue 11
Det senaste numret av alltid lika inspirerande Inventory utgör det lyxigaste och mest genomarbetade numret hittills. Magasinet släpps två gånger om året och detta, det elfte numret i ordningen, inkluderar intervjuer med namn som Hiroki Nakamura, Margaret Howell och Yohji Yamamoto. Personligen är jag också spänd på att se Gosha Rubchinskiys bidrag till magasinet. Förutom hyllad modedesigner är Rubchinskiy nämligen en spännande fotograf och filmmakare.
Styrkan hos Inventory har alltid varit att de kunnat göra saker man inte är intresserad av till något man plötsligt förstår och börjar värdera. Om de kan få tillverkning av skärp till något man inte är mätt på ens efter ett tiosidigt reportage är jag spänd på att se vad de kan göra med ett på förhand så starkt innehåll.

Släpps: 9 december.

Pris online: 235 kronor.

APART9769769-02.jpg

Apartamento Issue 14
Medan såväl Dapper Dan som Inventory har sin grund i modevärlden fokuserar Apartamento snarare på inredning. Men tro inte att Apartamento är ett inredningsmagasin i den vanliga bemärkelsen. Tvärtom från majoriteten av alla magasin strävar Apartamento mot att lyfta fram hemmet som det är snarare än någon retuscherad upplaga. Istället för enskilda möbler handlar magasinet, som ges ut två gånger om året, om hemmet i stort. Grundtanken att sanningen om hemmet alltid är vackrare än inredningsstylisternas snygga men ack så opersonliga lögn, gör detta magasin unikt.

Släpps: Redan i butik

Pris online: 175 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-17 10:31 Kommentera
Kategori: Dapper Dan, Apartamento, Inventory Magazine

5 x Mjuka bombers

2014-11-15 17:01 6 kommentarer
Kategori: Weekday, Our Legacy, Needles, Margaret Howell, Acne, 5 x

Bomberjackan är lika älskad som tidlös. Så varför bara använda denna modell på jackor? Jersey-bombers och stickade varianter är ett grymt substitut till cardigans, stickade crewnecks och collegetröjor. Kort passform och hög knäppning utgör gemensam nämnare för tröjorna nedan.

7363_642629bbf2-ag6a1494-zoom.png
Margaret Howell gör detta härliga mellanting mellan bomberjacka och cardigan. (Nitty Gritty). Pris: 2 100 kronor.
2699_e397db6a3e-3__0019_img_0302jpg-rtail-big.png
I Our Legacys Splash-kollektion hittas denna stickade bomber. Pris: 1 500 kronor.
453627_mrp_in_xl.png
På Mr Porter hittas Acnes lite mer finstickade ullvariant. Pris: 2 310 kronor.
ShowImageWindow.jpeg.png
Weekdays sweatshirt-bomber i finns i grå och svart jersey. Pris: 400 kronor.
09.19.14---Needles4227_2a0d9648-7349-42a8-a241-db2a35b0894e_1024x1024.png
Gentry erbjuder denna fantastiska variant från Needles som kanske är mer cardigan än stickad bomber men ändå har den karakteristiskt korta passformen och höga knäppningen. Pris: 3 000 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-15 17:01 6 kommentarer
Kategori: Weekday, Our Legacy, Needles, Margaret Howell, Acne, 5 x

5 Vinteraccessoarer

2014-11-13 10:33 2 kommentarer
Kategori: The Superior Labor, Gant Rugger, Beams+, Barena, 5 x

Vintern skapar såväl ett behov som en möjlighet att bära diverse accessoarer. Och om man är en väldigt kontrollerad, strukturerad människa med obehagligt mycket framförhållning eller bara känner en stark förkärlek till paket är det dessutom bra julklappstips. Att få eller att ge.

Handskar, halsdukar och vantar – nedan hittar ni tips inför vinterns accessoarinköp.

6615_00278414b5-ag6a1991-zoom.jpg
Hösten och vintern innebär generellt två saker vad gäller kläder – man börjar klä sig varmare men också mörkare. För att liva upp kan en accessoar som är antingen färgglad, mönstrad eller båda, liva upp. En mönstrad men färgmässigt avskalad halsduk som den från Barena ovan, är ett bra alternativ om man tycker det är svårt med färger. Pris: 1 200 kronor.
EG_Cable_Watch_Cap_Black_1_1024x1024.jpg
Beams Plus gör denna delvis kabelstickade mössa med resorstickad mudd. Allt i brittisk ull. Pris: 500 kronor.
40994-1.jpg
Hestras sortiment av handskar är både fint och prisvärt. Just dessa tumvantar har lite boxar-känsla över sig. Pris: 900 kronor.
The_Superior_Labor-Brown-1_cd2ab6ce-d682-4552-a3f2-cb420a2d79e3_grande.jpg
Sockor får de flesta utstyrslar att se mer genomtänkta ut. På gott och ont naturligtvis. Jag har dock aldrig varit speciellt förtjust i färgstarka eller mönstrade strumpor och skulle rekommendera ett par nedtonade varianter. De på bilden ovan är gjorda av The Superior Label för Inventory. Pris: 200 kronor.
20140709133230452_FV_n_92081_product.jpg
Patch-work kan vara fantastiskt fint om det inte enbart inkluderar ljusa, blommiga tyger som i en lantlig, brittisk sängkammare. Scarfen på bilden är signerad Gant Rugger. Pris: 999 kronor.

Hugo Lindberg

2014-11-13 10:33 2 kommentarer
Kategori: The Superior Labor, Gant Rugger, Beams+, Barena, 5 x

5 x Mönstrad T-shirt

2014-11-12 10:25 Kommentera

När man tipsar om t-shirts för män brukar det främst handla om enfärgade tidlösa modeller. Det har lett till att vi under de senaste säsongerna har haft mycket fokus på de små detaljerna när det kommer till basplagg som sweatshirt och t-shirts. Subtila variationer i form av material, melering och passform har blivit det man experimenterar med. Man vågar sig inte på mycket mer än ett diskret vintage-print. Men nu går det däremot att hitta mycket färgstarka och mönstrade t-shirts. Det är perfekt om man letar efter något lite mer utstickande och unikt men fortfarande vill bibehålla en ledig stil.

2802_230b7bcba6-_v5a5404-rtail-big.jpg
Psykedelisk t-shirt från Our Legacys Splash-kollektion.
whyred.png
Om man inte gillar starka färger finns den här modellen från Whyred. (Aplace)
cmmn-mesh-tee-red0001.jpg
Cmmn Swdn erbjuder den här varianten i syntet. (Trés Bien Shop)
22-07-2014_acne_standardmarkerpatterntee_camogreybeigemarker_1.jpg
Bohemisk T-shirt från Acne. (End clothing)
apc-tee-pattern-green02.jpg
Färgsprakande variant från A.P.C.. (Trés Bien Shop)

Gabriel von Essen

2014-11-12 10:25 Kommentera

Hugo Lindberg

Gabriel von Essen

Hugo Lindberg & Gabriel von Essen
Gör på King: Bloggar om en vardaglig och lättburen stil.
Vilket innebär: Kommer med köptips och visar hur du kombinerar dina plagg bäst.
Födda: 1994
CV i korthet: Inte mycket mer än tre år av intensivt modebloggande.
Epost: stylebylindberg@live.se

King på Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri