Lindbergs stil

Luddigt, noppigt, ruggat

2015-01-26 10:32 Kommentera
Kategori: Ralph Lauren, Our Legacy, Nanamica, Alden

En materialtrend som man kunnat skönja de sista åren är hur luddiga, noppiga och ruggade ytor tagit över från mer glansiga material. Mocka har de senaste åren kunnat konkurrera med läder på ett helt annat sätt, rockarna utanför Pitti Uomo är gjorda i casentino-ull istället för kashmir och spännande material som råsiden, frotté och fleece är på frammarsch. Kanske är det kulmen på denna trend som vi befinner oss vid. Eller så fortsätter detta ytterligare ett tag. Oavsett vilket är det intressant hur dessa material präglat modet. Nedan ser ni en kort genomgång.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjg2OTI4NDtzOjE6InciO2k6NzM2O3M6MToiaCI7aToxNjAwO3M6MToiYyI7aTowO3M6MToicyI7aTowO3M6MToiayI7czo0MDoiMWUwNzI0N2M2YTY4MmQzODMzNjEyZjM3MDU2OTJiNjE1MzNmMWFlMyI7fQ==.jpeg

På inköpsmässan Pitti Uomo i Florens samlas inköpare och journalister samtidigt som kamerorna fångar några av Italiens bäst klädda män. De senaste åren har flera av dessa herrar valt att addera en ledig känsla till de perfekt skräddade plaggen genom att bära "noppiga" rockar gjorda i casentino-ull.

frotte.png

Krispig piké? Nej, det är ju mjuk frotté. Tenniströja och shorts från Polo Ralph Lauren. (Oi Polloi). Pris: 550 kronor respektive 800 kronor.

7299_b5056c079e-ag6a1117-zoom.jpg

Ser man till moderiktiga friluftsplagg har de senaste åren inneburit en uppsving för retroplagg och luddiga fleece-tyger har gått före glansig Gore-Tex.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjk4NjI2MDtzOjE6InciO2k6NTc4O3M6MToiaCI7aToxNjAwO3M6MToiYyI7aTowO3M6MToicyI7aTowO3M6MToiayI7czo0MDoiZDRjNGE0YjA1MGYxNmQ1Y2Q4Njc1Y2JmYzZhOTgxZjUxYjEyZmFjNiI7fQ==.png

De senaste åren har också inneburit en stark period för mocka. Medan man förut fokuserade på hur ömtåligt mocka är, ligger fokus nu snarare på hur lätt det faktiskt är med jackor och skor i mocka. Allt som behövs är en mockaborste och rätt impregneringsspray.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjk3MjM3NjtzOjE6InciO2k6ODAwO3M6MToiaCI7aToxNjAwO3M6MToiYyI7aTowO3M6MToicyI7aTowO3M6MToiayI7czo0MDoiZDk1MzI1YzViMGVhYjU1ZTUwZDdmODRlNjE5OTM4OGMyNDg0MTc2YiI7fQ==.jpeg

När man ser framför sig en sidenskjorta är bilden som dyker upp sannolikt en röd, glansig sak matchad med tangorabatt. Our Legacys råsiden-skjortor, vävda av silkestrådarnas oraffinerade ändbitar, har dock blivit en storsäljare med sin mossiga yta.

Hugo Lindberg

2015-01-26 10:32 Kommentera
Kategori: Ralph Lauren, Our Legacy, Nanamica, Alden

Gosha Rubchinskiy SS15

2015-01-23 10:02 6 kommentarer
Kategori: Gosha Rubchinskiy, Bildinspiration

I väntan på att webbshopparna ska börja fyllas på med vårnyheter, fortsätter vi posta lookbooks och annat bildmaterial på hur några favoritmärken kommer se ut under våren eller kommande höst. För tillfället är butikssortimenten för tunna för att man ska kunna sätta ihop mer potenta shoppingguider.

Tills dess får man nöja sig med teasers på vad som komma skall. Nedan hittar ni Gosha Rubchinskiys lookbook för våren. Hur svårburna den unge ryske designerns streetwear-präglade kreationer än må upplevas tycker jag han står i en klass för sig inom sin kategori. Syntetmaterial och "fusk-kvalitéer" uppmuntras. Kragar som är för stora och följaktligen släpper i halsen, blir en designdetalj istället för ett tecken på fel storlek. Inom det antimode som alltfler märken (inkluderat några svenska) verkar dras mot, är Gosha Rubchinskiy ledande. Det förvånar mig då inte att Comme des Garçons har tagit den unge designern under sina vingar.

Kika lite extra på skorna som görs i samarbete med Camper, coach-jackan i syntetläder och midwash-jeansen med arbetsbyxe-detaljer. Kollektionen landar inom kort på bland annat Très Bien och Oki-Ni.

01.png
02.png
08.png
07.png
03.png
04.png
05.png
06.png

Hugo Lindberg

2015-01-23 10:02 6 kommentarer
Kategori: Gosha Rubchinskiy, Bildinspiration

adidas Originals x SPEZIAL vår/sommar 2015

2015-01-22 10:32 Kommentera
Kategori: Green Soccer Journal, Bildinspiration, Adidas

I höstas släpptes den första kollektionen från Adidas-linjen SPEZIAL, gjord i samarbete med Adidas-samlaren och entusiasten Gery Aspden. Kollektionen ger nytt liv till plagg ur det tyska sportmärkets arkiv och det är förstås uppenbart att detta blir bra. Är det något land vars sport- respektive armémode man kan gräva i, så är det Tysklands. Och det är precis så kläderna ser ut, som retro träningskläder för den tyska armén. Bäst är förmodligen de dragkedje-försedda track topsen.

Nedan hittar ni härliga magasinet The Green Soccer Journals editorial för adidas Originals x SPEZIAL:s kollektion för våren 2015. En kollektion som gissningsvis kommer säljas på bland annat C-Store, End och Sneakernstuff. Mer om det senare.

06.png
01.png
02.png
05.png
03.png
04.png

Hugo Lindberg

2015-01-22 10:32 Kommentera
Kategori: Green Soccer Journal, Bildinspiration, Adidas

Favoriter: Our Legacy höst/vinter 2015

2015-01-21 09:31 5 kommentarer
Kategori: Our Legacy, Bildinspiration

Igår släppte Our Legacy sin lookbook för kommande höst. Look-bilderna står långt ifrån de oxfordskjortor och chinos som märket gjorde sig populära genom. Ambitionsnivån är högre och höstens kollektion, som innebär ett tioårs-jubileum för märket, markerar just detta. Med detta sagt finns mängder av lättburna produkter kvar i märkets sortiment. Den stora skillnaden är att stylingen på bilderna är desto hårdare.

Ett exempel på detta är att mycket är stylat med solglasögon med "bensin-glas", som hämtat ur skidbacken. En annan detalj är märkets nya sneakers med kardborreband, men också en variant med kraftig och i flera fall färgaccentuerad sula, som kan ses på bilden längst ned.

Hela lookbooken för Our Legacys AW15-kollektion kan hittas här. Nedan ser ni mina fem favoritlooks.

01.png
En halsduk som känns som en gammal grunge-cardigan, vida byxor med sydda pressveck och en ny sko med kardborreband.
2.jpg
Kort dunjacka med skjortslits istället för mudd. Här stylat med en lång skjorta i ullblandning samt träningsbyxor med märkets egna rand.
03.png
Our Legacys mockaskjortor har länge varit mångas favoriter. Till våren kom en variant i läder. Den ser ni här matchad med samma bruna byxor och den vita versionen av sneakern som är gjord i vitt läder och med vita mockadetaljer.
05.png
Our Legacys frottéplagg har länge varit en favorit. I vårkollektionen ser vi en svart och en tvättad överskjorta i indigo. Ovan ser ni en mörkare variant som kommer till hösten.
06.png
Kavaj med råa kanter, matchande byxa med dragsko i midjan, polotröja samt märkets nya sko "Mono Runner".
33.png
Till hösten släpper märket en rad plagg i fleece. Korta jackor, skjortor, halsdukar och, som på bilden ovan, t-shirts.

Hugo Lindberg

2015-01-21 09:31 5 kommentarer
Kategori: Our Legacy, Bildinspiration

Med mängder av blått

2015-01-20 12:02 2 kommentarer
Kategori: Spalwart, Our Legacy, Inspirationskollage

Dagens hopplock ur den egna garderoben bjuder på en riktigt blå utstyrsel. Överfärgade jeans, blå skjorta i råsiden samt en indigo-infärgad cardigan. Vad jag tycker om så mycket med denna cardigan är dess väldigt enkla linjer. Väven är så tjock att det inte behövs någon placket och den kan istället rundas i knäppningen likt en kimono. Faktum är att den stylas likadant på Our Legacys hemsida men där ser den aningen stiff ut med samtliga knappar knäppta och ovanpå en skjorta som också den är knäppt hela vägen.

Blåtonerna går dock väldigt fint ihop och är det något jag tycker om så är det just blått. Detta oavsett om det rör sig om Yves Klein-målningar, Matisse's cut-outs eller japanska tyger som handfärgats med indigo.

blåååå.png

Cardigan: Our Legacy. Skjorta: Our Legacy. Jeans: Our Legacy. Skor: Spalwart.

Hugo Lindberg

2015-01-20 12:02 2 kommentarer
Kategori: Spalwart, Our Legacy, Inspirationskollage

Ofrivillig huligan

2015-01-19 10:32 2 kommentarer
Kategori: A.P.C., Aspesi, Kennedy, Our Legacy, Reebok

Tröjan med dragkedja i halsen är en gammal militärklassiker, något som även gäller den olivgröna parkan. Och arméinfluenser har funnits på denna blogg åtminstone de fyra senaste åren så egentligen kan man väl tycka att det är intet nytt under solen. Den senaste tiden har jag dock noterat hur fler och fler av de plagg jag gillar är som hämtade ur klassiskt huliganmode. Det är inte i detta kontext jag fått plaggen presenterade för mig och börjat gilla dem. Alla vill inte se ut som en statist i klassiska, men inte speciellt bra, Green Street Hooligans. Samtidigt är det svårt att blunda för det faktum att sportiga tröjor med dragkedja, vita sneakers och träningsbrallor, är påtagligt förknippat med stilen – en stil vi ska prata mer om under veckan.

maisonhulli.png

Jacka: Aspesi. Tröja: Our Legacy. Jeans: A.P.C. Skor: Reebok. Magasin: Kennedy.

Hugo Lindberg

2015-01-19 10:32 2 kommentarer
Kategori: A.P.C., Aspesi, Kennedy, Our Legacy, Reebok

Parasomnia by Viviane Sassen

2015-01-16 10:33 Kommentera
Kategori: Fotografi

Viviane Sassen blev först känd för mig då hon tog fram fotoboken Sol & Luna för Our Legacy, utgiven av Libraryman 2009. Den holländske modefotografen har sedan dess blivit ett allt större namn i modevärlden och har under det senaste året varit aktuell med kampanjer för bland annat Acne, Missoni och Carven.

Parallellt med att Sassen blivit en alltmer anlitad modefotograf har hon också fotograferat egna projekt. Ett av de bättre är i min mening hennes fotobok Parasomnia som gavs ut 2011. Med sjukdomen narkolepsi som utgångspunkt reste hon från väst till öst längs Afrikas ekvator. Och just sömn som återkommande inslag gör denna fotobok så bra som den faktiskt är. Utan att klä av personer fångar Sassen människans nakenhet, samtidigt som den ofrivilliga sömnen kan leda till fantastiska motiv som känns så starka just för att de inte iscensatts.

Starka färger och en flytande layout där bilderna sträcker sig över såväl sidbrytningar som bokens falsning. Den 104-sidiga fotoboken Parasomnia mäter 24x30 centimeter och kan inhandlas via Amazon med ett startpris för nyex från första upplagan á 1 500 kronor.

03.png
05.png
02.png
04.png
01.png
06.png

Hugo Lindberg

2015-01-16 10:33 Kommentera
Kategori: Fotografi

5 x Tenniströja

2015-01-14 11:35 3 kommentarer
Kategori: Stone Island, Lacoste, James Perse, Acne, 5 x

Tenniströjan, eller pikén, är ett plagg jag alltid gillat. Det har dock inte alltid varit den konventionella bilden av detta plagg som lockat mig. Istället har det ofta varit långärmade tenniströjor eller varianter i alternativa material. Det känns därför fel att kalla dessa tröjor för pikéer. Faktum är att endast ett av listans fem bidrag är gjort i denna luftiga bomullskvalitet.

Förutom bomullspiké inkluderar nämligen denna lista varianter i ull, jersey och mesh. Dold knäppning, öppen hals, dragkedja eller skjortknäppning. Det mesta finns med i vår lista nedan.

29G151-105_B_476.jpg
Acne har till våren släppt en mesh-piké som kommer i vitt och mörkblått. I framför allt det vita utförandet ligger denna piké och skaver mellan något Sean Connery hade kunnat bära i en tidig Bond-film och ett vitt nätlinne som fördelaktigt matchas med träningsbyxor och att röka under fläkten. Eleganta detaljer som dold knäppning gör den till en solklar sommarfavorit. Pris: 2 195 kronor.
500775_mrp_in_xl.jpg
Långärmade pikéer har jag alltid varit svag för. James Perse gör flera fina och exempelvis denna variant i jersey med raglanärmar och öppen hals, kommer i flera fina färger. De hittas bland annat på Mr Porter. Pris: 1 516 kronor.
41413-1.jpg
När det kommer till kortärmade, klassiska och gärna färgstarka pikéer är det få märken som är så anrika som Lacoste. Just denna piké hittas på Oi Polios rea. Pris: 500 kronor.
6777_90c8dbaa7a-ag6a3599-zoom.jpg
Stone Island gör denna långärmade ull-piké med dragkedja i halsen. Den är just nu rabatterad med 50% på Nitty Gritty. Pris: 1 100 kronor.
29Z141-885_B_361.jpg
Ullskjorta eller långärmad, helknäppt piké? Acnes modell Clissold har varit med i flera säsonger och har länge varit en personlig favorit. Pris: 1 595 kronor.

Hugo Lindberg

2015-01-14 11:35 3 kommentarer
Kategori: Stone Island, Lacoste, James Perse, Acne, 5 x

Kontrastrikt i gråblått

2015-01-13 10:33 Kommentera
Kategori: O'Ballou, Inventory Magazine, Inspirationskollage, Engineered Garments, Beams+, Adidas

Kombinationen av dessa nyanser av grått och blått tillhör förmodligen de mindre kontrastrika. Det är dock inte klädernas kulör som rubriken syftar till utan kontrasten mellan vad dessa plagg var för sig normalt skulle bäras med. Medan arbetsbyxan är ett slittåligt plagg gjort för hårt kroppsarbete, är slätstickade polotröjor i merinoull ett plagg förknippat med intellektuella, stillasittande kulturpersoner. Detta är naturligtvis en kraftfull generalisering för poängens skull. Ingen arbetar i ett par "Fatigue Pants" från Engineered Garments, lika lite som polotröjan skulle vara förbjuden mark för den som inte publicerat en bok. Men kontrasten finns där och lockar. En idé om kontrast David Beckham tog ett steg för långt när han bar smoking-kavaj med trasiga jeans och toppluva en gång i tiden.

Kontrasten ligger också på sätt och vis i silhuetten med den något smalare polotröjan mot de vidare byxorna. Och just polotröjans utförande tycker jag är viktig för denna utstyrsel. En grovstickad fiskartröja med polokrage är något helt annat en denna slätstickade och mer eleganta tröja från O'Ballou. På med vinterjackan och du är i hamn.

poloarbet.png

Polotröja: O'Ballou. Byxor: Engineered Garments. Skor: Adidas. Magasin: Inventory Magazine. Mössa: Beams Plus.

Hugo Lindberg

2015-01-13 10:33 Kommentera
Kategori: O'Ballou, Inventory Magazine, Inspirationskollage, Engineered Garments, Beams+, Adidas

5 x Vita lädersneakers

2015-01-12 10:32 4 kommentarer
Kategori: Spalwart, Reebok, Our Legacy, Maison Martin Margiela, Adidas, 5 x

Jag har länge varit svag för sneakers i mocka men den sista tiden har detta börjat svänga över och det är svårt att blunda för vissa fördelar med läder. Medan mockasneakers långsamt ser tröttare och tröttare ut i takt med användning blir lädersneakers tvärtom snyggare. Och när det kommer till väta är det inget snack om vad som är mest funktionellt. Det är dock huvudsakligen en färg som läder gör sig riktigt bra i när det kommer till sneakers, nämligen vitt.

I dagens inlägg listar vi fem vita lädersneakers – en skotyp som kan användas större delen av året.

deluxe_1.jpg
Den 15 januari släpps Adidas Superstar Vintage Deluxe Pack. Redan nu kan de förbeställas på bland annat End. Pris: 950 kronor.
04.png
Spalwarts löparskor tillhör de bättre marknaden har att erbjuda. Deras vita lädersneaker med grå gummisula är också riktigt vassa. Pris: 2 750 kronor.
03.png
Maison Martin Margielas ikoniska replica-sneaker har till våren släppts i ett vitt helläder-utförande. Pris: 3 675 kronor.
02.png
Design med påtagliga retro-influenser som förstärks av den gulnade gummisulan. Märket är Reebok och skorna hittar ni på Oi Polloi. Pris: 700 kronor.
01.png
Our Legacys "Off Court" har funnits i märkets sortiment en längre tid. Ändå var det inte förrän i höst jag började få upp ögonen för dem. Här i en något gråare ton. Pris: 1 900 kronor.

Hugo Lindberg

2015-01-12 10:32 4 kommentarer
Kategori: Spalwart, Reebok, Our Legacy, Maison Martin Margiela, Adidas, 5 x

Hugo Lindberg

Gabriel von Essen

Hugo Lindberg & Gabriel von Essen
Gör på King: Bloggar om en vardaglig och lättburen stil.
Vilket innebär: Kommer med köptips och visar hur du kombinerar dina plagg bäst.
Födda: 1994
CV i korthet: Inte mycket mer än tre år av intensivt modebloggande.
Epost: stylebylindberg@live.se

King på Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri