Lindbergs stil

Needles AW16

2016-07-27 10:30 1 kommentar
Kategori: Bildinspiration, Needles

I min bok är det i princip bara ett märke som lyckas vara riktigt kittlande udda och oförväntade säsong efter säsong, och samtidigt fortsätta vara relevanta istället för att avfärdas som enbart knasigt. Genom att addera rätt mängd galenskap och samtidigt behålla det som tidigare avfärdats som just galenskap men som resten av modevärlden nu börjat anpassa sig till, kan man fortsätta inkorporera nya idéer och samtidigt slå sig för bröstet med en berättigad mängd "I told you so". När märket började göra track pants med sydda pressveck åtta säsonger före övriga märken framstod det nog som rätt udda. Idag måste de göra dessa byxor i lila sammet för att inte förknippas med alltifrån H&M till Gosha Rubchinskiy.

Vida byxsilhuetter, sammet, boots och smokingtofflor – nedan ser ni allt en kommer bli redo för till slut.

18.jpg
04.png
30.jpg
21.jpg
09.jpg

Hugo Lindberg

2016-07-27 10:30 1 kommentar
Kategori: Bildinspiration, Needles

Our Legacy SS17 "DRAFT"

2016-07-26 12:00 1 kommentar
Kategori: Bildinspiration, Our Legacy

Our Legacys vårkollektion för 2017 är ett hopkok av brittiska influenser. Punkare och fotbollssupportrar smälts samman med brittisk aristokrati. Alltifrån tunga sammetsgardiner, småblommiga bokmärken och farmors Chanel Nº 5-indränkta lackloafers, till en Manchester City-dyrkande Ian Curtis har satt sin prägel på kollektionen.

Jag var med och stylade och modell-scoutade för runway-plåtningen av kollektionen som går under namnet "DRAFT". Bilderna från en catwalk i grönska kan hittas på denna länk. Nedan ser ni istället några utvalda polaroider tagna backstage av Fredrik Pettersson.

106873.jpg
106874.jpg
106867.jpg
106871.jpg
106872.jpg
106864.jpg

Hugo Lindberg

2016-07-26 12:00 1 kommentar
Kategori: Bildinspiration, Our Legacy

5 x Stickat

2016-07-25 10:02 Kommentera
Kategori: 5 x, Acne, H&M, J.W. Anderson, Saint Laurent, Weekday

De första droppen från höstens kollektioner har börjat dyka upp i butikerna. I vanlig ordning betyder höstkollektioner varmare plagg, något som kanske inte känns alltför lockande med 25 graders värme och strålande sol utanför fönstret. Men med detta sagt ska man inte fastna alltför mycket i badshorts och linneskjortor. Till och med under högsommaren kryper ju temperaturen ofta ned en bit under kvällen. Stickat är gjort för mer än bara vinterhalvåret och sena kvällar och blåsiga dagar är en bra stickad tröja svårslaget sommartid. Nedan hittar ni fem varianter som är lika bra året om.

29C164-33P_B_59.jpg
Något androgyna applikationer på Acnes stickade tröja.

Acne Studios, (Acne Studios), 4 095 kronor.

0360019001_6_0.jpg
Avskalat och nedtonat budgetalternativ.

MTWTFSS Weekday Collection, (Weekday), 500 kronor.

model_024_1_1.jpg
Grovstickad, hålig variant i alpaca och ull.

J.W. Anderson, (Très Bien), 7 900 kronor.

733197_mrp_in_xl.jpg
Djup V-ringning på Saint Laurents kamelfärgade bidrag.

Saint Laurent, (Mr Porter), 5 211 kronor.

hmprod-1.jpeg
Våffelstickat från H&M.

H&M, (H&M), 399 kronor.

Hugo Lindberg

2016-07-25 10:02 Kommentera
Kategori: 5 x, Acne, H&M, J.W. Anderson, Saint Laurent, Weekday

Välklädda män på vita duken II

2016-07-20 17:00 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, J.Crew, Maison Martin Margiela, Needles, Visvim

Starka stilreferenser i filmens värld finns det mängder av. Medan del ett av mina listningar över välklädda män på vita duken kanske fokuserade på en mer prasselbyxa-betonad estetik, är dagens artikel mer dammig och armégrön. En somrigare upplaga i viss mån, men också mer 70-tal och mindre 90-tal vad gäller stilen.

unnamed-2(51).jpg
Emilio Echevarría i rollen som ”El Chivo” alternativt Maison Martin Margielas vårkampanj för 2003.

Det fanns en tid då Alejandro Gonzáles Iñárritu firade stora framgångar med briljant vackra filmer utan amerikansk prägel som själlösa men kommersiellt framgångsrika The Revenant. Under denna tid, år 2000 närmare bestämt, släpptes vad jag tycker är Iñárritus mästerverk, nämligen Amores Perros. Hemlöse yrkesmördaren "El Chivo" figurerar i en av tre berättelser som på Pulp Fiction-manér flätas samman. Dammiga, ljusa kostymer med V-ringade, stickade tröjor, cardigans och farfarströjor utgör en smal men genial garderob. "Hobo chic" har aldrig varit en mer träffande etikettering.

maxresdefault.jpg
Rüdiger Vogler lyckas bära upp en MC-skinnjacka, snickarbrallor och lågpris-solbrillor från en kiosk på den tyska landsbygden. Jag har svårt för MC-jackor så vill nog påstå att det är däri bedriften ligger.

Wim Wenders Im Lauf Der Zeit (1976) (också Kings of the Road eller Med Tidens Gång) är en av mina absoluta favoritfilmer. Såväl Rüdiger Vogler som Hanns Zischler jobbar bra stil, men det är ändå Vogler i rollen som projektormaskinisten Bruno Winter jag valt att fokusera på här. Delvis för att jag i någon mån tror på teorin att desto färre plagg en äger, desto bättre stil får man. Och projektormaskinisten har samma kläder hela filmen igenom. Den ende som sett cool ut i en skinnjacka och en av få som faktiskt lyckas rocka ett par snickarbrallor. Att Robby Müller står för cinematografin och krautrock-bandet Improved Sound Limited bidrar med soundtrack gör inte filmen sämre.

midnight-express2.jpg
John Hurt (till vänster) i en liten men minnesvärd roll som inspärrade missbrukaren Max.

Midnight Express (1978) tillhör de klassiska fängelseskildringarna och är baserad på en sann historia om en ung amerikan som sätts i fängelse efter att ha försökt smuggla med sig knark från Turkiet. Giorgio Moroder vann en Oscar för filmens soundtrack och John Hurt nominerades för bästa manliga biroll. Och det är just Hurts birollsfigur "Max" som utgör en stilmässig inspirationskälla. Under sin färd mot vansinne bär han en slags ingångna, hippieosande armékläder som skulle få det att kila för exempelvis Visvim-grundaren Hiroki Nakamura.

annie-hall-07.jpg
Chambrayskjortan är på. Den har till och med kontrasterande sömmar. Bra där Woody, nu ser du sjukt vanlig ut.

Woody Allen har alltid sett ut som en vandrande J.Crew-skyltdocka. Men utan muskler och framgångsleende, och det är väl därför han, i form av sitt on screen-medverkande i Annie Hall (1977), föräras en plats på denna lista. Säga vad man vill om Allen och de anklagelser som riktats mot honom men visst är han det hängiga ansiktet utåt för ny-normcore-preppy-looken.

serpico-1973-04-g.jpg
Cinelists-Serpico-Al-Pacino-Sidney-Lumet-11.jpg
Al Pacino hade kunnat vara sponsrad av Needles för rollen som Serpico och flera av vårens inspirationskollage här på bloggen hade kunnat vara hämtade ur filmen.

Likt Midnight Express är Serpico (1973) baserad på en sann historia. Och att ha med Al Pacino och dennes tolkning av polismannen Serpico är ju något av en lågoddsare. Med så många byten av såväl kläder som frisyren på ansiktsbehåringen är det ett givet uppslag för 70-talsstil. Så snygg som Al Pacino är, är det svårt att misslyckas oavsett om det är bucket hat och kaftan; hatt, väst och utsvängda jeans; eller arméjacka och grovstickade tröjor. Han har förärats två bilder för att tydliggöra hur diverserad stil den ärlige polisen har.

Hugo Lindberg

2016-07-20 17:00 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, J.Crew, Maison Martin Margiela, Needles, Visvim

Materialtrender

2016-07-19 10:03 Kommentera
Kategori: Malibu, Needles, The Plant

Varje sommar hänfaller jag åt samma färgkombinationer. Plötsligt plockas det fram naturtoner som krämvitt, terrakotta, olivgrönt och diverse tobaksosande referenser till Kuba och Gud vet vad. Så även denna sommar, iallafall vad gäller paletten. Skillnaden består i materialen. Om tidigare somrar inneburit material som linne, råsiden och mocka, är det nu glansigare material som står i centrum. Linne är måhända ett givet inslag sommartid med sina svala kvalitéer men utöver det ser vi läder istället för mocka, sidensatäng istället för råsiden och dessutom har trenden med WCT hittat in även i detta mindre sportiga mode.

blank.png

Tröja: Needles. Byxor: Needles. Sandaler: Malibu. Väska: Studio Wokini. Magasin: The Plant.

Hugo Lindberg

2016-07-19 10:03 Kommentera
Kategori: Malibu, Needles, The Plant

Hemma hos Katie Paterson

2016-07-18 10:10 Kommentera
Kategori: Inredning

För mer än ett och ett halvt år sedan besökte Freunde von Freunde Katie Paterson och hennes lägenhet och studio i Kreuzberg, Berlin. Bloggar är ju en otvivelaktig del i snabbkonsumerade nyheter och det är sällan något är aktuellt längre än högst en månad i en värld där konsumtionshetsen kräver ständigt nya trender. Inredning är dock något mer långlivat och dessa inredningsreportage är såtillvida fortfarande aktuella såhär något år efter förstapublicering.

I Katie Patersons liv ser dock tidsintervallerna annorlunda ut. Förutom att hon jobbar med fossiler på olika sätt, var hon vid tillfället för intervjun och är fortfarande, aktuell med projektet Future Library. Skogen av vilka böcker ska göras planterades år 2014 och kommer skördas år 2114. Då kommer totalt 100 författare ha bidragit till projektet. Vissa av dessa kommer aldrig leva till att se sina böcker ges ut, andra av författarna är ännu inte födda.

Hennes lägenhet är hursomhelst en vacker, ljus sak i den tyska huvudstaden. För mig är det alltid intressant att se hur andra kattägare inreder sina hem. Detta då textilier i mesta möjliga utsträckning måste undvikas. Stolar från Eames och Jean Prové, Diet Reims hyllsystem för Vitra och Marimekko-koppar tillhör de name drop-vänliga inslagen.

Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3384-930x620.jpg
Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3331-930x620.jpg
Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3072-1600x1066.jpg
Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3315-930x620.jpg
Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3317-930x620.jpg
Freunde-von-Freunden-Katie-Paterson_IMG_3375-930x620.jpg

Hugo Lindberg

2016-07-18 10:10 Kommentera
Kategori: Inredning

Med vida, kroppade jeans och sommarläsning

2016-07-07 11:02 2 kommentarer
Kategori: Contax, Inspirationskollage, Needles, Omnigod, Unused

Med värmen begränsas möjligheterna i ens klädsel. Färre plagg gör det svårare att kombinera sig fram till en stil och lager-på-lager blir nästan helt uteslutet före mörkrets inbrott. Detta öppnar dock upp vissa möjligheter. De få plagg man bär kan man istället skruva till något utan att det blir alltför uppseendeväckande.

I dagens inlägg har vi tagit tillvara på just detta. En färgmässigt enkel kombination med på många sätt alldagliga plagg har vridits till något. De korta, vida jeansen och skorna som är ett slags möte mellan ballerinasko och wingtip skevar på precis det sätt jag tycker behövs såhär års då allas stilar lätt smälter ihop.

Jag kan emellanåt ha lite svårt för solglasögon så "accessoarerna" i dagens inlägg består istället av sådant som gör semestern lite roligare, såsom en kamera och en god bok.

sommarstlrd.png

Tröja: Omnigod. Jeans: Unused. Skor: Needles. Kamera: Contax. Bok: Förtvivlade människor av Paula Fox.

Hugo Lindberg

2016-07-07 11:02 2 kommentarer
Kategori: Contax, Inspirationskollage, Needles, Omnigod, Unused

5 x Vita kanvassneakers

2016-07-05 10:02 Kommentera
Kategori: 5 x, Converse, Needles, Novesta, Spalwart, Vans

Utöver sandaler i olika utföranden är vita kanvassneakers ett av sommarens mest klassiska och bekväma skodon. Förhållandevis billiga, tämligen svala och funktionsdugliga till de flesta av en sommardags aktiviteter. Välj mellan Converse's slip on-version, Needles variant med mockadetaljer, Spalwarts bidrag gjorda i linnekanvas, Novestas trubbiga sko som sannolikt har listans snyggaste sula samt avslutningsvis Vans Vaults superavskalade version av klassikern Authentic.

Novesta-01-01_1024x1024.jpg

Novesta, (Oi Polloi), 550 kronor.

26-04-2016_converse_deckstarslipon1970s_natural_white_hh_3.jpg

Converse, (End), 644 kronor.

e72a9dd7f326e0eebe7532d704c55919.jpg

Needles, (The Bureau Belfast), 3 000 kronor.

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 21.42.54.png

Spalwart, (Spalwart), 1 200 kronor.

04-04-2016_vansvault_ogauthenticlx_classicwhite_safari_hh_1.jpg

Vans, (End), 644 kronor.

Hugo Lindberg

2016-07-05 10:02 Kommentera
Kategori: 5 x, Converse, Needles, Novesta, Spalwart, Vans

Très Bien Homme SS17

2016-07-04 10:31 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Très Bien

I veckan som gick kom de första bilderna på Très Biens första "riktiga" klädkollektion. Medan tidigare kollektioner presenterats och släppts under samma säsong och enbart fungerat som ett in house-märke, är vårkollektionen för 2017 ett wholesale-projekt som kommer säljas i ett antal butiker.

Bilderna avslöjar en kollektion med stora mängder färg och såväl pasteller som rosa och citrongult syns jämte mörkare färger som lila och dovt rostbrunt. Just de rostbruna track pantsen ser ut att bli nästa säsongs bästa med både en färgsättning och ett revär som ser riktigt bra ut. Lägg därtill de sydda pressvecken och en vidare passform som påminner om Needles Regular Fit. Allt som allt en tämligen snäll streetwear-kollektion som blir intressant att se vad man utvecklar för material kring utöver detta. Denna första kampanj i sig är ju väldigt lätt att ta till sig och det är plagg som säljs snarare än en känsla.

Fotograferat av Pelle Crépin under konstnärlig ledning av Tony Cederteg samt stylat av Carolyne Rapp. Nedan hittar ni ett urval av de första bilderna på Très Bien Homme.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Hugo Lindberg

2016-07-04 10:31 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Très Bien

5 x Bruna sneakers

2016-07-01 13:30 1 kommentar
Kategori: 5 x, Adidas, Converse, New Balance, Nike, Spalwart

Brunt tillhör inte de mest klassiska färgarna för sneakers. Men när en fyllt upp tämligen grundläggande behov såsom vitt, grått, svart och marinblått, är brunt nästa färg att överväga. Att grönt kanske gör sig bättre till detta än till någon annan färg är ett starkt köpargument. I rätt nyans gör sig dessutom bruna sneakers otroligt bra till såväl blått som svart och förstås alla beiga och bruna toner.

Lika snyggt sommartid som under hösten. Välj mellan alltifrån tunna varianter i linnetyg (Spalwart) till mer klumpiga sneakers med löpningsinfluenser (New Balance). Det senare alternativet är ju tyvärr aktuella nu i sommarvädrets frånvaro.

30-06-2016_newbalance_m991efs_madeinengland_black_silver_hh_3.jpg

New Balance, (End), 1 672 kronor.

nat.jpg

Spalwart, (Spalwart), 1 300 kronor.

large.jpg

Adidas, (SNS), 999 kronor.

converse-jack-purcell-signature-151448-luggage-tan-white.jpg

Converse, (Six Feet Down), 840 kronor.

677233_mrp_fr_xl.jpg

Nike, (Mr Porter), 1 129 kronor.

Hugo Lindberg

2016-07-01 13:30 1 kommentar
Kategori: 5 x, Adidas, Converse, New Balance, Nike, Spalwart

Hugo Lindberg

Gör på King: Bloggar om en vardaglig och lättburen stil.
Vilket innebär: Kommer med köptips och visar hur du kombinerar dina plagg bäst.
Född: 1994
CV i korthet: Bloggat på King sedan 2010. Redaktör för avdelningen "Stilfullt" i den fysiska tidningen.
Epost: stylebylindberg@live.se

Insaxat

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri