Lindbergs stil

5 x Diskret mönstrade skjortor

2014-10-01 11:00 Kommentera
Kategori: 5 x, Engineered Garments, Margaret Howell, Needles, Post Overalls, Warehouse

Herrmodet har förändrats mycket under de senaste fem åren. En av de största skillnaderna är synen på mönster. Från att ha varit närmast tabu har även de mest svårburna mönstrena fått ta plats i modesfären. Den mönstrade skjortan har blivit ett av de vanligaste hipster-attributen och då brukar det framförallt handla om lite mer vågade fulsnygga varianter. Jag känner mig däremot lite mätt på det modet och skulle vilja slå ett slag för ett mer diskret mönstermode. Mer elegant och dressat utan att bli tråkigt och gubbigt. Här nedanför ser ni några snygga exempel på diskret mönstrade skjortor.

E-ZCruzNavy_5_1024x1024.jpg
Post Overalls erbjuder många mönstrade skjortor och satsar på nedtonad färgpalett och sobra mönster. (Haven)
071_1024x1024.jpg
Många av de diskreta mönstrena uppfattar man inte riktigt på långt håll, men de ger skjortan en intressantare textur. Den här blommönstrade modellen kommer från Needles. (Inventory Stockroom)
7039_f98e4af753-ag6a6312.jpg
Chambrayskjorta från Enginereed Garments med inbroderade prickar. (Nitty Gritty)
margaret-howell-men-aw14-washed-basic-shirt-city-stripe-navy-blue.jpg
Margaret Howell har specialiserat sig på blekta färger nedtonade mönster.
WAREHOUSE-Popover_5_grande.jpg
Rutigt från Warehouse. (Inventory Stockroom)

Gabriel von Essen

2014-10-01 11:00 Kommentera
Kategori: 5 x, Engineered Garments, Margaret Howell, Needles, Post Overalls, Warehouse

Höstens sneakerfavoriter

2014-09-30 11:51 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Buddy, Converse, Spalwart

Det är lätt hänt att känna ett sug efter att dra på sig kängor såhär när sommaren övergår till höst. Men det kommer en tid för kängor också och börjar man snöra på dem redan nu riskerar man att behöva bära dessa kängor de närmaste halvåret. Jag vill istället uppmuntra till att bära sneakers åtminstone någon månad till.

I dagens artikel har jag samlat mina tre favoriter för denna höst. Avskalat från logotyper och överlag en mer organisk än plastig känsla är några gemensamma nämnare för listans bidrag. Vidare kan sägas att samtliga av dessa skor också är snygga i alla sina olika färgutföranden vilket vittnar om gediget designarbete vad gäller skornas form.

medium.jpg
Bull Terrier från Buddy är en japansktillverkad sneaker där varje par numreras för hand. De finns att köpa på C-Store som erbjuder flera färger på skon i mocka samt en variant i vitt läder. Pris: 1 599 kronor.
37195-1.jpg
Ibland behövs det inte så mycket för att något plötsligt ska kännas nytt och spännande. Converse har stundtals varit ohotade när det kommit till valet av kanvasskor men har under de senaste åren fått hård konkurrens från bland annat Vans. Genom att relansera 70-talets version av skon som präglas av en något högre sula gjorde Converse precis vad som behövdes för att många skulle återupptäcka denna klassiker. Ni hittar skorna på bland annat Six Feet Down, Norse Store, Oi Polloi och Mr Porter. Grymma i såväl svart som blått och rött. Pris: 999 kronor.
Skärmavbild 2014-09-23 kl. 23.28.30.png
Spalwarts Marathon Trail fortsätter vara en personlig favorit när det kommer till löparskor. De är bland de skönaste skor jag har haft samtidigt som de sticker ut med sin retro design, avskalad från neonfärger och logotyper. Till hösten har de släppts i en rad nya färgsättningar. Ni inhandlar dem hos Nitty Gritty och i märkets webbshop. Pris: 2 000 kronor.

Hugo Lindberg

2014-09-30 11:51 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Buddy, Converse, Spalwart

Egna garderoben, egna hemmet V

2014-09-29 11:03 4 kommentarer
Kategori: Egna hemmet, Our Legacy, Egna garderoben, Buddy, Bildinspiration

Efter ett litet uppehåll är det återigen dags för ett inslag i serien "Egna garderoben, egna hemmet". Konceptet är enkelt. Jag fotograferar lite kläder på omotiverade ställen här hemma. Alla bilder är tagna nära saker för att det inte ska avslöjas hur trångt man bor men också på grund av de begränsningar som 580 pixlar i spaltbredd innebär.

Denna del bjuder inte på några mängder av vare sig kläder eller inredning. Istället har jag försökt ta lite luftigare bilder. Detta också för att skilja mer mellan dessa artiklar och stilleben-fotograferade utstyrslar ur min garderob – något vi ska få upp lite mer av.

Samtliga artiklar i denna serie kan nu hittas under kategorin "Egna hemmet".

b0.png

Herr Judits inredningsfillial "Brandstationen" har precis flyttat till nya lokaler och på butikens flytt-rea hittade jag detta kuddfodral 40 procent nedsatt. Min indiska vintage-scarf och min Zabibu Na Kuni Culture Shirt från Our Legacys första Splash-kollektion går i lite samma palett. Så nu ligger alltsammans på sängen. Permanent. Linnepläden är en enkel sak från Åhléns.

b2.png

Skuggan från en Doktor Westerlund och ett smutsigt fönster, en Eames-stol ur fokus och ett hörn av en tavla. Inte så mycket kläder eller inredning med andra ord men jag tyckte mest det såg fint ut.

b1234.png

Mina röda mockaskor från japanska Buddy har snabbt blivit en personlig favorit. Desto smutsigare de blir desto mer gillar jag dem. Krukväxten i förgrunden är en sydafrikansk fetbladsväxt jag dessvärre glömt namnet på.

Hugo Lindberg

2014-09-29 11:03 4 kommentarer
Kategori: Egna hemmet, Our Legacy, Egna garderoben, Buddy, Bildinspiration

Gråskala med mollskinnsbyxor

2014-09-25 11:03 Kommentera
Kategori: Converse, Comme des Garçons, Inspirationskollage, Maison Martin Margiela, Margaret Howell

Det fanns en tid då jag nästan uteslutande bar kostymbyxor och sneakers. Jag kan lite sakna detta. Kontrasten mellan kostymbyxa och sneaker skapar i min mening en bra balans snarare än att det hela känns spretigt. Samtidigt gör detta utstyrseln mer intressant än vad hade varit fallet med ett par jeans. Detta i sin tur gör att man kan dra ned på färger utan att det för den sakens skull känns för tråkigt.

I dagens inspirationskollage hittar ni dock inte ett par klassiska kostymbyxor utan ett par i grått mollskinn signerat Maison Martin Margiela. Margaret Howell använde detta spännande material i ett par mörkblåa byxor förra våren och jag kan fortfarande känna en viss ånger kring att jag aldrig slog till på dem. Det sistnämnda märket får istället med cardigan i bombermodell i detta kollage. Den tjocka ullen mot mollskinnet, som påminner lite om mocka, kändes som en spännande materialmix.

gråskala.png

Cardigan: MHL by Margaret Howell. Byxor: Maison Martin Margiela. Tröja: Comme des Garçons. Skor: Converse.

Hugo Lindberg

2014-09-25 11:03 Kommentera
Kategori: Converse, Comme des Garçons, Inspirationskollage, Maison Martin Margiela, Margaret Howell

Monitaly fall 2014 lookbook

2014-09-24 10:00 Kommentera
Kategori: Monitaly

Monitaly har under en längre period varit ett favoritmärke här på bloggen. Deras lookbooks hör alltid till de stilmässiga höjdpunkterna under året och deras höstkollektion är inget undantag. Monitaly fortsätter att erbjuda ett lyxigt work wear-mode där funktionalitet möter klassiska dressade plagg. Kläderna är överlag väldigt genomarbetade och ett av mina absoluta favoritplagg från kollektionen är den gröna batik-kostymen i ull. I övrigt finns det många fina ytterplagg i kollektionen som väcker starka habegär. Det är framförallt vintageinspirerade outdoor-diton men för som gillar en lite "hårdare" look finns till exempel en svart quiltad bomberjacka.

monitaly_14fw_more_image_03.jpg
monitaly_14fw_more_image_04.jpg
monitaly_14fw_more_image_05.jpg
monitaly_14fw_more_image_11.jpg
monitaly_14fw_more_image_17.jpg
monitaly_14fw_more_image_19.jpg
monitaly_14fw_more_image_23.jpg
monitaly_14fw_more_image_24.jpg

Gabriel von Essen

2014-09-24 10:00 Kommentera
Kategori: Monitaly

Pancho & Lefty Pop-Up Store

2014-09-23 11:01 2 kommentarer
Kategori: Kapital, Indigofera, Buzz Rickson's, Warehouse

Skärmavbild 2014-09-22 kl. 21.37.16.png

Mr Mudd & Mr Gold var en av Stockholms, i min mening, bästa butiker. De gjorde märken som Kapital, Mr Freedom, Warehouse och Buzz Rickson's tillgängliga för den som inte vågade chansa på storlekar och tullavgifter. Trots min höga uppskattning för butiken köpte jag aldrig något där. Kanske var de lite för tidiga med dessa märken. Varken massan eller ens hyfsat modeintresserade unga män, likt undertecknad, hade riktigt hunnit med.

Butikslokalen på Åsögatan byttes mot en övervåning i uthuset till Gamla Missionshuset i Klippan, Österåker. Mr Mudd & Mr Gold blev Pancho and Lefty.

Kapital-Smiley-Fuji-T-Shirt-Front-1144x1430.jpg
Japan-tillverkad, indigofärgad t-shirt med Smiley/Fuji-print signerat Kapital. Pris: 1 299 kronor.

Mellan fredag och söndag har du som bor i Stockholm en möjlighet att klämma på butikens fantastiska utbud där Kapital, Warehouse och Indigofera ska nämnas som guldklimpar. Hela det sortiment som kan ses på Pancho and Leftys webbshop kommer att finnas till försäljning i Pop Up-butiken på Kammakargatan.

Mer detaljerad information om Pop Up-butiken och dess öppettider ser ni i flyern högst upp.

Mott-Shirt-Front-1144x1430.jpg
Pop over-skjorta med bröstficka för personer som fallit lite extra offer för gravitationslagarna. Gjord i hårt nedtvättad japansk bomullskanvas. Pris: 1 999 kronor.

Hugo Lindberg

2014-09-23 11:01 2 kommentarer
Kategori: Kapital, Indigofera, Buzz Rickson's, Warehouse

5 x Dunskjorta

2014-09-22 11:02 Kommentera
Kategori: YMC, Norse Projects, Crescent Down Works, Acne, 5 x

Dunjackor i skjortmodell har blivit vanligare och vanligare de senaste åren. Från att utbudet enbart bestod utav Crescent Down Works dunskjortor har alltfler märken börjat erbjuda sina tolkningar av detta plagg. Oavsett om ytan är gjord i ull från Pendleton eller Woolrich eller är i egettillverkat 60/40, är alltid Crescent Down Works jackor fyllda med gåsdun. Att byta detta mot nylon- och polyestervadd har gjort det möjligt för märken att hålla nere priserna något och på så sätt kunna konkurrera.

Faktum är att tre av fem bidrag till denna lista är fyllda med nylon- och polyestervadd. Två av dessa tre saluförs ändå som "down shirts". Frågan är hur stor roll det spelar. Som jag ser det känns ingen av dessa jackor lämpade för några isande temperaturer men klarar den genomsnittliga svenska vintern mildare dagar och är ett perfekt val som höstjacka för att sedan kunna användas som mer av ett lagerplagg under exempelvis en rock eller tunnare parkas.

08-08-2014_ymc_downshirtjacket_navy_1.jpg
Nylonvadderad variant från YMC. (End). Pris: 2 800 kronor.
22I144-900_B_472_1.jpg
Tunnare, nylonvadderad jacka med dold knäppning signerat Acne. (Acne). Pris: 1 795 kronor.
13-08-2014_crescentdownworks_6040downshirt_olive_1.jpg
Utsida i regntätt 60/40 och fylld med gåsdun. Crescent Down Works går in i premiumutbudet under denna kategori. (End). Pris: 4 000 kronor.
IMG_0060-7_1024x1024.jpg
Fiskbenstweed på Creeps mer klarblåa dunskjorta vadderad med polyester. (The Woodlands). Pris: 2 800 kronor.
medium.jpg
Norse Projects bidrag till listan ligger någonstans i gränslandet mellan dunjacka och -skjorta. Sett till att den är fylld med äkta dun känns prislappen mer överkomlig. (C-Store). Pris: 2 299 kronor.

Hugo Lindberg

2014-09-22 11:02 Kommentera
Kategori: YMC, Norse Projects, Crescent Down Works, Acne, 5 x

Inventory looks AW14

2014-09-19 10:32 Kommentera
Kategori: The Real McCoy's, Red Wing, Orslow, Needles, Margaret Howell, Inventory Magazine, Converse, Bildinspiration, Beams+

Inventory har precis släppt sina första looks för hösten. För den som inte är bekant med Inventory kan det beskrivas som ett litet modeinstitut med två fysiska butiker, en i New York och en i Vancouver, samt en onlinebutik. Lägg därtill ett magasin som ges ut två gånger om året och en hemsida med en dagligt uppdaterad blogg som är väl värd att följa.

Varje säsong stylar Inventory en rad egna lookbook-looks med plagg ur den egna webshoppen. De första bilderna med plagg ur höstens utbud släpptes för några timmar sedan och inkluderar märken som Needles, Margaret Howell, Beams+, OrSlow, The Real McCoy's och mycket mer. Spana in några av höstens första bilder nedan.

Fler looks och samtliga plagg hittas på Inventorys hemsida.

Looks_FW14-001-5.jpg
Looks_FW14-001-6.jpg
Looks_FW14-002-1.jpg
Looks_FW14-002-5.jpg
Looks_FW14-003-3.jpg
Looks_FW14-003-6.jpg

Hugo Lindberg

2014-09-19 10:32 Kommentera
Kategori: The Real McCoy's, Red Wing, Orslow, Needles, Margaret Howell, Inventory Magazine, Converse, Bildinspiration, Beams+

Normcore möter armémode

2014-09-18 10:33 Kommentera
Kategori: Our Legacy, Levi's, Inspirationskollage, Converse, Acne, 5 x, Stone Island

Normcore-trenden som ungefär kan kokas ned till "väldigt vanligt klädd på 90-talet", äter sig långsamt in i den bredare modebilden. Samtidigt blir det alltid lättare att se tendenser när man är medveten om att en trend faktiskt existerar. Medan det tidigare hade krävts en utstyrsel som fått såväl Steve Jobs som Gunde Svan avundsjuka, tycker jag mig nu kunna skönja normcore-tendenser i det mesta.

Några saker som jag dock alltid kommer förknippa med 90-talsmode och då kanske speciellt hur den genomsnittlige amerikanske mannen klädde sig på 90-talet, är blåa mid wash-jeans och polokragar. Då spelar det liksom ingen roll hur armé-influerad den där dragkedjan i tröjans hals är eller att den armégröna skjortjackan från Stone Island har en väldigt modern och välskuren passform, det blir lite normcore-vibbar oavsett. Det är bara att omfamna detta.

jojo.png

Jacka: Stone Island. Tröja: Our Legacy. Jeans: Levi's Vintage Clothing. Skor: Converse. Mössa: Acne Studios.

Hugo Lindberg

2014-09-18 10:33 Kommentera
Kategori: Our Legacy, Levi's, Inspirationskollage, Converse, Acne, 5 x, Stone Island

Second Stage looks

2014-09-17 11:03 9 kommentarer
Kategori: Whangarei, Needles, Bildinspiration

Needles balanserar ständigt på en skör tråd mellan genialitet och galenskap. Vissa saker förstår jag mig inte alls på medan andra saker är rakt igenom fantastiska. Och när jag säger att de är fantastiska menar jag inte att de är speciellt snygga. Needles gör helt enkelt saker som inga andra märken gör. Detta inkluderar WCT-jackor och -byxor i fulsnygga färgsättningar. I serien "Rebuilt by Needles" skapas Frankensteins monster-liknande plagg. Delar av fem flanellskjortor kan tillsammans bli en ny och en arméskjorta kan sys om till ett par armébyxor som i flera av bilderna nedan.

Second Stage är en av tämligen få butiker som säljer märket och ett besök till webbshoppen kan vara givande om än bara för inspiration. Under just ett sådant besök snubblade jag över ett annat spännande märke – Whangarei.

Nedan hittar ni fyra looks där syntetmaterial som WCT och fleece, snarare förknippat med sport- och friluftsliv än mode, blandas med heritageplagg. Resultatet är en look som inte är att rekommendera på en anställningsintervju om det inte är något otroligt hippt japanskt märke man söker jobb hos.

IMG_70161.jpg
Needles gör denna WCT-jacka samt dessa armébyxor som tillverkats av en arméskjorta.
a864014fw.jpg
Svart set i fleece signerat Whangarei.
a705814fw1.jpg
Ytterligare en WCT-jacka i genialt tveksam färgkombo. De urtvättade färgerna i både tröja och byxor får en också att se ut som att man just haft sju svåra år.
a102414fwa1.jpg
De flesta fleecejackor har en krage som går upp och kan knäppas hela vägen likt en dragkedjeförsedd polotröja. Denna är istället utformad som en cardigan och har sedermera en v-ringning.

Hugo Lindberg

2014-09-17 11:03 9 kommentarer
Kategori: Whangarei, Needles, Bildinspiration

Hugo Lindberg

Gabriel von Essen

Hugo Lindberg & Gabriel von Essen
Gör på King: Bloggar om en vardaglig och lättburen stil.
Vilket innebär: Kommer med köptips och visar hur du kombinerar dina plagg bäst.
Födda: 1994
CV i korthet: Inte mycket mer än tre år av intensivt modebloggande.
Epost: stylebylindberg@live.se

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri