Lindbergs stil

5 x Anorak

2016-02-04 18:03 2 kommentarer
Kategori: 5 x, Fjällräven, H&M, Nanamica, Our Legacy, Rocky Mountain Featherbed

Anoraken som modell kritiseras ofta av modemän för att det är opraktiskt att behöva dra dem över huvudet. Vill man vara elak säger man att det beror på bakelsefrisyrerna, vill man vara snäll säger man att det helt enkelt beror på att du inte kan knäppa upp en anorak när det blir svettigt. Avsaknaden av knäppning är plaggets svaghet och styrka. Det är nämligen just detta som gör anoraken så avskalad och snygg. Alternativt lämnar detta istället utrymme för andra detaljer utan att det blir alltför plåttrigt.

Nedan hittar ni fem anoraks i blandade utföranden.

20-01-2016_nanamica_windanorak_navy_sp_1.jpg
Superavskalad variant från Nanamica. (End). Pris: 2 850 kronor.
3862_97161b2f46-ourlegacy_syndrome_2-2611-rtail-big.jpg
Our Legacy tillhandahåller denna variant i blekrosa krympnylon. (Our Legacy). Pris: 2 500 kronor.
GENTRY-NYC-ROCKY-MOUNTAIN-FEATHERBED-DOWN-PULLOVER-PARKA-GRAY-ALT1_1024x1024.jpg
Dunvariant för kalla dagar signerat Rocky Mountain Featherbed. (Gentry). Pris: 3 060 kronor.
hmt3-700x990.jpg
Den 25 februari släpps H&M:s limiterade Studio-kollektion. I kollektionen ingår bland annat den här anoraken med snörning i midjan. (H&M). Pris: 299 kronor.
N-F83268-102_0.jpeg
I kategorin ytterplagg är Fjällräven ett lika säkert som tidlöst val. (Naturkompaniet). Pris: 3 999 kronor.

Hugo Lindberg

2016-02-04 18:03 2 kommentarer
Kategori: 5 x, Fjällräven, H&M, Nanamica, Our Legacy, Rocky Mountain Featherbed

5 x Vita sneakers

2016-02-03 12:31 4 kommentarer
Kategori: 5 x, Adidas, Eytys, New Balance, Reebok, Spalwart

Vita sneakers tillhör garderobens mest självklara plagg och många köper ett nytt par per halvår i takt med att par efter par nöts ut. Känslan beroende på skons modell kan dock variera avsevärt. Desto smalare silhuett, desto elegantare blir det. Samtidigt är jag väldigt trött på tänket med avskalade vita sneakers till mer dressade byxor. Det fanns ju en tid då det hippaste som fanns var kombinationen kostym och slicka sneakers á la Common Projects. Nu känner jag snarare att denna kombo inte gör någon glad då den varken är elegant eller skitig på det härliga Paris Texas-sättet. Vita sneakers gör sig bäst till en mer ledig klädsel. Inom detta breda segment fungerar det dock till så gott som allt.

Välj mellan varianter som gör sig bäst medan de fortfarande är krispigt kritvita och modeller som snarare tjänar på att jobbas in. Nedan hittar ni fem alternativ.

adidas-originals-hamburg-s74836-white-vintage-white.jpg
Adidas tillhandahåller i och med denna vita variant en av märkets snyggaste versioner på länge av klassiska modellen Hamburg. (Six Feet Down). Pris: 949 kronor.
eytys-doja-leather-white-1_5.jpg
Sprillans nya modellen Doja från Eytys må vara en kopia av Issey Miyakis sneakers från i höstas men i en värld där alla plagierar alla blir det snarare en tävling om att ha de rätta referenserna. Issey Miyaki är väl då så god som någon. (Eytys). Pris: 1 795 kronor.
160113_017.jpg
New Balance erbjuder denna variant i perforerat läder med mockadetaljer. (Très Bien). Pris: 1 200 kronor.
Skärmavbild 2016-02-03 kl. 10.06.51.png
Genom en diskret markerad sula som går upp lite högre på själva skon skapar Spalwart en illusion av att sulan på deras Court Low är högre än vad den är. (Spalwart). Pris: 2 800 kronor.
zoom.jpg
Reebok har alltid varit starkt förknippade med brittisk supporterkultur och huliganism. Här är en av deras mer typiska modeller med en undersula i rågummi. (Sneakersnstuff). Pris: 899 kronor.

Hugo Lindberg

2016-02-03 12:31 4 kommentarer
Kategori: 5 x, Adidas, Eytys, New Balance, Reebok, Spalwart

5 x Ryggsäck

2016-02-02 10:02 3 kommentarer
Kategori: 5 x, Côte et Ciel, Eastpak, Patagonia, Porter Classic, Rains

Jag är inte alltför förtjust i väskor då jag uppskattar att ha händerna fria. Detta resulterar istället i uttöjda fickor och en tendens att emellanåt packa lite för lätt. Att detta problem elimineras genom användande av ryggsäck är del av förklaringen till ämnet för dagens inlägg. Dessutom är ryggsäcken det bekvämaste sättet att bära tungt.

Marknaden svämmar över av ryggsäckar i starka färger men jag har valt att hålla det väldigt nedtonat för att maximera kombinationsmöjligheterna. Vissa skulle hävda att ryggsäcken kanske är den fulaste väskmodellen och att jämföra en funktionell ryggsäck i ripstop-nylon med en läderportfölj är lite som att jämföra ett par Ecco-skor med ett par cordovans. Jag uppskattar dock ryggsäcken för dess funktion och att det estetiska ofta underordnas och formas av just detta.

Nedan hittar ni de fem bästa behållarna för din packning.

zimg1-2.jpg
Vi börjar med listans såväl dyraste som mest otillgängliga ryggsäck. Porter Classic gör denna på många sätt klassiska, men samtidigt väldigt vackra ryggsäck. (OHKOOS). Pris: 4 485 kronor (exklusive tull).
Patagonia-bags-Jan26-SS16-06-02.jpg
Patagonia erbjuder en fusion mellan ryggsäck och tote bag. Den är supertunn, superlätt och kan vecklas in i en av sina egna fickor och på så sätt förminskas så till den milda grad att den går ned i din bakficka. (Oi Polloi). Pris: 739 kronor.
9393_a8e71cca41-_g6a6475-zoom.jpg
Côte et Ciel erbjuder mängder av fantastiska väskor i minimalistisk design. Deras storsäljare Isar har en ram av rostfritt stål och ett yttre i ett formbart material kallat Memory Tech. (Nitty Gritty). Pris: 1 650 kronor.
1435672323.4203.jpeg
Även danska Rains har en riktigt fin, avskalad variant att komma med. Finns också i ett helsvart utförande. Att den är regntät behöver väl knappast tilläggas. (C-Store). Pris: 849 kronor.
EA254A01B-Q11@8.jpg
Ibland kan en riktigt enkel, klassisk ryggsäck vara allt man behöver. Då är Eastpaks ryggsäck "Out of office" ett lika billigt som klassiskt alternativ. (Zalando). Pris: 449 kronor.

*alla priser är exklusive frakt.

Hugo Lindberg

2016-02-02 10:02 3 kommentarer
Kategori: 5 x, Côte et Ciel, Eastpak, Patagonia, Porter Classic, Rains

6 x H&M-tips

2016-02-01 10:01 1 kommentar
Kategori: 5 x, H&M

H&M fortsätter att vara på tå och kedjans spänst vad gäller trender har utvecklats drastiskt senaste åren och då framför allt på herrsidan. Gång på gång ältar vi om deras Premium Quality-segment där priset tillåts vara något högre till förmån för användande av lyxiga material som läder och fina ullblandningar. Nedan hittar ni sex plånboksvänliga köptips från klädjätten.

hmprod-6.jpeg
Jag har aldrig varit mycket för klassiska MC-skinnjackor i stil med Schott Perfecto. Den här sortens avskalade varianter tilltalar mig klart mer. Jackor i äkta läder kostar ofta mer än vad vissa spenderar på kläder under ett års tid men H&M gör det överkomligt. Gå upp en storlek för mer taxichaffis-känsla. Pris: 1 499 kronor.
hmprod.jpeg
Senast vi hade uppe en liknande lista fanns också en snarlik tröja med. Denna gång har man tagit det steget längre genom en kashmir- och ullblandning istället för en ull- och bomullsblandning. Pris: 499 kronor.
hmprod-3.jpeg
Svarta derbyskor som, liksom de två plaggen ovan, kommer från H&M:s Premium Quality-segment. För den som sällan använder den här sortens skor men vet att klädkoder emellanåt kräver det, är detta en billig lösning. Perfekt till studenten om inte annat. Pris: 599 kronor.
hmprod-2.jpeg
Bomberjacka i ett lika enkelt som tidlöst utförande. Pris: 399 kronor.
hmprod-5.jpeg
Stickat är förmodligen den klädkategori där bomull håller som lägst profil. Det kan dock bli riktigt fint. Ovan ser ni en stickad bomullströja i college-modell. Också fin i svart. Pris: 199 kronor.
hmprod-4.jpeg
Coachjacka i en sobert mattblå färg. Pris: 399 kronor.

Hugo Lindberg

2016-02-01 10:01 1 kommentar
Kategori: 5 x, H&M

Bekvämt

2016-01-28 11:01 Kommentera
Kategori: E.Tautz, Engineered Garments, Inspirationskollage, Nepenthes, New Balance, Velva Sheen

Dagens inspirationskollage bygger kring funktion och bekvämlighet. Engineered Garments Field Parka är utrustad med mängder av fickor, bland annat en rad som inte syns i bild då de sitter på jackans rygg. Vidare byxor signerade E.Tautz och förstås hela Amerikas favoritgåsko adderar ytterligare till den bekväma känslan. Modeklyschan att man ser bäst ut när man känner sig bekväm har här alltså tolkats mer bokstavligt, men också genom enkla kombinationer som få borde känna ligger utanför sin bekvämlighetzon.

nah14.png

Jacka: Engineered Garments. Tröja: Velva Sheen. Byxor: E.Tautz. Skor: New Balance. Magasin: Nepenthes In Print.

Hugo Lindberg

2016-01-28 11:01 Kommentera
Kategori: E.Tautz, Engineered Garments, Inspirationskollage, Nepenthes, New Balance, Velva Sheen

Gosha Rubchinskiy AW16

2016-01-27 10:33 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Gosha Rubchinskiy

Gosha Rubchinskiy är ett märke byggt kring hajp. Tydliga symboler, mängder av logotyper och med olika sorters fonter kombinerat med ett starkt bildspråk runtom kollektionerna vars ryska prägel varit påtaglig säsong efter säsong. Vad händer då när det gått inflation i sportiga streetwear-märken med catwalk-ambitioner? Gosha Rubchinskiy valde att gå vidare. Inte alla löser det. Och att antalet sålda plagg per säsong lär minska är det väl egentligen inget snack om. Det är egentligen bara Supreme som lyckats hålla en logotypsbaserad hajp uppe under längre tid. Men medan vissa märken inte har mycket att komma med när hajpen dör, är ändå den unge, och omåttligt populäre ryssens talang tillräcklig för att ta steget bort från logotypsprytt sportmode till att skapa något mer.

Höstens kollektion från Gosha Rubchinskiy går i dovare, mindre poppiga nyanser och färger som brunt, grönt och svart utgör bas i en palett vars huvudsakliga accentfärg är gult. Dazed publicerade en serie backstage-foton tagna av Chloé Le Drezen där känslan och färgerna i min mening kom fram än bättre än på catwalken. Vi talade om ett mått av svensk nationalism i Acnes kollektion igår. Här kommer istället punkare, skinheads och klubbkids sedda genom Gosha Rubchinskiys ryska förstoringsglas.

1157513.jpg
1157510.jpg
1157501.jpg
1157499.jpg
1157508.jpg
1157504.jpg

Hugo Lindberg

2016-01-27 10:33 Kommentera
Kategori: Bildinspiration, Gosha Rubchinskiy

Acne Studios AW16

2016-01-26 10:05 Kommentera
Kategori: Acne, Bildinspiration

Häromdagen presenterade Acne sin höstkollektion för 2016. Kollektionen är inspirerad av Jonny Johanssons tid i lumpen men också av hans uppväxt i norr. Att den svenska folkdräkten jämte svenska arméns överskottslager utgör grundläggande inspirationskällor till kollektionen går helt i linje med de "nationalistiska" vindar som även har letat sig in i modevärlden (allra mest konkret hos Gosha Rubchinskiy).

Den uniform, daterad till 40-talet, som Johansson tilldelades under sin militärtjänstgöring utgör grogrund till kollektionen. Detaljer såsom dekorativa öljetter och band i vågmönster tar sedan kollektionen från militaria till catwalkmaterial, något som än mer förstärks av den "tillsnällning" av kollektionen som paletten med toner av rosa och lavendel innebär.

Nedan hittar ni ett urval av de looks som presenterats. Samtliga looks kan hittas på Vogue.

acne-studios-menswear-fall-2016-03.jpg
acne-studios-menswear-fall-2016-16.jpg
acne-studios-menswear-fall-2016-10.jpg
acne-studios-menswear-fall-2016-15.jpg
acne-studios-menswear-fall-2016-20.jpg

Hugo Lindberg

2016-01-26 10:05 Kommentera
Kategori: Acne, Bildinspiration

Jonas Ungers stolar

2016-01-25 10:03 Kommentera
Kategori: Fotografi, Space Magazine

"Du och jag kan slåss om en plats i solen (...) du och jag kan slåss om den bästa stolen" sjunger Jocke Berg i Kents låt Vi kan väl vänta tills imorgon som avslutar plattan Verkligen från 1996. Jonas Unger fotograferade stolar till det andra numret av Space Magazine. Det fina med dessa bilder är att stolens ursprungssyfte som sittplats är överordnat stolen som designobjekt och blir i min mening därför än vackrare i Ungers bilder.

Den bästa stolen är den som fyller sitt syfte, oavsett om det rör sig om en plats i solen, en stol i skuggan eller en i mängden av uppradade stolar i en kyrka. Nedan hittar ni ett urval av bilderna ur Jonas Ungers fotoserie "Chairs" publicerad i Space Magazine issue 2.

JU_00745.jpg
JU_00740.jpg
JU_00739.jpg
JU_00743.jpg
JU_00756.jpg
JU_00752.jpg
JU_00746.jpg
JU_00753.jpg
JU_00751.jpg

Hugo Lindberg

2016-01-25 10:03 Kommentera
Kategori: Fotografi, Space Magazine

Our Legacy AW16 "REHEARSAL"

2016-01-22 17:01 2 kommentarer
Kategori: Bildinspiration, Our Legacy

Igår morse släppte Vogue de första bilderna på Our Legacys höstkollektion för 2016. Kollektionen är döpt till "Rehearsal" och bygger kring en imaginär inspelningsplats. Men medan skådespelares och andra underhållares scenkostymer liksom klädsel för röda mattan, kan vara åt det mer flamboyanta hållet, kretsar "Rehearsal" kring de inofficiella plaggen – de utstyrslar som kameran missade. Den lediga stil som bärs under genrep, i logen, i studion eller under en kafferast där en värmande dunjacka dras på över kostymörernas klädval. Kollektionen omfamnar allt det som bärs när kameran inte rullar och är en glimt av en scenklädsel under skådespelarens privata överrock.

Jag har varit med och stylat kollektionen och modellscoutat till den runway-plåtning ni ser utdrag ur nedan. Här hittar ni mina personliga favoritlooks ur Our Legacy AW16 "Rehearsal".

EW-OLAW16-17.jpg
EW-OLAW16-05.jpg
EW-OLAW16-06.jpg
EW-OLAW16-22.jpg
EW-OLAW16-12.jpg
EW-OLAW16-33.jpg
EW-OLAW16-35.jpg

Hugo Lindberg

2016-01-22 17:01 2 kommentarer
Kategori: Bildinspiration, Our Legacy

Mr Porter, Beams och sex japanska märken

2016-01-21 19:30 2 kommentarer
Kategori: Aloye, Beams, Kics Document, Marvy Jamoke, Orslow, Sasquatchfabrix, Teätora

Sex mindre kända japanska märken har i samarbete med japanska retail-jätten Beams tagits till Mr Porter för att få sola sig i samma strålkastarljus som märken som Saint Laurent, Gucci och Raf Simons. Att dessa märken, varav åtminstone två är personliga favoriter och ytterligare ett högintressant i min bok, får större internationell uppmärksamhet och i viss mån höjs upp till något mer kommersiellt, tycker jag är väldigt intressant.

480c6724-2c64-4dcc-a49d-46e78694a278.jpeg
Sasquatchfabrix + Beams, Embroidered Souvenir Jacket. (Mr Porter). Pris: 5 670 kronor.

De sex märkena som nu i samarbete med Beams lyfts fram av Mr Porter är orSlow, Sasquatchfabrix, Teätora, Marvy Jamoke, Aloye samt Kics Document. Av dessa är de tre sistnämnda för mig tidigare okända. Mer om projektet hittas hos Mr Porter där man också kan köpa samarbetsplaggen från dessa olika designers.

Hugo Lindberg

2016-01-21 19:30 2 kommentarer
Kategori: Aloye, Beams, Kics Document, Marvy Jamoke, Orslow, Sasquatchfabrix, Teätora

Hugo Lindberg

Gör på King: Bloggar om en vardaglig och lättburen stil.
Vilket innebär: Kommer med köptips och visar hur du kombinerar dina plagg bäst.
Född: 1994
CV i korthet: På King har jag varit i snart fem år. Jag är också redaktör för avdelningen "Stilfullt" i den fysiska tidningen.
Epost: stylebylindberg@live.se

King på Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri