Nöjesbloggen

James Cameron gör en sjätte och, förhoppningsvis sista, ’Terminator’

2017-01-23 11:45 Kommentera
Kategori: Film

e11d366e6bab50dadfc0668cc278fe03bd17a344a0a74011a813ab545779e38a.jpg

Trots att Terminator: Genisys, där man faktiskt lyckades övertala Arnold Schwarzenegger att återvända i rollen som framtidsroboten T-800 med österrikisk accent, floppade rent kommersiellt och ekonomiskt verkar det som att James Cameron kommer återvända i franchisens sjätte installation, efter att ha regisserat de två första filmerna.

Någon som också är involverad i projektet är Tim Miller, som tillsammans med Ryan Reynolds lyckades göra Deadpool, ett projekt som länge haft ökänd status i Hollywood och stora bekymmer att bli gjord, till en megasuccé.

Tanken är att Cameron och Miller tillsammans ska tänka så det knakar och utveckla en helt ny Terminator-film tillsammans. Miller kommer axla regissörsrollen och Cameron agerar antagligen producent, manusförfattare eller exekutiv producent. Det är oavsett bara titlar som inte alltid skvallrar om sanningen. Vill Cameron att något ändras kommer det med största sannolikhet ske utan några invändningar.

Frågan är då var man kommer dyka ned i Terminator-tidslinjen? Kommer den fortsätta där T2: Judgement Day slutade, eller vill Cameron och Miller försöka göra något mer vettigt av den tidvis röriga Terminator: Genisys? Oavsett så bör Arnold få ett samtal ganska så snart.

2017-01-23 11:45 Kommentera
Kategori: Film

Kanye Wests creative director Virgil Abloh till Sverige

2017-01-17 09:33 Kommentera
Kategori: Culture, Mode, Popkonst

00-holding-virgil-heron.jpg
Virgil Abloh & Heron Preston.

Det är det svenska skivbolaget RMH (Respect My Hustle) som tillsammans med Patriksson Communication skapat plattformen Space, ett modeinriktat kreativt utrymme som går av stapeln under Stockholm Fashion Week. Under eventet kommer sex stycken handplockade svenska designers representera sina skapelser med intentionen att inspirera besökarna. Samtidigt kommer artister från RMH att uppträda.

Utöver modeskapare och artister kommer även två internationella spelare inom branschen till Stockholm för en paneldiskussion. Det är OFF-WHITE-grundaren och Kanye Wests creative director Virgil Abloh som tillsammans med designern Heron Preston i ett modererat samtal kommer diskutera modeindustrin.

Artisterna som uppträder är Silvana Imam, Erik Lundin, Michel Dida, Adam Tensta, Cherrie och Leslie Tay. Virgil Abloh och Heron Preston kommer även göra varsitt DJ-set under den andra kvällen.

Medverkande designers är Official Gallery, This Is Sweden, Die Monde, Tafari Gold, Hi On Life och Stai. Det handlar alltså inte om designers med stora namn i branschen, utan unga och drivna designers och kreativa personer. Vilket är precis vad RMH vill lyfta fram, och plocka bort stigmat och elitismen som modeveckan kan framkalla.

Space är kurerat av RMH och Patriksson Communication och går av stapeln den 30-31 januari på Scenkonstmuséet i Stockholm.

2017-01-17 09:33 Kommentera
Kategori: Culture, Mode, Popkonst

Twin Peaks får premiärdatum

2017-01-10 10:12 Kommentera
Kategori: TV

C1w3OdqVQAEIZFh.jpg-large.jpeg

David Lynch har varit noga med att inte avslöja för mycket om den nya säsongen av Twin Peaks, serien som visade sitt sista avsnitt den 10 juni 1991. En tredje säsong var alltid planerad, men efter att tittarsiffrorna rasat i den andra halvan av den andra säsongen beslutade tv-kanalen att lägga ned Lynch och Mark Frosts mästerverk.

Att det blir en tredje säsong 25 år senare har de senaste två åren varit känt. David Lynch och Mark Frost har återigen skrivit manus, men det var inte alltid säkert att Lynch skulle regissera spektaklet. Efter många om och men blev det till slut klart att Lynch skulle regissera samtliga 18 avsnitt som ska visas. Nästan ingenting om själva handlingen är avslöjat — förutom att fokus kommer ligga på FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) och hans återkomst till Twin Peaks — däremot återvänder de flesta karaktärer och skådespelare från den första vändan, och vi vet ju alla vad Laura Palmer (Sheryl Lee) sa till agent Dale Cooper i The Black Lodge:

Picture 111.png

Natten till tisdag gästade Showtimes chef David Nevin tv-kritikermässan TCA, där han tog sig tid att svara på några väldigt heta frågor om den nya säsongen av Twin Peaks. Han avslöjade bland annat att den här säsongen kommer ha ett tydligt slut, vilket bara kan tolkas som att man inte kommer göra mer Twin Peaks efter den tredje säsongen.

Premiären kommer precis som i säsong ett bestå av ett två timmar långt dubbelavsnitt, och är man en fena på att meka med IP-adresser och dylikt, och vill streama även avsnitt tre och fyra direkt efter premiären, finns den möjligheten i Showtimes webbtjänst. Nevin har själv sett alla avsnitt av serien och kallade den för "the purest heroin version of David Lynch". Vilket man bara kan tolka som väldigt, väldigt bra. Inte heroinanvändande, naturligtvis, men David Lynch och Twin Peaks i sitt esse. Alltid.

Säsong 3 av Twin Peaks har premiär den 21 maj.

Läs också: David Lynch smaskar donut i ny teaser för 'Twin Peaks'

2017-01-10 10:12 Kommentera
Kategori: TV

Carrie Fisher, som spelade Princess Leia i 'Star Wars', är död

2016-12-27 19:15 Kommentera
Kategori: Film

Princess-790x444.jpg

I förra veckan nåddes världen av ett dyster besked: skådespelaren Carrie Fisher hade råkat ut för en kraftig hjärtattack ombord på ett plan mellan London och Los Angeles, då bara 15 minuter flygtid återstod. Skådespelarens tillstånd beskrevs inledningsvis som kritiskt, även om hon var vid liv. Under hela julhelgen var hennes tillstånd oföränderligt..

På tisdagen den 27 december somnade Carrie Fisher till slut in, efter sviterna av den kraftiga hjärtattack hon drabbats av precis innan julhelgen. Simon Halls, en talesperson för familjen Fisher, uttryckte sig så här:

– It is with a very deep sadness that Billie Lourd confirms that her beloved mother Carrie Fisher passed away at 8:55 this morning.

Billie Lourd är dotter till Carrie Fisher, och hade faktiskt en liten roll i Star Wars: The Force Awakens, som Lieutenant Connix.

screen-shot-2016-12-21-at-12358-pmpng.png.jpeg
Mamma Fisher (höger) instruerar dotter Fisher under inspelningen av The Force Awakens.

Carrie Fisher gav nyligen ut en självbiografi – hon har skrivit en hel del, men denna var den första som på djupet beskrev livet bakom kulisserna under inspelningarna av den ursprungliga Star Wars-trilogin – där hon avslöjade att hon haft en affär med den då gifte och fjorton år äldre Harrison Ford.

Sin långfilmsdebut gjorde Carrie Fisher i filmen Shampoo från 1975, och var under en kort period efter det registrerad på skolorna London's Central School of Speech and Drama samt St. Lawrence College, men hoppade av båda två och endast 19 år gammal fick hon rollen som Princess Leia i George Lucas kommande klassiker.

Carrie Fisher skulle ha medverkat i de båda kommande Star Wars-filmerna Episode VIII och Episode IX, den sistnämnda kommer antagligen stryka hennes karaktär helt ur filmen, eller göra som filmmakarna av Rogue One och – SPOILERVARNING – återuppväcka henne genom CGI. Episode XIII är däremot färdiginspelad och Fishers karaktär lär dyka upp i den.

Carrie Fisher blev 60 år gammal.

9630bb4ba50368d31c1e7014bc4607fa.jpg
tumblr_nzqb08rG9z1s2x42jo7_1280.jpg
48318557.cached.jpg
Han-and-Leia.jpg

2016-12-27 19:15 Kommentera
Kategori: Film

David Lynch smaskar donut i ny teaser för 'Twin Peaks'

2016-12-19 08:54 Kommentera
Kategori: TV

Skärmavbild 2016-12-19 kl. 09.00.47.png

Även om vi ännu inte fått ett spikat premiärdatum kan vi vara ganska säkra på att den tredje säsongen av Twin Peaks, som kommer 25 år efter att sista avsnittet av den andra säsongen sändes på amerikansk tv, kommer visas någon gång under 2017.

Än så länge vet vi väldigt lite om vad den tredje säsongen kommer handla om; däremot kommer i stort sett hela ursprungsensemblen att återvända i sina roller. Senast vi såg någonting från David Lynch var dokumentären Meditation, Creativity, Peace från 2012.

En visionär och nyskapande regissör som David Lynch kan jag tänka mig gillar den nya digitala eran och vad den har att erbjuda. Allt ifrån möjligheterna inom filmskapande och andra kreativa kanaler. Han måste däremot fullkomligen älska att han nu har möjligheten att på ett snabbt sätt få ut videos liknande den ni strax kommer att titta på. Det är bara ett klipp som varar i ungefär en minut, där David Lynch äter en saftig donut iklädd rollen som FBI-chefen Gordon Cole. Sen är det slut.

Jag har aldrig varit mer peppad på den tredje säsongen av Twin Peaks. Och glaserade donuts.

2016-12-19 08:54 Kommentera
Kategori: TV

Trailern till Christopher Nolans 'Dunkirk' är äntligen här

2016-12-14 16:40 Kommentera
Kategori: Film

Dunkirk-trailer.jpg

Christopher Nolan kommer utan tvekan att gå till historien som en av vår tids mest legendariska filmregissörer. Hans bidrag till filmhistorien med filmer som Dark Knight-trilogin, Interstellar, Inception, Memento och nu till sommaren krigsfilmen Dunkirk, har befäst hans plats som en riktigt monsterregissör.

Han senaste åtagande, krigsberättelsen Dunkirk, är den första av hans filmer som är verklighetsbaserad och skildrar det viktiga slaget vid franska Dunkerque, där allierade lyckades försvara västfronten mot nazisterna. Filmen har premiär i sommar och i rollerna ser vi bland andra Cillian Murphy (Peaky Blinders, Batman Begins), Tom Hardy (Bronson, Inception, The Dark Knight Returns) och One Direction-medlemmen Harry Styles.

2016-12-14 16:40 Kommentera
Kategori: Film

Tom Hardy förlorade ett vad mot Leo DiCaprio under inspelningen av 'The Revenant'

2016-12-07 11:13 1 kommentar
Kategori: Film

tumblr_o0zoc4doCW1rjzbrqo1_r1_1280.jpg

Ingen människa med det minsta pejl på populärkultur kan ha missat att inspelningen av Alejandro G. Iñárritus The Revenant var riktigt osoft för samtliga inblandade. Det ska ha sovits i hästlik (inte sant, visade det sig), Iñárritus tvångsmässiga behov av att bara filma i naturligt ljus var en minst sagt komplicerad sådan och det faktum att det faktiskt var så kallt som det ser ut i filmen måste ha varit ganska så obekvämt.

Så för att hålla moralen uppe ingick Leonardo DiCaprio och Tom Hardy i ett vad: för Hardys rollinsats var DiCaprio säker på att han skulle få en Oscarsnominering, för rollen som John Fitzgerald, medan Hardy själv höll sig högst tveksam inför en nominering. De ingick ett vad, där förloraren skulle bli tvungen att skaffa en tatuering som vinnaren fick välja.

Leo skrev således ned på en bit papper, med riktig dålig handstil, enligt Hardy själv i en chat på Esquire, "Leo knows everything". Hardy gick med på det, men om Leo skrev om lappen med lite finare handstil.

Hardy blev som bekant nominerad för bästa biroll, och måste skaffa tatueringen med "the shitty handwriting" som han uttryckte det i chatten. "I haven't got [the tattoo] yet. Because it sucks." Även om han redan har sin beskärda del tatueringar, den ena lite sämre än den andra, i ett virrvarr över sin kropp kanske det inte svider lika mycket på Hardy som det gjort om Leo förlorat. Samtidigt är det nog ganska otrevligt att ha en tatuering med orden "Leo knows best" i riktigt usel handstil, även om den tillhör Leonardo DiCaprio.

2016-12-07 11:13 1 kommentar
Kategori: Film

Hanna Järver och Jonas Lundqvist släpper duetten ”c’mon”

2016-12-01 10:22 Kommentera
Kategori: Musik

adxqyrivsto9duodsb88.jpg

Den tvåfaldigt P3 Guld-nominerade sångaren och låtskrivaren Hanna Järver och King-favoriten Jonas Lundqvist har gjort en låt tillsammans. De båda gjorde tidigare i höstas en spelning på Debaser Medis i Stockholm under Jonas Lundqvist turné Dessa Nätter.

Lite senare i december kommer de göra ytterligare två konserter tillsammans; på Pustervik i Göteborg och Mejeriet i Lund den 16 respektive 17 december.

2016-12-01 10:22 Kommentera
Kategori: Musik

H&M och Wes Anderson släpper magisk julfilm

2016-11-28 10:39 Kommentera
Kategori: Film, Mode

half.jpg

Den här bloggens allra mest trogna läsare bör vid det här laget ha lagt märke till undertecknads vördnad för den amerikanska filmregissören Wes Andersons alster. Ett av mina första blogginlägg handlade om Wes, och den medföljande spellistan jag gjort visade sig vara ganska uppskattad.

Att den svenska klädjätten H&M och Wes Anderson gått ihop och gjort en julfilm, där Adrien Brody, som har en av huvudrollerna i Andersons briljanta The Darjeeling Limited, är den centrala karaktären är för mig, och antagligen många andra, en tidig och väldigt härlig julklapp.

I filmen får vi se Brody spela en konduktör, som rör sig med den lillgamla stil Anderson blivit känd för. Redan den första repliken, "Not now", tillsammans med de tvångmässiga kameravinklarna kastar en direkt in i den andersonska känslan som är så förbannat härlig. Brodys konduktör meddelar resenärerna att tåget blir elva och en halv timma försenat och därför tvingar samtliga tågets passagerare och personal att fira jul ombord på tåget. Och ja, Anderson lyckas även klämma in en Beatles-låt som i resten av sina filmer. Visserligen är det bara John Lennon som sjunger sin "So This Is Christmas", men ändå.

2016-11-28 10:39 Kommentera
Kategori: Film, Mode

Filmen om Barack Obama har premiär på Netflix i december

2016-11-22 16:17 Kommentera
Kategori: Film

Barry_05640_R-1.jpg

Även om Barack Obama officiellt fortfarande är president i USA är allas fokus på den tillträdande Donald Trump. Media har haft sin beskärda del i den föregående presidentvalskampanjen, så stor att vissa menar att media bidragit till att Trump gick och tog hem en helt osannolik seger. Precis när vi trodde att USA skulle få sin första kvinnliga president, som skulle avlösa den första afroamerikanska presidenten, fick vi istället ytterligare en till högljudd vit gubbjävel. Förhoppningsvis är det den vite mannens sista dödsryckningar vi bevittnar när Trump svärs in som USAs 45:e president den 20 januari.

Låt oss däremot gå tillbaka till nuet som fortfarande är härligt med Obama som president. Han har på många sätt varit nyskapande under sina åtta år, och trots många motgångar har han lyckats göra stora förändringar, både inrikes och utrikes, och samtidigt varit en väldigt avslappnad, men aldrig slarvig, och vältalig president.

Men vem är egentligen Barack Obama? Det tyckte Netflix det var dags att vi fick reda på, och den 16 december kommer filmen Barry, som handlar om Barack Obamas yngre dagar på Columbia University i början av 80-talet.

Filmen säger sig följa Barack under hans andra år på Columbia, där han får handskas med rasism, fester och hans identitet som amerikan med föräldrar från Kenya och Kansas. I rollen som Obama ser vi Devon Terrell, som tidigare i år, i en intervju med GQ, berättade om hur han förberett sig för rollen:

– Allt handlade om att hitta osäkerheten. Mannen vi ser idag går runt uppbröstad och omges av en särskild "swagger". Vid 21 års ålder, när han försöker hitta sig själv, är han inte lika säker, menade Terrell.

Av trailern att döma har han verkligen lyckats kanalisera sin inre Barack, i allt från hans igenkännliga röst, tonationer och hungern att påverka.

Barry har premiär på Netflix den 16 december.

2016-11-22 16:17 Kommentera
Kategori: Film

David Johansson

Gör på King: Skribent.
Vilket innebär: Skriver, intervjuar och förser Kings läsare med det senaste inom tv, film och musik.
Född: 1989.
CV i korthet: Redaktör, frilans, copywriter, reporter, översättare, researcher.
E-post: carldavidake@gmail.com

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri