Nöjesbloggen

Twin Peaks får premiärdatum

2017-01-10 10:12 Kommentera
Kategori: TV

C1w3OdqVQAEIZFh.jpg-large.jpeg

David Lynch har varit noga med att inte avslöja för mycket om den nya säsongen av Twin Peaks, serien som visade sitt sista avsnitt den 10 juni 1991. En tredje säsong var alltid planerad, men efter att tittarsiffrorna rasat i den andra halvan av den andra säsongen beslutade tv-kanalen att lägga ned Lynch och Mark Frosts mästerverk.

Att det blir en tredje säsong 25 år senare har de senaste två åren varit känt. David Lynch och Mark Frost har återigen skrivit manus, men det var inte alltid säkert att Lynch skulle regissera spektaklet. Efter många om och men blev det till slut klart att Lynch skulle regissera samtliga 18 avsnitt som ska visas. Nästan ingenting om själva handlingen är avslöjat — förutom att fokus kommer ligga på FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) och hans återkomst till Twin Peaks — däremot återvänder de flesta karaktärer och skådespelare från den första vändan, och vi vet ju alla vad Laura Palmer (Sheryl Lee) sa till agent Dale Cooper i The Black Lodge:

Picture 111.png

Natten till tisdag gästade Showtimes chef David Nevin tv-kritikermässan TCA, där han tog sig tid att svara på några väldigt heta frågor om den nya säsongen av Twin Peaks. Han avslöjade bland annat att den här säsongen kommer ha ett tydligt slut, vilket bara kan tolkas som att man inte kommer göra mer Twin Peaks efter den tredje säsongen.

Premiären kommer precis som i säsong ett bestå av ett två timmar långt dubbelavsnitt, och är man en fena på att meka med IP-adresser och dylikt, och vill streama även avsnitt tre och fyra direkt efter premiären, finns den möjligheten i Showtimes webbtjänst. Nevin har själv sett alla avsnitt av serien och kallade den för "the purest heroin version of David Lynch". Vilket man bara kan tolka som väldigt, väldigt bra. Inte heroinanvändande, naturligtvis, men David Lynch och Twin Peaks i sitt esse. Alltid.

Säsong 3 av Twin Peaks har premiär den 21 maj.

Läs också: David Lynch smaskar donut i ny teaser för 'Twin Peaks'

2017-01-10 10:12 Kommentera
Kategori: TV

David Lynch smaskar donut i ny teaser för 'Twin Peaks'

2016-12-19 08:54 Kommentera
Kategori: TV

Skärmavbild 2016-12-19 kl. 09.00.47.png

Även om vi ännu inte fått ett spikat premiärdatum kan vi vara ganska säkra på att den tredje säsongen av Twin Peaks, som kommer 25 år efter att sista avsnittet av den andra säsongen sändes på amerikansk tv, kommer visas någon gång under 2017.

Än så länge vet vi väldigt lite om vad den tredje säsongen kommer handla om; däremot kommer i stort sett hela ursprungsensemblen att återvända i sina roller. Senast vi såg någonting från David Lynch var dokumentären Meditation, Creativity, Peace från 2012.

En visionär och nyskapande regissör som David Lynch kan jag tänka mig gillar den nya digitala eran och vad den har att erbjuda. Allt ifrån möjligheterna inom filmskapande och andra kreativa kanaler. Han måste däremot fullkomligen älska att han nu har möjligheten att på ett snabbt sätt få ut videos liknande den ni strax kommer att titta på. Det är bara ett klipp som varar i ungefär en minut, där David Lynch äter en saftig donut iklädd rollen som FBI-chefen Gordon Cole. Sen är det slut.

Jag har aldrig varit mer peppad på den tredje säsongen av Twin Peaks. Och glaserade donuts.

2016-12-19 08:54 Kommentera
Kategori: TV

Kan vi prata om Tony Hawks utklädnad på Halloween?

2016-11-07 16:16 Kommentera
Kategori: Mode, Sport, TV

CwN4M10VUAAIpDp.jpg

2016-11-07 16:16 Kommentera
Kategori: Mode, Sport, TV

Studio Ghibli's 'Ronja the Robber's Daughter' kommer till Amazon Prime

2016-10-19 10:30 Kommentera
Kategori: TV

1192918.jpg

För tio år sedan hade den där rubriken varit fullständigt obegriplig. Amazon Prime? Robber's Daughter? Visst, Studio Ghibli har sedan det grundades 1985 av Hayao Miyazaki, Isao Takahata och förlaget Tokuma varit household i hela Asien och för animationsentusiaster världen över. Bland film- och animationsstudions mest kända titlar ingår Laputa - Slottet i skyn (Tenkū no shiro Rapyuta), Eldflugornas grav (Hotaru no haka) och den kanske mest kommersiellt kända Min granne Totoro (Tonari no Totoro).

För några år sedan började det tisslas och tasslas om att den japanska filmstudion skulle göra en adaption av Astrid Lindgrens bok Ronja Rövardotter, från 1981. Nordiska sagor är inte direkt främmande för Japan, som tidigare gjort egna versioner av bland annat Mumin och Pippi Långstrump.

Studio Ghibli har fram tills nu endast gjort sin version av Ronja Rövardotter tillgänglig i Japan, men nu har turen kommit till Väst. I den ursprungliga japanska trailern kan vi se Skalle-Per, Mattis, Ronja, Mattisskogen och riktigt obehagliga Vildvittror. Det är streamingtjänsten Amazon Prime som kommer att visa den 26-avsnitt långa serien om Ronja; tjänsten finns tyvärr inte tillgänglig i Sverige ännu, utan endast i USA, Storbritannien, Tyskland och Österrike.

Det är Hayao Miyazakis son Gorō Miyazaki som regisserar serien, och i den engelskspråkiga versionen spelas huvudrollen av Gillian Anderson (The X-Files, The Fall)

Enligt rapporter kommer serien i slutet av 2016.

Uppdatering: En svenskdubbad version av serien började sändas i Barnkanalen i januari 2016. Ovanstående text handlar om den engelskspråkiga versionen.

2016-10-19 10:30 Kommentera
Kategori: TV

KENZO bjuder på urspårad reklamfilm signerad Spike Jonze

2016-09-01 11:03 Kommentera
Kategori: Film, Mode, Popkonst, TV

2215.jpg

I vanliga fall när mode- och parfymhus anställer en renommerad regissör för en reklamfilm brukar resultatet vara något utöver det vanliga. Som till exempel när Dior kontrakterade David Lynch och Marion Cotilliard för en reklamfilm, eller när Prada gick ihop med Wes Anderson och skapade en serie löjligt underhållande reklamsnuttar som fungerade mer som kortfilmer än faktiska reklamfilmer (mycket tack vare huvudrollsinnehavaren Jason Schwartzman). Även Joe Wright och skådisen Keira Knightley jobbade tillsammans på en reklamsnutt för Chanel back in the day (okej, 2011).

I dagarna släpptes Kenzos nya reklamfilm, som man lyckats anställa regissören och f.d. Jackass-medlemmen Spike Jonze (Her, Where The Wild Things Are, Jackass) för. Spike Jonze är en regissör med en större mängd strängar på sin lyra; han arbetar med hela spektrat, från fult till fint – han har regisserat merparten av Jackass och även Bad Grandpa, samt filmer som Her och Where The Wild Things Are. Jonze är heller inte främmande för musikvideor och ligger bland annat bakom Fatboy Slims "Weapon of Choice".

I den nya reklamfilmen för Kenzo ser vi Margaret Qualley (The Leftovers) befinna sig på en slags bankett, auran urtypisk för en torr parfymreklam, där hon under ett dämpat tal verkar orolig och går ut för att ta en nypa luft. Det är här galenskapen börjar. Utan att avslöja något – man måste uppleva det själv – är det här den mest intensiva och underhållande parfymreklam jag någonsin sett. Allt koreograferat av Ryan Huffington, personen bakom Sias "Chandelier".

Läs mer: H&M bjuder på en smygtitt på KENZO x H&M.

2016-09-01 11:03 Kommentera
Kategori: Film, Mode, Popkonst, TV

Trailer: Woody Allen och Miley Cyrus i ny Amazon-serie

2016-08-09 08:05 Kommentera
Kategori: TV

crisisinsixscenes-woodyallen-barber.jpg
Foto: Amazon

I januari blev det klart att sångaren Miley Cyrus fått rollen i en serie från den purunga streamingtjänsten Amazon (samma som näthandelsföretaget), som är skriven, regisserad av Woody Allen. Allen spelar även huvudrollen i form av en neurotisk, judisk romanförfattare vid namn Sidney Muntzinger. Så ungefär en serievariant av i princip varenda film av Woody Allen.

Det är litet oklart var Crisis in Six Scenes utspelar sig, men av barberaren och deras både typiska New York-manér känns det som att världsmetropolen är platsen. Det är 1960-tal och ytterst få detaljer kring handlingen har offentliggjorts. I helgen hölls TCA (Television Critics Association) en paneldiskussion med bland andra Amazon, där man avslöjade att serien kommer kretsa kring, "a middle class suburban family, visited by a guest who turns their household completely upside down." Oklart är om Miley Cyrus eller seriens andra kvinnliga huvudrollsinnehavare, Elaine May, kommer spela gästen.

Även Allen själv är lite osäker: "I don't know how I got into this. I have no ideas and I'm not sure where to begin. My guess is that [Amazon Studios Vice President] Roy Price will regret this."

I teasern som släppts från Amazon sitter Allen hos sin barberare, som spelas av Max Casella, och vill hemskt gärna bli klippt som James Dean. "I can spend ten years on your hair and you won't look like James Dean". Det kan bli kul!

Crisis in Six Scenes har premiär på Amazon Prime Video den 30 september

2016-08-09 08:05 Kommentera
Kategori: TV

Netflix beställer fler avsnitt av 'Making a Murderer'

2016-07-19 20:04 Kommentera
Kategori: TV

moore_1-022516.jpg

I slutet av 2015 hade dokumentärserien Making a Murderer premiär på Netflix. Serien följde den inledningsvis felaktigt dömde Steven Avery, som satt oskyldigt fängslad i nästan två decennier för ett mord han aldrig begått (enligt dem bevis som serien redogjorde för). Bara ett par år efter Averys frigivning drogs han återigen in i ett mordfall med ytterst oklara omständigheter. Även Averys granne tillika släkting Brendan Dassey pekades ut som misstänkt i samma fall, och bägge blev centrum för dokumentärserien som trollband en hel värld i vintras. Utan att avslöja utkomsten av dem mycket dramatiska och utdragna rättegångarna och juridiska processerna kring fallet, finns det betydligt mer att hämta. Fallet är än i dag högst aktuellt.

Making a Murderer gjordes av filmskaparna Laura Riccardi och Moira Demos. Nyligen blev serien nominerad till hela sex stycken Emmys; det är föga förvånande att Netflix beställt fler avsnitt som tänker följa Avery och Dasseys båda fall efter deras vardera domar. Nya advokater och juridiska team kommer vara en stor del av dem nya avsnitten, vilket förhoppningsvis ger en ännu mer intim inblick i ett av 2000-talets mest uppmärksammade brottsfall.

Riccardi och Demos säger att, "We are extremely grateful for the tremendous response to, and support of, the series [...] The viewers' interest and attention has ensured that the story is not over, and we are fully committed to continuing to document events as they unfold."

Det är ännu inte klart när de nya avsnitten kommer att sändas på Netflix.

2016-07-19 20:04 Kommentera
Kategori: TV

Larry David återvänder till HBO för den nionde säsongen av 'Curb Your Enthusiasm'

2016-06-15 09:15 Kommentera
Kategori: TV

officer-krupke-1920.jpg

Gud hör bön! Som vi väntat. Ända sedan Larry David fick Michael J. Fox att skämta om sin egen sjukdom Parkinson i den åttonde säsongen – och egentligen från första början – av den skruvade mockumentära Curb Your Enthusiasm, har fans tålmodigt väntat i fem år på en ny säsong. Även om David själv aldrig bekräftat att serien var slut har många fruktat just det, men i går blev det alltså klart för en nionde säsong av det som i folkmun oftast enkelt kallas "Curb"; två år efter Seinfeld tog slut, serien som Larry David tillsammans med Jerry Seinfeld skapade och skrev.

Chefen för tablåläggning på HBO, Casey Bloys, är positiv till en nionde säsong av serien: "We're thrilled that Larry has decided to do a new season of Curb and can't wait to see what he has planned," sa Bloys medan han tillade, "In the immortal words of Julius Caesar, 'I left, I did nothing, I returned.'"

Det är fortfarande oklart exakt vad den nionde säsongen kommer handla om, eller när den ens kommer visas. Oftast när det gäller Larry David läggs stor vikt vid tonalitet, märkliga missförstånd och en frihet för skådespelare att improvisera. Inget av det bör försvinna när Larry David och HBO återförenas.

2016-06-15 09:15 Kommentera
Kategori: TV

David Bowie skulle återvänt till 'Twin Peaks'

2016-05-13 10:53 Kommentera
Kategori: Film, Musik, Popkonst, TV

screen-shot-2016-05-12-at-11-06-59-pm.png

Som att vi behövde ytterligare en anledning att sörja den store David Bowies bortgång kommer nyheten om att David Lynch bestämt sig för att ta tillbaka Bowies karaktär från filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me – en prequel till serien som släpptes 1992 och gjorde fans ännu mer förvirrade och på det oklara över vad det var som hände i serien – Philip Jeffries till den nya säsongen av kultserien. Det säger skådespelaren Harry Goaz, som spelade den nervöse Deputy Andy Brennan, i en intervju med The Dallas Morning News.

Bowie spelade den mystiske FBI-agenten Phillip Jeffries, som i serien endast nämndes vid namn men som dyker upp i några mycket märkliga scener.

Tyvärr hann Bowie gå bort innan några scener kunde spelas in, vilket förmodligen kommer gräma många fans av serien. Man kan trösta sig med att den tredje säsongen av Twin Peaks förmodligen kommer framkalla så mycket nostalgi att Phillip Jeffries frånvaro vibrerar lika starkt som om han vore där.

Se den senaste teasern för Twin Peaks tredje säsong nedanför.

2016-05-13 10:53 Kommentera
Kategori: Film, Musik, Popkonst, TV

Om skratten i 'Seinfeld' byttes ut mot Drake

2016-05-10 00:44 Kommentera
Kategori: TV

Videocred: Pigeons and Planes

2016-05-10 00:44 Kommentera
Kategori: TV

David Johansson

Gör på King: Skribent.
Vilket innebär: Skriver, intervjuar och förser Kings läsare med det senaste inom tv, film och musik.
Född: 1989.
CV i korthet: Redaktör, frilans, copywriter, reporter, översättare, researcher.
E-post: carldavidake@gmail.com

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri