The Sartorial Doctrine

Fight Rape

2014-04-18 16:13 2 kommentarer

Jag vart kontaktad av Isabelle Alm, Karin Wetterdal & Viktoria Silfverskiöld som tillsammans driver For a Cause UF. Målet är att försöka uppmärksamma sexuella övergrepp mot kvinnor i samhället. Genom att sälja armband så samlar man in pengar som går till Sveriges Kvinno- och Tjejjourers riksförbund.

Förutom det faktum att dina pengar går till välgörande ändamål så får du förstås också ett snyggt armband med ett slagkraftigt budskap.

Armbandet finns att köpa HÄR och kostar 99SEK.

image.jpg
Hoppas att så många som möjligt köper ett armband och stöttar Fot a Cause UF och deras vision!

2014-04-18 16:13 2 kommentarer

Stilikon: Josh Peskowitz

2014-04-17 12:09 1 kommentar

Med en bas av klassiska herrplagg och väldigt mycket experimenterande så sticker verkligen Josh Peskowitz utan bland alla lookalikes. Ibland kan det gå lite väl långt för min smak men vad är mode om inte personligt?

Nedan följer några looks som jag föll lite extra för..

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2014-04-17 12:09 1 kommentar

Spektre Sunglasses

2014-04-16 16:52 Kommentera

Vårsolen har på allvar intagit Sverige och det är hög tid att slänga på sig ett par solbrillor. En aktör som inte är allt för känd inom området är italienska Spektre som tillverkar bågar med lite mer vågat formspråk. Vissa modeller går helt bort för min del men måste även säga att det finns några riktiga guldkorn.

Priserna ligger kring 135-149€ och utan att ha prövat deras bågar själv så verkar man få mycket för pengarna. Riktigt kul med en mindre aktör som vågar ta ut svängarna, kan mycket väl bli ett par till mig själv innan sommaren är slut.

Nedan följer ett urval av märkets produkter. Alla finns att köpa via märkets egna nätbutik.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2014-04-16 16:52 Kommentera

Habegär: Ovadia & Sons Suede Jacket

2014-04-14 19:05 8 kommentarer

En mockajacka kanske inte är jättesynonymt med den här bloggen men det väljer jag härmed att strunta i. Veckans habegär går till denna vackra jacka av Ovadia & Sons som i min mening har den perfekta nyansen såhär när våren tittat fram. Dessutom så funkar den till många olika stilar, semi-välklätt som på bilden eller casual.

I nuläget vet jag inte var den säljs, en hittelön utfärdas till den läsare som länkar(kanske...).

image.jpg
En perfekt tolkning av mockajackan, här tillsammans med en i övrigt "klassisk" klädsel.

EDIT: Jackan finns att köpa HÄR.

2014-04-14 19:05 8 kommentarer

Rose & Born S/S 2014

2014-04-11 14:32 1 kommentar

Tidigare i veckan så släppte Gabucci sin kampanj för säsongen, nästa får till rakning blir Rose & Born som också levererar riktigt bra inspiration.

Rose & Born har haft en väldigt trevligt tradition av att leverera högklassigt innehåll på sin sajt, denna kampanj är inget undantag. Stilmässigt så känns det helt klart mer sobert än Gabucci som körde fullt ut med diverse "sprezzatura" detaljer.

Plus i kanten för videon som levererar en förbannat härlig känsla.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2014-04-11 14:32 1 kommentar

5x Vita Sneakers

2014-04-09 20:00 2 kommentarer

Ett par vita sneakers känns som ett måste i varje mans garderob, oavsett hur man klär sig så har dom alltid sin plats. Självklart så funkar sneakers överlag bäst till en ledigare stil, men tycker absolut att det kan funka till en semi-uppklädd stil också på sommaren. Tänker mig en urtvättad kavaj och ett par urtvättade jeans, eller varför inte en hel kostym?

I dagens inlägg tänkte jag lyfta fram några olika alternativ som jag tycker kan fungera till kavaj/kostym om det görs med lite finess.

image.jpg
Supega är ett välkänt märke som producerar enkla tygskor med relativt stilren design. Deras främsta styrka är priset som är väldigt lågt. Pris: 56€ (Fransboonestore.com)
image.jpg
Converse och deras modell Jack Purcell som är lite mer avskalad än märkets andra modeller. Pris: 1095:- (fashionisland.se)
image.jpg
Ursprungligen ett samarbete med tennisspelaren Stan Smith, nu en ikonisk skomodell som fått ett uppsving på sistone. Pris: 899:- (sneakersnstuff.se)
image.jpg
Min absoluta favoritsneaker som jag ännu inte äger. Common Projects och deras modell Achilles är en närmast legendarisk sko som dessutom är otroligt välgjord i sammanhanget. Pris: 2600:- (nittygrittystore.com)
image.jpg
Eytys är en intressant uppstickare som erbjuder ett något mer innovativt formspråk. Kanske något svårare att bära med kavaj, men inget är omöjligt. Pris: 1000:- (tres-bien.com)

2014-04-09 20:00 2 kommentarer

Stilikon: Agyesh Madan

2014-04-08 19:08 Kommentera

En av mina absolut största influenser just nu är Agyesh Madan som enligt mig klär sig obeskrivligt bra. Det är relativt lätt att se bra ut i kostym, förutsatt att man har en bra skräddare och lite pondus. Det blir dock svårare när man börjar experimentera med lite mer kontemporära influenser. Det sistnämnda är någonting som jag tycker Agyesh behärskar väldigt bra.

Sen får man förstås komma ihåg att merparten av dessa bilder är från Pitti, vill inte att nån ska sätta något i halsen!

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2014-04-08 19:08 Kommentera

Gabucci S/S 2014

2014-04-07 10:41 11 kommentarer

Att butiken Gabucci erbjuder bland det bästa inom herrkonfektion är det knappast något tvivel om. Förra året så valde man att byta lokaler och göra en storsatsning, detta placerade verkligen butiken på kartan som en av dom bästa butikerna i Norden.

För andra säsongen i rad så släpper butiken sin kampanj där vi ser stylisten/ikonen Lalle Johnson stå modell.

Resultatet? Bedöm själv.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2014-04-07 10:41 11 kommentarer

Habegär: Boglioli Dover Suit

2014-04-03 13:45 6 kommentarer

Att jag är ett fan av italienska Boglioli är knappast någon nyhet om man följer min blogg. Deras designspråk är tydligt, ledigt och väldigt bärbart, speciellt om man är yngre som jag själv. Visst kan man ibland tröttna på dom kortare kavajerna, tycker dock dom har en given plats i rotationen, speciellt på sommaren.

En kostym som denna kombineras gärna med en skjorta av ledigare karaktär eller varför inte en T-Shirt? Tänker mig ett par Common Projects 'Achilles' eller ett par string-loafers från Carmina för att sätta pricken över i:et.

Kostymen finns att köpa via holländska Frans Boone som helt klart är min favoritbutik på nätet. En närmast porrig blandning av uppklätt och casual gör butiken svårslagen.

image.jpg
Denna härlighet blir din för 859€.

Klicka här för att komma till produkten.

2014-04-03 13:45 6 kommentarer

Prisvärd denim - Gustin

2014-04-01 22:11 6 kommentarer

Riktigt bra denim kan ofta kosta skjortan, amerikanska Gustin erbjuder dock ett prisvärt och högkvalitativt alternativ som helt klart är nytänkande. Genom att endast jobba med förbeställningar så kan man erbjuda till exempel japansk selvedge denim för så lite som 81$.

Varje tyg som finns på företagets hemsida måste uppnå en viss kvot för att dom ska tillverkas. Med denna innovativa strategi så får man lika mycket jeans för pengarna som 2-3 gånger dyrare alternativ. Nackdelen är förstås väntetiden, behöver man ett par jeans direkt så är det inget bra alternativ. Är man däremot villig att vänta någon månad så känns detta som en fullträff.

Dom goda nyheterna för oss i Europa är att man erbjuder internationell frakt!

image.jpg
Några av tygerna som finns tillgängliga. Vad gällande passform så finns det både slim och en mer klassisk fit.

Klicka här för att komma till märkets hemsida.

2014-04-01 22:11 6 kommentarer

Herman Byström

Gör på King: Bloggar om välklätt mode.
Vilket innebär: Att jag på bästa möjliga sätt visar vad min tolkning av klassiskt mode med en ungdomlig riktning innebär.
Född: 1991
CV i korthet: Gymnasiestudier, diverse olika jobb samt flitigt bloggande.
E-post: herman.bystrom@live.com

Från Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri