Tobias Sikström

Söndagsångest

2015-11-29 20:01 Kommentera

herrmodeinspiration.jpg
herrmode-inspiration.jpg

2015-11-29 20:01 Kommentera

Tips: Basic Tee

2015-11-25 10:00 4 kommentarer
Kategori: Asket, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Veckans bästa köp

asket-tshirt-tobiassikstrom.jpg
asket-bas-thirt-tobiassikstrom.jpg
tobiassikstrom-asket-tshirt.jpg

Jag har fått en del frågor om bra bas t-shirtar. Jag skulle kunna skriva ett 3,7 km långt inlägg med mina favoriter och prisvärda tips eftersom jag älskar t-shirtar, men idag vill jag uppmärksamma Askets variant som tillåter en själv att bestämma vilken längd man vill ha. Du kan välja på small, regular och large. Jag har på mig regular på bilderna. Ett bra tips!

2015-11-25 10:00 4 kommentarer
Kategori: Asket, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Veckans bästa köp

Veckans bästa köp v.48

2015-11-24 19:11 Kommentera
Kategori: COS, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Nelly Man, Outfit, look, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp, Weekday

shoppingtips-herrmode-tobias.sikstrom-tipsar.jpg

Idag hade jag gärna sett ut såhär. Desto mindre färger jag har på mig, desto gladare känner jag mig. Jag vet att det låter konstigt, men så är det. Jag ångrar att jag inte köpte de galet oversize-stora tumvantarna i skinn från Our Legacy förra året. Därför blev jag superglad när jag såg att dessa ovan har kommit in hos COS - som ett bra och lite mer diskret alternativ.

Tumvantar i läder från COS.

Grå jacka från Topman x Nelly.

Svarta byxor från Weekday.

Randig polotröja från Weekday.

Sneakers från COS.

Grå mössa i Alpacablandning från Our Legacy.

2015-11-24 19:11 Kommentera
Kategori: COS, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Nelly Man, Outfit, look, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp, Weekday

Kamelrock, kaffe och kaka

2015-11-23 14:48 4 kommentarer
Kategori: Acne Studios, COS, H&M, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, Reiss, Tips i butik

tobias-sikstrom-kamelrock-herr.jpg
reiss-mockaboots-tips.jpg
snickarbacken-7-café-stockholm.jpg
tobias-sikstrom-herrmodeblogg.jpg
tobias-sikstrom-outfit-kingblogg.jpg
tobias.sikstrom-cookie.jpg
garett-camel-coat-tobiassikstrom.jpg

Jag vågar inte riktigt tänka på hur många kronor jag har lagt på att dricka kaffe på Snickarbacken. Men det är verkligen det bästa stället att sitta och skriva på. Jag dras mot lokaler med dålig belysning och hetsiga lunchtanter helt enkelt.

Kamelrock från Acne Studios, stickad grå tröja från Dr Denim, grå kashmirhalsduk från COS, jeans från H&M och mockaboots från Reiss.

2015-11-23 14:48 4 kommentarer
Kategori: Acne Studios, COS, H&M, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, Reiss, Tips i butik

Clubs And Spades

2015-11-23 00:34 Kommentera
Kategori: Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, TIPS, Tips i butik, Webbshop

tobias-sikstrom-sweater.jpg
tobias-clubs-and-spades.jpg

Lite nytt från svenska märket Clubs and Spades har gjort entré innanför dörrtröskeln. En favorit är denna höströda stickade varianten. Väldigt snygg till jeansblå och brunt!

Tröja från Clubs and Spades och jeans från Levi's.

2015-11-23 00:34 Kommentera
Kategori: Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, TIPS, Tips i butik, Webbshop

Håll värmen med Mohair

2015-11-20 16:54 3 kommentarer
Kategori: H&M, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, Tips i butik

tobias-sikstrom-blogg-kingmagazine.jpg
stickade-trojor.jpg
mohair-sweater.jpg

Om man som jag gillar att ränna runt på kvällarna är det en ganska bra idé att skaffa sig en hårig och kompakt tröja. Ungefär som den här varianten i mohair.

Glasögon från Barton Perreira, ring från All_Blues, stickad tröja i mohair från H&M och svarta bomullsbyxor från COS.

2015-11-20 16:54 3 kommentarer
Kategori: H&M, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Outfit, look, Tips i butik

REISS: Grey December, STHLM Guide

2015-11-18 15:49 Kommentera
Kategori: Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Reiss, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp

Reiss- tobias-sikstrom-stockholm-guide.png
tobias-sikstrommen-mens-blog-sweden.jpg

Som många säkert har märkt har jag en väldans massa grejer från brittiska klädmärket Reiss. På senare tid har märket blivit en stor personlig favorit. Jag gillar den avskalade enkelheten samtidigt som Reiss har någonting som gör att dem sticker ut gentemot sina konkurrenter. Speciellt när det kommer till material, nyans, färg och detaljer. Jag har teamat ihop mig med Reiss, genom att för deras hemsida göra en liten guide över Stockholm och plåtas i deras AW15-kollektion. Kika in på deras hemsida här för läsa och titta!

Foton: Andreas Davidsson

I did a shoot and a Stockholm city guide together with fashion brand Reiss.

2015-11-18 15:49 Kommentera
Kategori: Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Reiss, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp

Veckans bästa köp v. 47

2015-11-18 10:22 3 kommentarer
Kategori: Grandpa, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Inredning, Our Legacy, Stockholm, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp, Weekday

shoppingtips-butik-herrmode.jpg

1. Tröja i Alpaca från Our Legacy. Alpaca kan vara det varmaste materialet någonsin i min mening. Känner mig aldrig annars lika mycket som en kompakt get. Och jag älskar det!

2. Solglasögon från Eyevan 7285.

3.Brun mockajacka från Office Generals.

4. byxor från Weekday.

5. Mörkbruna sydda läderskor från A.P.C.

6. Svart skinnväska från Sandqvist.

7. Tavla och affisch från Grada.

8. En palm eller stor växt är alltid en bra idé. Speciellt en sådan här fin som en Bergspalm.

2015-11-18 10:22 3 kommentarer
Kategori: Grandpa, Herrmode blogg, Herrmodeshopping, Inredning, Our Legacy, Stockholm, TIPS, Tips i butik, Veckans bästa köp, Weekday

DIN BÄSTA GUIDE ÖVER LISSABON

2015-11-17 21:20 2 kommentarer
Kategori: Herrmode blogg, Klubb, Lissabon, Resor och Guider, TIPS

lissabon-guide-kingmagazine.jpg
La Bottega Piadina

Adress: Calçada do Combro, 8
Ibland vill man äta lunch lite snabbare, alltså inte äta mat på ett bordsplacerings-ställe. Då är det italienska street food-stället La Bottega Piadina perfekt. Det går fort att få mat, ligger mitt på gatan och maten är supergod. Dessutom är det väldigt fotovänligt till min stora lycka.

tobias-sikstrom-lemonade-lisbon-guide.jpg
Lemonadhusen

Överallt i Lissabon finns det små minihus som säljer krims krams-mat och lemonad. Det är nog egentligen inga extraordinära ingredienser i de där, men när solen gassar är detta det bästa som finns.

tobias-sikstrom-lisbon-guide-pharmacia.jpg
La Pharmacia
pharmacia-lissabon-drinkar-klubb-missa-inte.jpg

Adress: Rua Marechal Saldanha 1
La Pharmacia är ett gammalt apotek och läkarmottagning som nu är drinkhak och restaurang. Maten kommer in på små sjukhusvagnar och drinkarna serveras i medecinflaskor. Ett perfekt ställe för att sitta och hänga med sina vänner.

restaurangtips-lissabon.jpg

Som man ser på bilden är detta ett fantastisk smalt restaurangstråk som ligger mitt i en trappa som leder upp på ett berg. Tyvärr har jag glömt bort vad denna gata heter, men om man tar sig till Av. da Liberdade 67 ungefär där det ligger en COS-butik, så är det bara att följa den större vägen som leder upp mot berget.

lissabon-hotelltips-epic-sana.jpg
Epic Sana hotel.

Adress: Av. Eng. Duarte Pacheco 15
De första nätterna spenderade jag på detta hotell. Hotellet i sig är inte särskilt speciellt egentligen, men längst upp på taket finns en superhärlig takterass med pool och en utsikt som heter duga.

city-guide-lisbon-best-things-to-do.jpg
Spårvagn 28.

Om man inte vet vad man ska göra eller är sugen på att åka och se sig omkring ska du hoppa på spårvagn 28. Den åker genom hela stan - genom alla de där gatorna som man vill upptäcka i en ny stad. Med det menar jag små hipster cafén, butiker och vackra byggnader. Den går från Alfama (Gamla Stan) till Barrio Alto som är området där det finns mer uteställen och restauranger. Hoppa av när du ser något som du tycker verkar härligt.

park-rooftop-klubb-lissabn.jpg
Park Roof Top club

Adress: Calcada Do Combro, 58
När klockan slår 19:30 ska du sitta här och dricka Sangria och titta ut över staden och solnedgången. Några timmar senare kommer stället smockas och alla kommer dansa under taket som du går igenom för att komma hit. Det ligger lite lurigt till så att man som turist inte ska hitta det. För att komma hit måste du gå igenom ett parkeringshus som ser ut som vilket grått och trist P-plats-hus som helst. Så bra!

memmo-alfama-hotelltips.jpg
Memmo Alfama

Detta är ett av de bästa hotell som jag någonsin har bott på. Då syftar jag inte på servicegraden eller sådant där för det bryr jag mig inte riktigt om. Utan det här känns som ett relaxed hem där du kan göra lite som du vill. Inredningsmässigt är det som att COS, muji och en dansk inredningsarkitekt har fått ett barn tillsammans - ett väldigt vackert barn. Såklart finns det en röd pool på taket och solplatser utplacerade lite överallt på gömda ställen så att man slipper ligga och steka så tätt inpå varandra. Vill man inte bo här kan man njuta av ett glas vin istället under kvällen.

saluhallen-lissabon.jpg
Mercado da Ribiera

Adress: Avenida 24 de Julho
Detta är Lissabons största färska restaurangmarknad. Det påminner lite om en Boqueria eller en mindre saluhall som har lite allt möjligt. Perfekt för lunch eller om man är många som är sugna på olika saker.

taberna-da-rua-das-flores.restaurang.jpg
Taberna da Rua das Flores

På gatan da Rua das Flores finns det en lång rad med massa härliga restauranger. En av dem är denna variant som känns lite som ett lantligt-stads-södermalms-hak. Supergod mat och mycket trevliga människor!

cais-cais-lissabon-bada-restips.jpg

Eftersom man inte kan bada i havet inne i Lissabon kan det vara härligt att någon dag åka ut till stränderna. Då ska man hoppa på tåget mot Cascais. Antingen går man av någonstans på vägen där man tycker att det ser trevligt ut eller så stannar man kvar i 40 min för att komma hela vägen ut till den sydvästra staden. Have fun!


Spara denna guide i dina bokmärken eller print screena och ta med på semestern så slipper du panikgooglingen klockan 19:45 kom vart middagen ska ske. Om du har något mer tips som jag inte tog upp här får du väldigt gärna dela med dig av det, så blir guiden ännu bredare.

2015-11-17 21:20 2 kommentarer
Kategori: Herrmode blogg, Klubb, Lissabon, Resor och Guider, TIPS

Monday 16/11

2015-11-16 21:30 7 kommentarer
Kategori: COS, Herrmode blogg, Outfit, look, Reiss, Stockholm

tobias-sikstrom-stockholm-blog.jpg
IMG_7671.jpg
beyene-sneakers-tobiassikstrom-king-3.jpg
calvin-klein-sweat.jpg
taverna-brillo-blommor.jpg
tobias-sikstrom-kingblogg-outfit.jpg
tobias-sikstrom-svartvit.jpg

Nu är jag tillbaka i skolan igen. Det känns lite konstigt att hoppa mellan så många olika saker hela tiden. Det blir liksom inga riktiga rutiner någon gång utan mest ganska mycket hopp mellan jobb, skola, andra jobb och lite annat. Men jag tror att jag kommer se tillbaka på den här tiden i livet och tänka att jag hade ganska roligt ändå. Tyvärr har jag ganska svårt att vara glad för saker och ting som jag kanske borde vara glad över.

Jacka och polotröja från Reiss, byxor från COS och sneakers från Beyene.

2015-11-16 21:30 7 kommentarer
Kategori: COS, Herrmode blogg, Outfit, look, Reiss, Stockholm

Tobias Sikström

Gör på King: Bloggar om lättburet vardagsmode och stiltips.
Vilket innebär: Att jag tillsammans med min kamera delar med mig av tips, stadsguider och andra smaskigheter som livet bjuder på.
Född: 1991.
CV i korthet: Studier inom kommunikation och PR och flitigt blogguppdaterande.
E-post: tobias.sikstrom@gmail.com
Instagram: @tobiassikstrom


Follow

Blogroll

King på Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri