Välklätt med Weinås

Italigente öppnar butik i Göteborg

2011-12-16 10:04 10 kommentarer
Kategori: nyheter, inspiration, skor

italigente.jpg

Den svensk-italienska skotillverkaren Italigente har tagit ett stort steg i företagets historia genom att öppna sin första egna butik i Göteborg. Butiken ligger ett stenkast från Domkyrkan på kyrkogatan 13. Utvecklingen som Italigente gjort de senaste åren är minst sagt imponerande och mycket av detta skall tillskrivas grundaren Magnus Ericsson med sin stora passion samt Olof Enckell som utöver sitt arbete som chefsredaktör på stilguiden Manolo även arbetat med utvecklingen av de nya modellerna i märkets kollektion.

Skoproduktionen ligger belagd i den lilla pitoreska byn Montenagrano i närheten av Ancona där skomakarhantverket gått i arv i generationer.

Italigente använder sig av en Blake Rapid konstruktion som påminner mycket om den Randsydda tekniken och möjligör både omsulning och hög komfort.

Varje sko handpoleras för att få en helt unik finish som bara blir vackrare med åren.

För mer information om märket eller om ni inte har möjlighet att titta förbi butiken i Göteborg kan jag varmt rekommendera deras hemsida och e-shop

Här är några av Italigentes nyheter för säsongen

montenapoleone2.jpg
Italigente lanserer sin första munksko den här säsongen. "Montenapoleone" som bär samma namn som Milanos välkända shoppingstråk är en elegant, sofistikerad munksko med dubbla spännen som finns i mörkbrunt skinn och mocka
biella.jpg
"Biella" är en Split-toe Derby vilket är relativt ovanligt i Sverige. En perfekt modell till en mer avslappnad klädsel med jeans eller flanellbyxor.
Firenze .jpg
Min absoluta favorit som jag var ruskigt nära att promenera hem med redan vid butiksöppningen är den här helt fantastiska modellen "Firenze". En klassisk Toe Cap oxford med ett vackert broguemönster i tån och en grym handfinish. Perfekt sko till både Jeans, uddakavaj och vardagskostymen. Finns även i den mörkrbruna nyansen "Caffe".
Stoccolma.jpg
Chelseabootsen "Stoccolma" är ett trevligt inslag i den svenska hösten med en vacker mörkbrun mocka och tålig Vibramsula i gummi.

2011-12-16 10:04 10 kommentarer
Kategori: nyheter, inspiration, skor

10 kommentarer | Skriv kommentar

Detta innehåll är skapat av Kings besökare

 • Rapportera #1 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  nille Postat: 2011-12-16 12:03

  hur förhåller sig kvalité i jämförelse med pris?

 • Rapportera #2 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Padrone Postat: 2011-12-16 13:24

  Dom nya modellerna är riktigt snygga, lär investera i ett par i närmaste framtiden!

  http://sartorialdoctrine.tumblr.com/

 • Rapportera #3 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Andreas Weinås Postat: 2011-12-16 14:35

  Nille - I min mening (utan att ha testat deras skor över tid) är det en fantastisk kvalitet. När det kommer till den här typen av skor är det i min mening absolut största vikt vid materialet som används och personerna som tillverkar produkterna. Hur vida det rör sig om Randsydd/Blake Rapid konstruktion är helt oväsentligt för min del då bägge konstruktionerna påminner mycket om varandra och har för och nackdelar. Priserna på skorna ligger på mellan 320-380 Euro vilket är något lägre än t ex Crockett&Jones. För egen del håller jag Italigente minst lika högt pga andra aspekter som detaljnivån, finishen och hantverket(tillverkar endast ca 2 000 skor/år i en ateljé i Montegranaro) men du får onekligen bra skor från bägge tillverkarna och utan tvekan mer sko för pengarna än hos någon av kläd/modemärkenas skokollektioner.

 • Rapportera #4 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Andreas Weinås Postat: 2011-12-16 14:41

  Randsydd konstruktion är fantastiskt bra när den är tillverkad med kvalitet och allra helst för hand. Att förespråka randsytt oavsett prisklass och tillverkare är helt oförståligt då tillverkare som Loding och Bexley med detta argument skulle vara bättre alternativ än Durksydda alternativ från Santoni, Berluti eller Sutor Mantellassi. Kvalitet sitter inte i konstruktionen utan i materialet och kunskapen hos de som syr skorna.

 • Rapportera #5 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Jonas Postat: 2011-12-16 18:14

  Intressant detalj det där med att palla upp skorna på en träkloss. De ser onekligen slankare och snyggare ut med mer "trim", vilket inte går att uppnå med högre klack utan att det blir feminint. Smart.

  Butikens utbud ser rätt smalt ut? Vi som är beredda att spendera så pass mycket på våra skor tycks lätträknade här i Göteborg. Givetvis ska jag dra mitt strå till stacken och plocka upp ett par!

 • Rapportera #6 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  EN Postat: 2011-12-16 21:02

  Mja, vid en jämförelse med sina italienska förebilder tycker jag "finishen" lämnar en del att önska. Vill men når inte ända fram och får vissa skor att se väldigt billiga ut.

 • Rapportera #7 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Andreas Weinås Postat: 2011-12-16 23:56

  EN- nämn gärna en italiensk förebild i samma prissegment som erbjuder bättre finish...Känns lite som att påstå att C&J vill men inte riktigt når upp till de dubbelt så dyra John Lobb. Det är svårt att jämföra en tillverkare i 3000-4000 krs klassen men någon i 6000-8000krs klassen..

 • Rapportera #8 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Fredrik Postat: 2011-12-20 23:09

  Ge din kompis Olof lite luktsalt så han vaknar och kan skriva på sin blog vem som vunnit julklapparna... ;-)

 • Rapportera #9 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Holgersson Postat: 2011-12-22 12:16

  Jag tycker att det är ett lovvärt initiativ att någon vågar satsa på kvalité i en tid med alltmer import från Kina och andra lågprisländer. Magnus Ericsson är en riktig eldsjäl hoppas att det går bra för företaget. Priset är ju lågt om man jämför med ett par gympsakor från Vietnam för 1.200:- som håller en säsong.

  God Jul på er!

 • Rapportera #10 Re: Italigente öppnar butik i Göteborg
  Cristofer Postat: 2012-01-19 14:38

  Har ett par skor där ifrån. Fantastiskt sköna, stabila, mjuka, svala. Otroligt snygga och osar kvalitet.

Skriv en kommentar

Namn
Meddelande

Rasmus Blom

Gör på King: Bloggar om manligt mode.
Vilket innebär: Att djupare artiklar om klädkonstruktion varvas med kortare inspirationsinlägg om min egen eller andras klädsel.
Född: 1986.
CV i korthet: Semi-professionell handbollsspelare i svenska Elitserien som studerar till Textilekonom i Sveriges Neapel (Borås).
E-post: andreas.weinas@modetrumman.se

King på Instagram

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri