Julio Iglesias

Namn: Julio José Iglesias de la Cueva
Vem är ikonen: Spaniens mest säljande sångare och ofta karaktäriserad som smörsångare.
Ålder: 74

Julio Iglesias

Fakta
Namn: Julio José Iglesias de la Cueva
Vem är ikonen: Spaniens mest säljande sångare och ofta karaktäriserad som smörsångare.
Född: 1943-09-23
Karriär: Fick sitt första break som artist 1968 då han vann en sångtävling. 1970 representerade han Spanien i melodifestivalen och efter det började han inta världen med sina romantiska sånger. Har sålt över 250 miljoner plattor och har 2 600 gånger sålt guld eller platina.

Fred Astaire, Cary Grant och andra gentlemän var dina förebilder när du var ung, som 63-åring kan du nu fullt ut följa i deras spår och själv vara en förebild.

När pengarna från artisteriet började strömma in kunde du som 35-åring leva ut dina stildrömmar. Inget annat än Armani och Versace var gott nog.

Men vi gillar din stil innan stålarna också, de tidiga skivomslagen berättar om en skön kille som i sina pikétröjor, randiga t-shirts och jeans lika gärna hade kunnat vara ung i dag.

Men nu behöver du inga stålar att lägga på kläder. Din nya favoritdesigner, fransmannen Franck Namani, är fullkomligt nöjd med att skicka över allt du behöver helt gratis.

Hemma är du typen som trippar omkring i bara mässingen.

Och vi har ofta sett dig i ljusblå jeans med skjorta, slips och kavaj på överkroppen.

Du skulle aldrig ta på dig läderbrallor.

"Hemligheten med att klä i vita kläder är att vara brunbränd." Vi lyder dina visdomsord och väljer något i ljusblått eller beige i stället.

Du litar inte till slumpen när det kommer till att hålla kroppen i form. Simning är favoritsporten, i fjol simmade du 330 dagar, 1,5 timmar per gång.

Skäggstubb är inte din grej, du rakar dig varje dag men använder inte after shave.

Du har insett värdet i att ha bra skor. Ett antal måttbeställda, handsydda svarta läderskor står på skohyllan därhemma.

Smycken använder du inte, knappt klockor. Favoritaccessoaren är i stället din privata jumbojet.

Vi gillar legenden om hur du hittade till artistbranschen. Från att ha varit målis i Real Madrid hamnade du i sjuksängen efter en bilolycka. Där skrev du sorgsna dikter som du började tonsätta när en sköterska gav dig en gitarr. Det är så att man kan gråta.

Den effekten känns det som om du räknar med, det är så man vinner den kvinnliga publiken helt enkelt. Därför har också cirka 50 procent av dina skivor haft namn som Romantic Ballads, Romantic Classics, Love Songs, Amor och El Amor.

Stylingen på senare omslag talar också sitt tydliga språk om vilka som är målgruppen, damer gillar ju onekligen bländvita leenden, öppna skjortor och en mild bris som rufsar till håret.

Som kvinnornas vän skapade du också en doftserie – Only. Enligt bruksanvisningen skulle den bäras till aftonklänningar.

Privat har dina kvinnliga erövringar varit ganska sparsamma. Enrique och Julio fick du med modellen Isabel Preysler, nya kullen på fyra barn fick du med Miranda Rijnsburger, en 22 år yngre holländska.

Och vi räknar med att barnaskaran kommer att bli större, i alla fall om du går i din fars fotspår. Han blev pappa 2004 och hade ett barn till på gång när han dog förra året, 90 år gammal.

Ditt goda öga för kvinnor har också tagit dig till juryn för Miss Universum en gång.

Du tog USA med storm 1983 med ännu en skön platta och ett första framträdande i amerikansk tv hos Johnny Carson i en oklanderlig kostym från Armani.

Det är en känsla av matador över din vana att köra med byxor med härligt höga midjor.

Läs om fler ikoner