Rahm Emanuel

Namn: Rahm Israel Emanuel
Vem är ikonen: Amerikansk demokratisk politiker.
Ålder: 58

Rahm Emanuel

Fakta
Namn: Rahm Israel Emanuel
Vem är ikonen: Amerikansk demokratisk politiker.
Född: 1959-11-29
Karriär: Började med lokalpolitik i Chicago. Var rådgivare till dåvarande president Bill Clinton 1993–1998, blev guvernör i Illinois 2002 och arbetar sedan den 20 januari 2009 som stabschef åt president Barack Obama.

Balett, döda fiskar och världens skönaste smeknamn. King älskar den niofingrade politikern som inte är rädd för någon – utom sin egen mor.

1. Du bär upp dina skräddarsydda, kritstrecksrandiga kostymer lika väl som din monumentala pondus. Som Barack Obamas högra hand är dock ansvaret din tyngsta börda, men vi misstänker att du klarar det utan större problem. En av dina gamla lärare har trots allt beskrivit din personlighet som "larger than life" – och då var du ändå bara sju år gammal.2. Ditt smeknamn "Rahmbo" verkar vara synnerligen välförtjänt. Bland de otaliga byggstenarna i din mytiska fasad tycker vi nog bäst om den gången då du skickade en död fisk till en statistiker som gjort dig en otjänst. Eller den gången Tony Blair skulle framträda tillsammans med din dåvarande chef Bill Clinton, och du med all önskvärd tydlighet gav den brittiske premiärministern rådet "Don't fuck this up".3. Ditt främsta stilmässiga attribut är det avhuggna långfingret, som föll offer för en skärmaskin då du jobbade på en snabbmatskedja under tonåren. President Obama har senare berättat hur traumatiskt det var för dig att förlora just höger långfinger, eftersom det "praktiskt taget gjorde dig stum". 4. Till skillnad från många korpulenta kollegor inser du vikten av att se snygg ut i en kostym. Du startar varje morgon med att simma tre kilometer, och ägnade ungdomsåren åt att dansa balett – en aktivitet påtvingad av din mor. När du klandrade henne för detta i en intervju svarade hon "Well forgive me, you little shithead". Äpplet faller uppenbarligen inte långt från trädet.5. Din bror Ari är förlagan till Ari Gold i Entourage, och själv har du stått modell för Josh Lyman i Vita huset. Kanske har detta medfört att de politiska internetforumen fått svårt att skilja på fiktion och verklighet – på flera sajter beskrivs det med skräckblandad förtjusning hur du på alla hjärtans dag brukar skänka din fru "the still beating heart of a republican". Vi är nästan – men inte helt – övertygade om att det är en skröna.

Läs om fler ikoner