Ringo Starr

Namn: Richard B Starkey
Vem är ikonen: Brittisk musiker, sångare och skådespelare mest känd som trummis i popgruppen The Beatles under 1960-talet.
Ålder: 77

Ringo Starr

Fakta
Namn: Richard B Starkey
Vem är ikonen: Brittisk musiker, sångare och skådespelare mest känd som trummis i popgruppen The Beatles under 1960-talet.
Född: 1940-07-07
Karriär: Batterist i den mest inflytelserika poporkestern genom tiderna, en karriär som endast en (1) gång nedlåtit sig till att omfatta ett trumsolo – i låten The End på skivan Abbey Road från 1969.

1. Det är klart att du klädde dig snyggt. Du hade inget val – efter att Paul McCartney spelat in dina trumspår på Back in the USSR fällde John Lennon följande kommentar till en entusiastisk journalist: "Det vore en överdrift att kalla Ringo Starr den bäste rocktrummisen i världen – han är faktiskt inte ens den bäste trummisen i Beatles." Du var hur som helst den bäst klädde trummisen i Beatles.

2. Du träffade din andra fru Barbara Bach strax efter inspelningen av Älskade Spion, där hon spelade den kvinnliga huvudrollen. Hon hade valet mellan dig och James Bond, och tvekade inte en sekund.

3. Av alla mustachbärare i Beatles stod du i en klass för dig själv: Din eleganta, traditionella inverterade hästsko sopade banan med Johns kvasiasiatiska fu manchu, Pauls glesa morrhår och Georges slokande valross.

4. Omedelbart efter Beatles splittring började du designa möbler, i samarbete med designern Robert Cruikshank. Till dina mest minnesvärda utsvävningar hör ett kaffebord för 4 600 pund – i 1971 års värde, givetvis – byggt av två sammansvetsade Rolls Royce-grillar, samt en eldstad formad som en syltmunk.

5. I den odödliga konstellation som var The Beatles hade du den viktigaste rollen av alla. Där John Lennon var visionären, Paul McCartney popkonstnären och George Harrison stabiliteten blev du rebellen. Du var dessutom den ende som hade ett sinne för humor. Kalla oss gärna amatörpsykologer, men det har antagligen har att göra med att du även var kortast.  

Läs om fler ikoner