A. Lange & Söhne

Kategorier: Accessoarer

A. Lange & Söhne

Fakta
Märke: A. Lange & Söhne
Upplev mer på internet: A. Lange & Söhne
Kategorier: Accessoarer

De flesta antar att det bara är i Schweiz som de riktigt fina märkena huserar, och det stämmer tills man tänker på tyska A Lange & Söhne, ett företag som på allvar skulle kunna utöka urmakeriets heliga treenighet till en kvartett.

Företaget, som startades av Ferdinand Adolph Lange 1845, var en del av den tyska urmakarbygde i sachsiska Glashütte, nära den tjeckiska gränsen. Företaget tillverkade några av världens finaste klockor fram till att andra världskriget tog slut och Sovjetunionen ockuperade det sedemera blev Östtyskland, och urmakerierna i bygden slogs ihop, förstatligades och tvingades till massproduktion av enklare varor. När muren föll 1990 återvände Walter Lange, F.A. Langes barnbarnsbarn, till Glashütte för att starta upp företaget igen och 1994 presenterades de första Lange-klockorna på nästan sextio år.

A. Lange & Söhne producerar klockor i absolut världsklass, med en kvalitet som med lätthet matchar de finaste schweizarna men med en egen stil – urverken är ofta tillverkade i nysilver istället för mässing och har ofta stora trekvartsbryggor med en egen stil på finisheringen. Lange producerar, precis som kusinen Glashütte Original, dessutom många klockor med asymmetrisk tavellayout med flera register och märkets karakteristiska stora datum.

A. Lange & Söhne

Det finns tyvärr inga artiklar