Adam Kimmel

Visste du att: Adam Kimmel är gift med skådespelerskan Leelee Sobieski.
Kategorier: Herrmode

Adam Kimmel

Fakta
Märke: Adam Kimmel
Visste du att: Adam Kimmel är gift med skådespelerskan Leelee Sobieski.
Upplev mer på internet: www.adamkimmel.com
Upplev mer i Sverige: Nitty Gritty, Krukmakargatan 26, Stockholm
Upplev mer utomlands: Barneys, 660 Madison Avenue, New York, USA
Kategorier: Herrmode

Adam Kimmel är en av många amerikanska designers som behagligt lutar sig mot det amerikanska arvet när han designar. Men han använder det inte som en mall, snarare som avstamp. Adam Kimmel drar sig varken för att använda countryslipsar, dekorera halsdukar med stora örnar eller göra en glansig kritstrecksrandig gangsterrock. Och han hämtar inspiration från såväl konstnärer som rapstjärnor, surfare och kasinomiljöer.

Innan Adam Kimmel lanserade sitt eget märke läste han till arkitekt. Men klädintresset tog övertaget och 2004 presenterade han sin första kollektion.

Adam Kimmels kollektioner skiljer sig åt en hel del – men röda trådar är påkostade material, en stor dos klassisk manlighet och lediga passformar. Adam Kimmel hör nämligen inte till de som anser att god smak hänger ihop med supertajta kostymer och smala jeans. Och hans modeller är ofta män som inte nödvändigtvis är klassiska skönheter eller ens riktiga modeller.

Adam Kimmel tillverkar sina kostymer i Italien och skorna görs av Hermés. Priserna är också därefter. Glädjande för många fans var därför samarbetet med Carhartt våren 2011, som resulterade i lättburna Kimmel-plagg i bästa workwear-anda till rimliga priser.

För att visa sina kläder gör Adam Kimmel gärna filmer där hans plagg syns i oväntade sammanhang – som 2008 då han lät två dödsföraktande skejtare bära kostymer i brant nerförsbacke eller året efter då en rodeocowboy fick utsätta hans plagg för tuffa påfrestningar.

Adam Kimmel

Det finns tyvärr inga artiklar