Band of Outsiders

Visste du att: Namnet Band of Outsiders är hämtat från Jean-Luc Godards film "Bande à Part" (1964).

Band of Outsiders

Fakta
Märke: Band of Outsiders
Visste du att: Namnet Band of Outsiders är hämtat från Jean-Luc Godards film "Bande à Part" (1964).
Upplev mer på internet: bandofoutsiders.com
Upplev mer i Sverige: Très Bien Shop, Friisgatan 6C, Malmö (www.tresbienshop.net)
Upplev mer utomlands: Opening Ceremony, 35 Howard Street, New York

Att skådespelaren Jason Schwartzman samarbetat med Band of Outsiders är talande för märket. Det har en lättsam intellektuell "air" och är mysigt hippt. Stilen är tydligt amerikanskt preppy, men poppigt "arty" på samma gång. Tänk uttråkade, excentriska och nördiga unga män som pendlar med sina rika dysfunktionella familjer mellan Hamptons och Upper West Side. Tänk en Wes Anderson-film.

På märkets hemsida såg man tidigare solblekta bilder på kaliforniska hus innan man såg några kläder. Det är konst. Band of Outsiders gillar konst. Ett grepp som är talande för unga märken som vill framstå som smarta och intresserade av något rikare än kläder. Om vi går på det? Absolut.

Märkets grundare och designer Scott Sternberg, som drog i gång företaget 2004, beskriver Band of Outsiders stil som "kläder som din pappa hade på sig, fast omgjorda för framtiden". Målgruppen är alltså ung, och kläderna går inte sällan i en 70-talspalett. Mycket kretsar kring kostymer, inte sällan i manchestertyg, på visningarna ofta nästan krympta i storlekarna. Flugor och korta, duppelknäppta kavajer är också vanligt förekommande.

Produktionen sker delvis på hemmaplan. Kostymerna görs till exempel hos Martin Greenfield Clothiers i Bushwick, New York, skjortorna tillverkas i Los Angeles och slipsarna på självaste Manhattan. Band of Outsiders har också hunnit med ett samarbete med skotillverkaren Sperry.

Band of Outsiders

Det finns tyvärr inga artiklar