Bell & Ross

Kategorier: Accessoarer

Bell & Ross

Fakta
Märke: Bell & Ross
Upplev mer på internet: Bell & Ross
Kategorier: Accessoarer

Ett av klockvärldens yngsta stjärnor är det minst sagt multinationella Bell & Ross, som med sin egna stil och distinkta modeller snabbt gjort sig ett namn.

Bell & Ross är ett i grunden franskt företag som startades av schweizarna Bruno Belamich och Carlos A. Rosillo (därav namnet), och som ursprungligen tillverkades av tyska Sinn. Modellerna var från början ommärkta Sinn-modeller (och ofta stod till och med Sinn kvar på tavlan) med mindre modifikationer, men det stora genombrottet kom när man inspirerad av gamla flyginstrument designade den stora, fyrkantiga BR01 som finns i en mängd olika varianter (och som idag används av franska piloter). Två andra yrkesgrupper som fått egna modeller är professionella dykare och minröjare – dykarna har fått modellen Hydromax, en oljefylld quarzklocka som i praktisken är vattentät till alla kända djup, medan minröjarna har den antimagnetiska Type Demineur.

För den som föredrar mindre funktionsdrivna klockor har Bell & Ross även sin Vintage-linje, med modeller inspirerade av trettio- och fyrtiotalets pilotklockor, med åldrad lysmassa och patinerade band.

Bell & Ross