Blancpain

Kategorier: Accessoarer

Blancpain

Fakta
Märke: Blancpain
Upplev mer på internet: Plancpain
Kategorier: Accessoarer

Med en historia på nästan trehundra år är Blancpain ett företag som varit med ett tag, och upplevt branschens upp- och nergångar tydligt.

1735 startade Jehan-Jacques Blancpain sitt företag som tillverkade urverk och delar (vilket därmed i princip gör det till världens äldsta) men det var faktiskt inte förrän 1813 Blancpain presenterade en komplett klocka. Familjen Blancpain kontrollerade företaget fram till 1932, då Rayville övertog märket. På femtiotalet gjorde företaget sig känt genom att ha tillverkat en av de första dykklockorna, Fifty Fathoms, som designades av de franske officeren Robert Maloubier som fått i uppdrag att sätta upp en attackdykarenhet. Då det inte fanns några passande klockor konstruerade Maloubier en egen som Blancpain gick med på att tillverka, och som senare använts av ett dussintal länders flottor.

1971 hade quartzkrisen slagit ut stora delar av den schweiziska klockindustrin och Blancpain lades ned av sina ägare. Tio år senare köpte marknadsföringsgeniet Jean-Claude Biver märket för 22 000 schweizerfranc och satte igång att jobba – märket återföddes och man lanserade en linje av klockor i enkla, runda boetter med avancerade verk. 1992 sålde Biver märket till Swatch Group för sextio miljoner schweizerfranc...en nätt värdeökning på tretusen gånger jämfört med vad som ursprungligen betalades. Blancpain lever och frodas nu, och Fifty Fathoms är tillsammans med den dressiga Villeretlinjen är uppdaterad och viril.

Blancpain

Det finns tyvärr inga artiklar