Blank

Visste du att: Blank är inte bara kläder. Under namnet Blank Objects designar de mässmontrar och utöver det egna märket frilansar de fortfarande, fast numera för MQ:s egna märke Bläck.

Blank

Fakta
Märke: Blank
Visste du att: Blank är inte bara kläder. Under namnet Blank Objects designar de mässmontrar och utöver det egna märket frilansar de fortfarande, fast numera för MQ:s egna märke Bläck.
Upplev mer på internet: www.blank.info

2006 sa Fredrik Blank och Åsa Göransson tack och bock som frilansande chefsdesigners för Tiger of Sweden. Under sex år på det anrika märket hann de bland annat skapa den mycket uppmärksammade etiketten Silver Label, men till slut var det dags för något nytt.
- Vi hade väl känt under en längre tid – och vi känner fortfarande – att vi vill göra egen karriär, säger Fredrik Blank.

Fem år tidigare var Fredrik Blank och Åsa Göransson nybakade Beckmansstudenter med portföljen full av stipendier. Blank startades faktiskt redan då, fast då bara som ett dammärke – som snabbt blev snabbt en ekonomisk katastrof. Men när märket tog ny fart 2007 stod det omedelbart klart att de var här för att stanna.

Färgskalan i kollektionerna utgår alltid från svart och det är framförallt det skräddade du ska hålla utkik efter. Kostymerna hänger alltid med i de senaste trenderna utan att för den sakens skull kännas passé några månader senare.

- Vi skäms inte över att vi är grymt duktiga på att göra kostymer, säger Fredrik Blank.

Att de heller inte är rädda för att gå sina egna vägar visade när märket premiärdebuterade på catwalken: lanseringsvisningen skedde i en gammal ruffig industrilokal i ett av centrala Stockholms mer obskyra områden. Även Blanks inspirationssökande känns okonventionellt:
- Jag läser aldrig några tidningar längre. Då gör jag betydligt oftare en sökning på Google, säger Fredrik Blank.

Våren 2010 kom beskedet att Fredrik Blank och Åsa Göransson lägger Blank på is på obestämd tid. Fredrik Blank fortsätter designa MQ:s dressade märke Bläck, och paret fortsätter frilansdesigna åt andra varumärken.

Blank

Det finns tyvärr inga artiklar