Bottega Veneta

Bottega sommaren 2004.

Varumärke

Bottega Veneta

Senast uppdaterad 15:11 / 09 / november / 2011

Bottega Veneta

Fakta
Märke: Bottega Veneta
Visste du att: Konstnären Andy Warhols favoritaccessoarer, möjligen bortsett från tupén och penseln, var skinnväskor från Bottega Veneta.
Upplev mer på internet: www.bottegaveneta.com
Upplev mer i Sverige: Bottega Veneta, Birger Jarlsgatan 8, Stockholm
Upplev mer utomlands: Bottega Veneta, Via Montenapoleone 5, Milano, 0039 (0)2 760 244 95

Har man besökt mer än en restaurang och är uppväxt i en familj som inte vänder bönemattan mot Weibulls fem gånger om dan, så vet man att kor har mer att erbjuda än mjölk till kaffet och biff till bearnaisen.

Du som är såld på italienska accessoarer vet att den bästa råvaran alltid hamnar i händerna på kockarna hos Bottega Veneta. De skickliga kockarna, eller hantverkarna, gör några av de allra saftigaste skorna och accessoarerna i skinn. Tillagningen kännetecknas av en sofistikerat enkel stil, ofta i flätade former, och bortsett från en sublim liten fjäril är den i total avsaknad av fläskiga logotyper.

Bottega Veneta grundades 1966 av Michele Taddei och Renzo Zengiaro. År 2001 köptes företaget upp av Gucci Group och ett år senare började man även tillverka kläder. Sortimentet designas idag av tysken Tomas Meier som har ett förflutet hos bland andra Hermès.

Senaste artiklarna om Bottega Veneta

Märkesgalleriet

Välj bland 263 varumärken

Snabblänkar

Kings världsunika märkesgalleri