Chopard

Kategorier: Accessoarer

Chopard

Fakta
Märke: Chopard
Upplev mer på internet: Chopards hemsida
Kategorier: Accessoarer

Chopard är precis som Cartier eller Bulgari kanske främst känt som ett smyckesmärke, men är från början ett renodlat urmakeri – grundat av Louis-Ulysse Chopard 1860.

När företaget på sextiotalet behövde hjälp tog familjen Scheufele från den tyska guldsmedsbygden Pforzheim över företaget, och man började satsa även på det mycket exklusiva smyckessegmentet. Arvet från familjens tidigare verksamhet är tydlig i modellserien Happy Diamonds som presenterades på sjuttiotalet, där diamanter rör sig fritt mellan klockans dubbla glas, och som idag finns i en rad olika varianter.

Chopard är knutna till det lyxiga veteranrallyt Mille Miglia i Italien, och bygger en linje klockor med klar inspiration från motorsport med samma namn – kända kanske framförallt för sitt karakteristiska, vaniljdoftande gummiarmband med däcksmönster. De riktigt vassa klockorna återfinns i företagets LUC-linje (efter grundarens initialer) som bara innehåller husegna manufakturverk och som ofta är utrustade med imponerade komplikationer eller intressanta tekniska lösningar.

Chopard