Costume National

Visste du att: Namnet Costume National är hämtat från en fransk bok som Ennio fick av sin bror.

Costume National

Fakta
Märke: Costume National
Visste du att: Namnet Costume National är hämtat från en fransk bok som Ennio fick av sin bror.
Upplev mer på internet: www.costumenational.com
Upplev mer i Sverige: Artilleri 2, Artillerigatan 2, Stockholm, 08-663 29 20
Upplev mer utomlands: Costume National, Via S. Andrea 12, Milano, 0039 (0)2 760 183 56

Det italienska märket med det franskklingande namnet, de smala silhuetterna och de diskreta färgerna grundades 1986 av Ennio Capasa och hans bror Carlo. Designern Ennio Capasa hade egentligen sett fram emot en karriär som industridesigner, men efter nobben av företag som Nikon och Toyota hamnade han genom kontakter som förmedlat hans modeskisser hos Yohji Yamamoto.

Costume Nationals första herrkollektion såg catwalkens strålkastarljus 1993, och helt enligt modelogistikens regler gjorde sig valda delar av sortimentet tillgängligt även för oss norr om London efter ytterligare några år. Kollektionerna designade Capasa består nästan uteslutande av stilrena och enkla mörka kavajer och byxor med vanligtvis smala passformer. Capasas accessoarer, som solglasögon och skor, går helt i linje med huvudkollektionen och är ofta enkla, stilrena och i svart.

Med detaljer som band, snören och scarves samt lite av en lyxhippiestil har Costume National fått bland andra kunder som Mick Jagger och Lenny Kravitz att bli snyggare på sina turnéer. Relationen till Jagger är så nära att Capasa även ser honom som en inspirationskälla.

Costume National

Det finns tyvärr inga artiklar