Ed Hardy

Visste du att: Christian Audigier förutom omkring 60 olika varumärken även äger en egen nattklubb i Las Vegas.

Ed Hardy

Fakta
Märke: Ed Hardy
Visste du att: Christian Audigier förutom omkring 60 olika varumärken även äger en egen nattklubb i Las Vegas.
Upplev mer på internet: www.donedhardy.com
Upplev mer i Sverige: NK Casual, Hamngatan 18-20, Stockholm
Upplev mer utomlands: Ed Hardy Flagship store, 7817 Melrose Avenue, Los Angeles

Få av er läsare är förmodligen trogna Ed Hardy-fans. Märket symboliserar nämligen knappast vad vi snedbenor brukar kalla "god smak". Nej, Ed Hardy handlar snarare om att trycka in så mycket pistoler, rosor, dödskallar och glitter som möjligt på ett plagg – och sen sälja det till någon som söker till Paradise Hotel. Ed Hardy gör kläder för folk som vill synas och inte håller med om uttrycket "less is more".

Ed Hardy drivs av businessgeniet Christian Audigier, som på 2000-talet drev Von Dutch så väl att den snirkliga loggan snart var totalt överexploaterad, och märket bespottat och utskällt av alla. Ett inte helt otänkbart scenario även i fallet Ed Hardy. Märket har den senaste tiden (våren 2010) synts överallt: På NK, på TV6, i Huddinge.

Namnet Ed Hardy kommer från den berömde amerikanske tatueraren Don Ed Hardy, som sägs vara den som tog japansk tatueringskonst till USA. Det är hans verk som används som motiv på märkets kläder, vilket alltså förklarar användandet av tatueringsmotiv. Framförallt syns trycken så klart på t-shirts, men inte heller skinnjackor, kepsar och jeans går säkra. Och för den som inte får nog av tatueringsmotiv finns det såväl doftljus som cocktailglas med färgglada dödskallar och tigrar att köpa.

Som vanligt när det gäller Christian Audigier är kändisfaktorn viktig, och om man får tro företagets egna uppgifter finns det 5000(!) kändisar som gillar att bära Ed Hardy-kläder.

Ed Hardy

Det finns tyvärr inga artiklar