Etro

Visste du att: Gimmo Etros stora fascination för tyger, framför allt från Indien, har resulterat i en boksamling med över två tusen böcker om textilier.

Etro

Fakta
Märke: Etro
Visste du att: Gimmo Etros stora fascination för tyger, framför allt från Indien, har resulterat i en boksamling med över två tusen böcker om textilier.
Upplev mer på internet: Etro
Upplev mer i Sverige: Götrich, Mäster Samuelsgatan 3, Stockholm, 08-611 23 05
Upplev mer utomlands: Etro, Via Montenapoleone 5, Milano, 0039 (0)2 760 050 49

Det italienska familjeföretaget Etro startades 1968 av Gimmo Etro. Verksamheten bestod till en början av tillverkning och försäljning av exklusiva exotiska tyger. Dessa lät Gimmo frakta hem från Fjärran Östern och Nordafrika till modehus som Ungaro, Valentino och Yves Saint Laurent, som byggde sina kollektioner kring Etros tyger.

De orientaliska inslagen fick sitt starkaste och mest bestående genomslag i och med lanseringen av paisleykollektionen 1981. Sedan framgångarna under 1980-talet med käcka paisleydekorerade väskserier i syntetläder har det bångstyriga mönstret och logotypen med Pegasushästen varit företagets karaktäristiska signum. Etros herrdel designas och frontas sedan premiären 1990 av Gimmos son Kean, som med sin excentriska personlighet väl matchar det ständigt lika färgstarka som smågalna sortimentet av konfektion, ekipering och accessoarer.

Engagemanget i högkvalitativa tyger verkar vara lika högt som vid starten för knappt fyrtio år sedan, och för dagens inspiration till silhuetter och snitt på kostymer har det sneglats mer mot England än Fjärran Östern.

Etro

Det finns tyvärr inga artiklar