G-Star

Visste du att: G-Star har lånat en knapp från svenska armén - "Swedish Army Button" som återfinns på många jeans, jackor och skjortor.

G-Star

Fakta
Märke: G-Star
Visste du att: G-Star har lånat en knapp från svenska armén - "Swedish Army Button" som återfinns på många jeans, jackor och skjortor.
Upplev mer på internet: www.g-star.com
Upplev mer i Sverige: G-Star Flagship Store, PUB, Hötorget, Stockholm
Upplev mer utomlands: Men at Work, Kalverstraat 172, Amsterdam

G-Star är ett holländskt jeansmärke och får därför inget gratis när det gäller kredd. I jeanskretsar är det nämligen USA, Japan, Australien och i viss mån Sverige som är "rätt" ursprungsländer. Hursomhelst är G-Star ett stabilt jeansmärke som alltid månat om den otvättade looken, vilket får räknas som hyfsat modigt då deras största marknad är Tyskland och Benelux-länderna där publiken, åtminstone enligt fördomarna, föredrar färdigslitna och gärna fula jeans.

G-Star, som startades 1989, har överlag en rå finish och överdelarna lånar gärna uttryck från army-stilen. Bland byxorna är G-Star mest stolta över modellen Elwood som 2006 firade 10-årsjubileum – en byxa som tyvärr påminner lite för mycket om en motorcrossbyxa med förstärkta knän och extra tyg i skrevet för att vi ska trivas. Modellen är trots allt talande för märkets maskulina stil, även om det finns andra modeller som funkar bättre.

Ett samarbete med australiske toppdesignern Marc Newson har pågått sedan 2004 och lett till både intressanta plagg och nyskapande produktbilder. Samarbetskollektionerna kännetecknas av nytänkande i materialen, detaljerna och hela plaggen.

Våren 2011 fortsätter G-Star experimentera, och släpper bland annat ett antal plagg med denim gjort av brännässlor.

G-Star