Hackett

Visste du att: Hösten 2007 skrev King och Hackett svensk modehistoria när de lanserade en unik rugbytröja tillsammans: Hackett by appointment to King.

Hackett

Fakta
Märke: Hackett
Visste du att: Hösten 2007 skrev King och Hackett svensk modehistoria när de lanserade en unik rugbytröja tillsammans: Hackett by appointment to King.
Upplev mer på internet: careofcarl.com
Upplev mer i Sverige: NK Man, Hamngatan 18-20, Stockholm
Upplev mer utomlands: Flaggskeppsbutiken på 137/138 Sloane Street, London

Jeremy Hackett hade som ung man inga svindlande akademiska planer. När han var 17 år hoppade han av skolan i Clifton, en förort till Bristol, för att börja jobba heltid på den lokala herrekiperingen i samma stad. Inom bara ett år lämnade han Clifton för London, där han efter att ha jobbat ett tag på den välrenommerade modegatan Kings Road slutligen fick en plats hos en skräddare på Savile Row. Samtidigt startade han en sidoverksamhet där han köpte in och sålde second hand-kläder, en verksamhet som kompisen Ashley Lloyd-Jennings senare hoppade på. 1983, ett par år senare, öppnar de två en butik tillsammans för sitt ändamål, och ytterligare två år senare börjar man tillverka egna kläder.

Detta var upptakten till Hackett, klädmärket som har kommit att bli synonymt med brittisk preppy, och för många engelsmän har Hackett ersatt Burberrys status som basen i en brittisk garderob. Tänk tweed, pikeer och cutawaykragar - och lägg till att märket tillhör de engelska kungabarnens favoritmärken. Jeremy Hackett betraktas som en auktoritet inom herrmode, och har bland annat skrivit boken Mr. Classic, en bibel för alla dandys världen över.

Hackett

Det finns tyvärr inga artiklar